Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 04 /13:49

Monika Liu dainavo antroje „Eurovizijos“ repeticijoje: vėl būta nesklandumų

Iki „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio liko mažiau nei savaitė, o Lietuvos atstovė Monika Liu turėjo dar vieną galimybę prisijaukinti didžiąją sceną. Trečiadienio rytą ji pasirodė antroje repeticijoje Turine. Po jos vyko spaudos konferencija, kurios metu klausimų Monikai pažėrė žurnalistai iš įvairių šalių.
Monika Liu
Monika Liu / EBU / Corinne Cumming nuotr.

Pirmąkart Turino „PalaOlimpico“ arenos sceną Monika Liu išbandė savaitgalį. Tada Lietuvos atstovė susidūrė su šiokiais tokiais trukdžiais – negirdėjo savęs ausinėse, nes jos nebuvo tinkamai prijungtos.

Trečiadienio rytą vyko antroji Monikos repeticija didžiojoje scenoje. Į ją atlikėja lipo trečia ir kelis kartus sudainavo savo eurovizinį kūrinį „Sentimentai“.

Tiesa, ši repeticija taip pat nebuvo visiškai sklandi. Anot portalo lrt.lt, pirmojo bandymo metu konkurso komanda įjungė ne visus vaizdo efektus, be to, Monika neišgirdo, kiek laiko liko iki dainos pradžios, taip pat vėl prastai girdėjo save ausinėse. Kiti sykiai buvo sėkmingesni.

EBU / Corinne Cumming nuotr./Monika Liu
EBU / Corinne Cumming nuotr./Monika Liu

Monikos Liu įvaizdis nepasikeitė nuo to, ką matėme anksčiau – ji pasirodė su ta pačia blizgančia suknele.

Lietuvos atstovės pasirodymas prasideda stambiais planais. Įvairiais pasirodymo momentais naudojamos šviesos. Per priedainį galima išvysti pirmuosius kadrus iš toliau, be to, žiūrovai mato dvi Monikas Liu, kaip ir nacionalinės atrankos finalo metu.

Antrosios repeticijos ištrauka:

VIDEO: Monika Liu - Sentimentai - Exclusive Rehearsal Clip - Lithuania ?? - Eurovision 2022

Kaip kovoja su stresu ir kodėl „Sentimentai“ – ne anglų kalba

Po antrosios repeticijos vyko ir spaudos konferencija, kurios metu atlikėja atsakinėjo į žurnalistų iš įvairių šalių klausimus.

Paklausta, kaip susitvarko su jauduliu būdama ant scenos, ypač turint omenyje tai, kad repeticijos dėl techninių kliūčių nebuvo itin sklandžios, Monika teigė, kad jai padeda kvėpavimas ir pozityvus mąstymas.

„Aš jaudinuosi, bet tomis akimirkomis stengiuosi įkvėpti, iškvėpti ir prisimenu, kodėl esu čia, jaučiuosi dėkinga galėdama stovėti ant šios scenos ir dainuoti lietuvių kalba“, – kalbėjo atlikėja.

Monika Liu pridūrė, kad ruošdamasi pasirodymams nusiramina bendraudama su draugais, vaikščiodama miške. Kaip atsipalaiduoti padedantį dalyką įvardijo ir juoką.

EBU / Corinne Cumming nuotr./Monika Liu
EBU / Corinne Cumming nuotr./Monika Liu

Dainininkė spaudos konferencijoje pakartojo savo mintį, kad „Sentimentus“ į „Euroviziją“ atsivežė tam, kad parodytų, kokia graži yra lietuvių kalba.

„Mano šalis maža, o kadangi lietuvių kalba nėra populiari, kai kurie netgi mano, kad kalbame rusiškai. Todėl noriu priminti Europai ir mūsų atlikėjams, kokia lietuvių kalba yra melodinga. Be to, dainuodama lietuviškai, jaučiu didesnį ryšį“, – pasakojo Lietuvos atstovė.

Pasiteiravus, ar neturi minčių išversti „Sentimentų“ į anglų kalbą, Monika prisipažino, kad mėgino, bet bandymas nebuvo sėkmingas.

„Gal išversiu į italų kalbą. Bandžiau angliškai, bet tada ji neskamba taip gerai. Nebent kažkas galėtų atsiųsti gerą vertimą“, – svarstė ji.

Žurnalistai Monikos taip pat pasiteiravo apie suknelę, su kuria ji pasirodė tiek nacionalinėje atrankoje, tiek dainuos didžiojoje „Eurovizijoje“. Atlikėja atsakė, kad su šiuo drabužiu, kurio medžiaga, beje, yra iš Italijos, jaučiasi puikiai ir už tai yra dėkinga suknelės dizainerei – mados namų „MAS 924“ įkūrėjai Monikai Kazakevičiūtei-Kriščiūnienei. Anot dainininkės, suknelės ji nusprendė nekeisti, nes su kita jaustųsi ne tokia sentimentali.

Lietuvos atstovė konkurse taip pat atskleidė, kad laisvu metu stengiasi pažinti ir Turiną, pavyzdžiui, planuoja apsilankyti muziejuje.

„Pasivaikščiojimų metu mane aplanko idėjos“, – šyptelėjo ji.

EBU / Corinne Cumming nuotr./Monika Liu
EBU / Corinne Cumming nuotr./Monika Liu

Pasirodymas – ne toks, koks buvo planuotas

Tiesa, kaip jau buvo pranešta anksčiau, Monikos Liu pasirodymas didžiojoje „Eurovizijoje“ vis dėlto nebus toks, kokio tikėjosi šalies komanda. Likus vos porai dienų iki pirmosios repeticijos, buvo pranešta, kad tinkamai neveikiančios konstrukcijos neleis įgyvendinti pirminės idėjos, mat iškilo problemų dėl „kinetinės saulės“, kuri turėjo būti pagrindinis scenos elementas.

„Pasirodymai buvo ruošiami, turint omenyje vienokį scenos vaizdą ir galimybes. Likus dviem paroms iki repeticijų, paaiškėjo, kad dalies tų galimybių nebus.

Todėl dabar daug dalykų reikia keisti ir derinti paskubomis. Esu dirbęs ne vienoje „Eurovizijoje“, bet su tokia situacija susidurti neteko“, – portalui lrt.lt anksčiau sakė pasirodymo režisierius Povilas Varvuolis.

Monikos Liu „Sentimentai“ suskambės gegužės 10 dieną, antradienį, vyksiančio pirmojo pusfinalio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius