TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskelbti „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos vedėjai: nauju amplua debiutuos Ieva Zasimauskaitė

2020 „Eurovizija“ nacionalinę atranką ves žiūrovams gerai pažįstami veidai – LRT laidų vedėjai Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis bei dainininkė Ieva Zasimauskaitė, 2018 m. atstovavusi Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Pirmoji nacionalinės atrankos laida – jau sausio 11 dieną.
Ieva Zasimauskaitė, Giedrius Masalskis ir Gabrielė Martirosian
Ieva Zasimauskaitė, Giedrius Masalskis ir Gabrielė Martirosian / Redos Mickevičiūtės nuotr.

Gabrielės ir Giedriaus duetas žiūrovams pažįstamas jau nuo pernai, kada jie vedė 2019 m. nacionalinę dainų konkurso atranką. Ieva save šio konkurso vedėjos amplua išbando pirmą kartą – ji TV studijoje kalbins atrankos dalyvius, padės jiems geriau prisistatyti Lietuvos žiūrovams.

„Ievą prie atrankos vedėjų komandos pakvietėme prisijungti tikslingai. Atranka kasmet sutraukia daug naujų veidų, kuriuos žiūrovui norisi išsamiau pažinti. Tikime, kad tinkamiausiai juos pakalbinti, atskleisti, padėti įvertinti, kiek jie tinkami šiame konkurse atstovauti Lietuvą gali žmogus, buvęs ant didžiosios „Eurovizijos" scenos ir suprantantis ne tik muzikos, bet ir komunikacijos svarbą. Juk būtent Ieva „Eurovizijos" publikos simpatijas užkariavo ne tik savo daina, bet ir nuoširdžiu bendravimu", – sako LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Šiais metais komisijos nariai nekomentuos kiekvieno kūrinio – jie laidos metu dalinsis apibendrintais komentarais muzikantams. Daugiausia dėmesio bus skiriama pačių muzikantų prisistatymams.

Kaip skelbiama televizijos pranešime spaudai, muzikantai į nacionalinę „Eurovizijos" atranką savo kūrinius siųsti galėjo iki gruodžio 8 dienos. Sulaukta daugiau nei 60 kūrinių, iš kurių atrinkti 36. Juos žiūrovai išgirs 6 nacionalinės atrankos laidų metu. Atlikėjas, kuris 2020 m. atstovaus Lietuvą Roterdame, Olandijoje, įvyksiančiame „Eurovizijos" konkurse, paaiškės vasario 15 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Atrankos vedėjų fotosesija – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius