Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinės minutės prieš eterį – kaip „Eurovizijos“ pusfinaliui ruošiasi dalyviai?

Didžiosios dalies šio vakaro „Eurovizijos“ atrankos dalyvių svajonės šiais metais keliauti į Izraelį ir ten atstovauti Lietuvai subliūkš – į finalą keliaus tik keturi geriausiai įvertinti vakaro atlikėjai. Šeštadienį – antrasis atrankos pusfinalis, jame kaunasi 12 atlikėjų. Laikrodžiui tiksint paskutines minutes iki eurovizinio eterio, pasižvalgykite po užkulisius, kur dalyviai įtemptai repetuoja, nervinasi ir ruošiasi pasirodymams.
Gerūta Griniūtė ir Deivydas Zvonkus
Gerūta Griniūtė ir Deivydas Zvonkus / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tiesioginei transliacijai LRT Didžiojoje studijoje ruošėsi: grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Original copy“, Šarūnas Mačiulis, Aldegunda, Soliaris & Foreign Souls, Allen Chicco, Jurgis DID & Erica Jennings, Jurijus, Monika Marija, Živilė Gedvilaitė, Paola Hart ir „MaNNazz“.

15min siūlo pasidairyti po pusfinalio užkulisius. Čia netrūko veiksmo: vyko paskutinės repeticijos, muzikantams buvo kuriamas grimas, šukuosenos, čia buvo galima išgirsti ir visų atlikėjų kartojamas dainas.

Paskutinį kartą pakartoti šokių žingsneliai, padainuota aukštą nata, persižegnojimai, vandens gurkšnis – ir marš į antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio sceną.

Pasižvalgykite po užkulisius:

Prieš repeticiją savo mintimis pasidalino ir Erica Jennings, šįvakar vėl pasirodysianti su Jurgiu Didžiuliu: „Dabar turėsime repeticiją, todėl labai noriu išgirsti, kaip viskas skamba. Labai daug dirbame su režisūrine puse – kaip turime stovėti prieš kameras. Manau, kad tikrai geriau atrodysime.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis DID & Erica Jennings
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis DID & Erica Jennings

Penktadienį atlikėjų pora pristatė dainos „Sing!” vaizdo klipą, kuris puikiai atspindi dainos idėją – kartu kviečia dainuoti kiekvieną žiūrovą.

„Vakar paleidome klipą, kuris labai gerai atskleidė, ką mes norime daryti. Ši daina yra apie žmonių subūrimą, norime, kad visi prisijungtų kartu dainuoti. Mūsų tikslas – apjungti visą Europą, kad dainuotų kartu su mumis, kartu su Lietuva“, – sako E. Jennings.

„Šiuo metu jaudulio nėra, bet vėliau, prieš pat pasirodymą, bus drugeliai pilve – visada taip būna. Būtų labai keista, jei tai dingtų, nes tada man būtų neramu. Bet kai pradedame dainuoti, viskas būna gerai – pradedu skraidyti ir viską pamirštu“, – priduria dainininkė.

Užkulisiuose taip pat sutiktas dainininkas Soliaris šiandien į sceną žengs dar labiau pasitikėdamas savimi – su grupe sukūrė naują pasirodymą, kuriame – daugiau šokio judesių ir akrobatinių triukų.

„Jaučiuosi gerai, esame pasiruošę, tik norisi viską maksimaliai padaryti. Galbūt per repeticiją parodėme ne 100 proc., bet per filmavimą padarysime maksimumą“, – sakė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Soliaris&Foreign Souls
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Soliaris&Foreign Souls

Atlikėjas taip pat išsakė norą patekti į konkurso finalą: „Norime sukelti konkurenciją tiems, kas laikomi lyderiais, bet žiūrėsime, kaip bus toliau. Dabar nejaučiame tokio jaudulio, koks buvo prieš pirmą kartą lipant į sceną. Dabar daugiau jaučiasi ramybė ir užtikrintumas. Norime viską padaryti kuo geriau.“

Šį šeštadienį pusfinalyje pasirodys ir komisijos bei žiūrovų numylėtinis Jurijus, kuris penktadienį portalui LRT.lt sakė, kad scenoje bando pajausti laisvę, apie kurią dainuoja kūrinyje „Run With The Lions“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus

„Aš nieko nesitikiu. Einu nusiteikęs taip, kad čia ne konkursas, nors gal ir kvailoka taip sakyti. Vienas dainuosiu ant scenos ir galvosiu, kad nieko aplinkui nėra – komisijos, žiūrovų, dalyvių, nors realybėje viskas visai kitaip. Man tai padeda susikaupti ir iš savęs išspausti viską, kiek įmanoma daugiau ir pasirodyti ant scenos kiek galima profesionaliau“, – sakė Jurijus.

Iš dvylikos dalyvių į vasario 23-ąją vyksiantį finalą keliaus tik keturi atlikėjai. Juos, kaip įprastai, renka ne tik komisija, bet ir žiūrovai – laimingieji paaiškės prieš pat vidurnaktį.

Šių metų „Eurovizija“ gegužės 14-18 dienomis vyks antrame pagal dydį Izraelio mieste Tel Avive.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius