Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jurijus Veklenko su gausia komanda išskrido į Tel Avivą: lagamine – ir mamos dovanotas talismanas

Kaip niekad ramus, net ir 5 valandą ryte plačiai besišypsantis, pasitikintis savo jėgomis. Tokiomis nuotaikomis ankstų sekmadienio rytą Vilniaus oro uoste prasidėjo eurovizinė Jurijaus Veklenko kelionė – Lietuvos atstovas kartu su gausia komanda išskrido į Tel Avivą.
Jurijaus Veklenko išlydėtuvių akimirka
Jurijaus Veklenko išlydėtuvių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ankstų sekmadienio rytą į Vilniaus oro uostą atvykęs Jurijus Veklenko atrodė kaip niekad žvalus. Netrukus pradėjo rinktis ir daugiau žmonių – pritariančios vokalistės, tarp kurių ir šiemet iki nacionalinės atrankos finalo nukeliavusi atlikėja Justina Budaitė-Juna, vadybininkai Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė.

Taip pat – visa Lietuvos delegacija ir jos vadovas Audrius Giržadas. Visa komanda išskrido į Izraelį, kur Jurijus išpildys vieną didžiausių savo gyvenimo svajonių – atstovaus Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenko išlydėtuvių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenko išlydėtuvių akimirka

Iš Klaipėdos kilęs Jurijus su mama Svetlana ir broliu Vitalijumi atsisveikino anksčiau – atlikėjas turėjo progą grįžti į gimtąjį miestą, kur dėl kelių fotosesijų konkursui aplankė Olando kepurę, Nidą.

„Man neseniai skambino mama ir sakė pats kaltas, kad išvažiuoju“, – paklaustas apie artimuosius šmaikštavo Jurijus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenko išlydėtuvių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenko išlydėtuvių akimirka

Tiesa, visai nedaug trūko, kad taip pat puikiais vokaliniais sugebėjimais galintis pasigirti Jurijaus brolis, kuris jam pritarė atrankų metu, vyktų kartu į Izraelį.

Vis dėlto pasitarus su prodiuseriais nuspręsta likti prie pirminio plano – didžiojoje scenoje Jurijui pritars tik merginos, tačiau vykti į Tel Avivą apsuptam vien tik moterų Lietuvos atstovui tikrai ne problema.

„Man patinka tokia sudėtis – penkias moteris su savimi vežuosi. Kas galėtų būti geriau, esu muzikos šeichas“, – pokštavo Jurijus.

Išlydėtuvių akimirkos – galerijoje:

Visuomet karingai nusiteikęs Jurijus džiaugėsi naktį prieš skrydį miegojęs puikiai, o kartais atsirandantį malonų virpulį dėl jau prasidedančios eurovizinės kelionės atlikėjas malšino patikrinta metodika. Pasirodo, būtina pasirūpinti skrandžiu.

„Reikia gerai pavalgyti, kad galėtum puikiai išsimiegoti. Tokia ta paslaptis“, – sako jis.

Atsibudęs 4 val. 15 min. ir žaibiškai susiruošęs į oro uostą, Jurijus pripažino taip pat ramiai susipakavęs savo lagaminą. Kadangi sceniniais drabužiais ir kostiumu, kuriuo Jurijus puošis konkurso atidarymo vakarą, buvo pasirūpinta iš anksto, jam tereikėjo susipakuoti vieną lagaminą. Ir su tuo jis ramiai susitvarkė šeštadienio vakare.

Kadangi gegužės mėnesį Izraelyje prasideda tikra vasara, Jurijus į lagaminą susikrovė, kaip pats sako, vien tik šortus ir lengvus marškinėlius.

„Dar kokias 3 kepurėles įsidėjau. Dėl daiktų visiškai nesukau galvos ir lagaminą susidėliojau be jokio streso“, – juokdamasis priduria atlikėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenko išlydėtuvių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijaus Veklenko išlydėtuvių akimirka

Kartu su Jurijumi į Tel Avivą skrenda ir vienas labai ypatingas daiktas – mamos dovanota maža drambliuko skulptūrėlė, kurią atlikėjas vadina vienu jam svarbiausių talismanų.

Ir nors kelionė į Tel Avivą prasidėjo išties anksti, pasiteiravus, ką Jurijus planuoja nuveikti naujoje šalyje, atsakymo jam ilgai ieškoti nereikėjo. „Ieškosiu sporto salės – akimirksniu atsakė jis. – Nežinau, ką kiti ruošiasi veikti, pamatyti, tačiau aš tikrai eisiu sportuoti“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jurijaus Veklenko išlydėtuvės į „Euroviziją“: atskleidė, kad pasirodyme bus pokyčių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius