Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Kiltinavičius Lisabonoje I.Zasimauskaitei perka ir maistą: „Negalime valgyti bet kur“

Prieš išvažiuodama į „Euroviziją“ Ieva Zasimauskaitė sakė – į konkursą su savimi vežasi talismaną – vyrą Marių Kiltinavičių. Tik čia jam teko kiek didesnė rolė – jis irgi lips į sceną. Tačiau ko tik dėl mylimos žmonos nepadarysi – Lisabonoje jis dar rūpinasi, kad Ieva valgytų tam tikrą maistą, vaikšto į parduotuves, o svarbiausia – yra jos geriausias ramstis.
Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius / Vyto Nevieros nuotr.

Portugalijoje pirmą kartą viešintis Marius Kiltinavičius sako, kad šalis jį pakerėjo. „Nesitikėjau, kad ji bus tokia graži. Kalbamės su Ieva, kad kai bus galimybės, gal reikės grįžti čia“, – 15min šypsodamasis sakė jis.

Praėjusi savaitė jiems buvo kiek laisvesnė, todėl Ieva su Mariumi spėjo ir kiek pakeliauti. „Buvome prie vandenyno, nuvažiavome į laukinį pliažą, buvo labai daug banglentininkų. Pats nebandžiau, iš manęs ekstremalas prastas“, – juokėsi jis.

Pasak Mariaus, jiedu su Ieva ekskursijose lankytis nelabai mėgsta, miestus tyrinėja kitaip.

„Mes mėgstame įsijausti į vietinių gyvenimą, vaikščioti gatvelėmis ir taip apžiūrinėti viską. Bet lankantis Lisabonoje ir ekskursijos buvo įdomios“, – teigė Marius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Prireikė repeticijų ir Mariui

Nors vos sužinojusi, kad vyksta Lietuvai atstovauti „Eurovizijoje“ Ieva sakė, kad jos vyras į sceną nebelips ir šita korta buvo panaudota tik atrankoms, galiausiai nuomonę pakeitė. O ir Marius per daug nesipriešino – dėl žmonos laimės jis gali viską.

„Bet man čia nesunku, neturiu sunkių užduočių, – juokėsi jis. – Man čia dar lengviau, nes reikės mažesnį atstumą iki Ievutės eiti nei „Eurovizijos“ atrankų finale.“

Bet ir tam reikėjo profesionalų pastabų. Marius prisipažįsta, kad Lietuvoje teko repetuoti nužingsniavimą iki savo žmonos.

„Aiškino man – lėčiau, greičiau, arčiau, toliau, anksčiau, vėliau. Tai labai sunku nebuvo“, – juokėsi jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Kai „Žalgirio“ arenoje Marius užgesus šviesoms priėjo prie Ievos, jai į ausį sušnibždėjo: „Labai tave myliu.“ Kažką gražaus pasakyti jis planuoja ir pusfinalio bei, kaip tikisi, finalo metu.

„Per repeticijas kol kas paklausiu, kaip ji jaučiasi. O kai bus pusfinalis, tai jau pažiūrėsime, kas šaus į galvą“, – šypsojosi jis.

Ir nors čia publika, kuri stebės šou, bus kur kas didesnė, nei Lietuvos atrankų finale, M.Kiltinavičius kol kas to neima į galvą. „Aš stengiuosi apie tai negalvoti. Pamenu, kad „Žalgirio“ arenoje jaudulio buvo, bet jau čia, „Eurovizijoje“ repeticijų metu jo nebuvo. Nežinau, kaip bus galiausiai.“

VIDEO: I.Zasimauskaitė pasidalino įspūdžiais iš mėlynojo kilimo ir pasipasakojo apie naktinį sapną

„Eurovizija“ sustiprino santykius

Pabūti tik dviese Marius su Ieva laiko nelabai turi – kartais tiesiog išeina pasivaikščioti. Dar anksčiau 15min Ieva prisipažino, kad visas šis „Eurovizijos“ šurmulys nebuvo lengvas jųdviejų santykiams – pavargusi atlikėja vis išsikraudavo ant savo sutuoktinio. Tačiau nuvykę vienu du filmuoti eurovizinio atviruko, jie labai atvirai pasišnekėjo, o tai – sustiprino jų meilę.

„Esu įsitikinęs, kad kiekvienas atviras pokalbis, širdies atidarymas tik sustiprina viską ir suartina. Taip buvo ir mums“, – šypsojosi jis, pridurdamas, kad jam dėmesio iš Ievos šiuo įtemptu periodu netrūksta. Vienintelė, kuri nori daugiau dėmesio – Ieva.

Iš šono stebėdamas eurovizinių užkulisių virtuvę, Marius tikina, kad niekas čia jo per daug nenustebino. „Tarp visų varžovų konkurencija atrodo visai sveika. Turint omeny, kad tai yra konkursas, tas jų tarpusavio santykis, tikrai labai normalu.“

O išgirdus visus Ievos konkurentus Mariaus nuomonė dėl žmonos sėkmės nepasikeitė - vis dar tiki jos pergale.

„Aš labai tikiu daina, tikėjau ja nuo pat pirmo karto, kai ją išgirdau. Šią dainą reikia klausyti širdimi. Tada ji padaro savo darbą“, – sakė jis.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Marius pabrėžia, jam pirmiausia patinka Ievos daina, bet turi ir kitų favoritų. Tai – Austrijos atstovas, prancūzai, ispanai.

„Tik nesuprantu, ką pastarieji dainuoja. Man sunku, kai nesuprantu žodžių. Logika turi būti – čia turbūt vyriško mąstymo bruožas. Kad širdimi pajaustum, turi suprasti žodžius. Moterys tik turi tą mistinę galią, nesuprasdamos prasmės, perprasti visus dalykus aplink. Vyrams tai neduota“, – juokėsi jis.

O jei Ieva laimėtų „Euroviziją“?.. „Tai reikštų labai daug. Mano žmona būtų labai laiminga, o tai yra vienas svarbiausių dalykų man“, – teigė jis.

Išskirtinai maitinasi

Marius ir Ieva jau kelerius metus yra vegetarai. Tačiau bet kur jie nevalgo – arba gaminasi savo maistą, arba valgo ten, kur žino, koks žmogus jiems gamina.

„Negalime valgyti bet kur. Mes vadovaujamės ajurvedine mitybos filosofija. Mums svarbiausia sąmonė žmogaus, kuris gamina. Žmogaus, gaminančio maisto mintys, energetiškai patenka į patiekalą. Jei žmogus galvoja apie daug negatyvių dalykų ar rūkydamas tai daro – tos blogos emocijos, stresas energetiškai patenka į maistą. O jeigu mes valgome tokį maistą, mes perimame tai į save. Savęs suvokimo kelyje svarbiausias dalykas yra atsikratyti šių dalykų, nes jie mums trukdo gyvenime. O kadangi gyvūnas patiria labai daug streso, kada jį žudo, mes to nevalgome“, – pasakojo jis.

Pasak jo, tai visiškai neapsunkina jų kasdienybės. Ieva gaminti maistą labai mėgsta, Marius prisideda kiek mažiau – sako, nuskuta nebent bulves, tačiau jie mielai sukasi virtuvėje.

„Kaip skaniai Ieva gamina, jūs net neįsivaizduoja. Žodžiais neperduosi, reikia paragauti“, – šypsojosi jis.

Video kadras/Marius Kiltinavičius ir Ieva Zasimauskaitė
Video kadras/Marius Kiltinavičius ir Ieva Zasimauskaitė

O jei nuvažiuoja pas tėvus, jiems taip pat nepatogumų jokių nėra – Mariaus mama irgi vegetarė.

„Ievos tėvai kažkuriuo etapu irgi buvo vegetarai, tai buvo dukros įtaka, – juokėsi jis. – Bet jeigu jos mama gamina ajurvediškai, mes valgome.“

Todėl ir „Eurovizijoje“ pora itin rūpinasi savo mityba – Marius vis nueina į šalia esančias parduotuves, kur perka ekologiškus, sveikus produktus. O šilto maisto jiems atveža Portugalijoje gyvenantis rusas, su kuriuo juos supažindino draugai Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius