Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 06 /22:04

Lietuva apsisprendė: į Roterdamą keliauja „The Roop“

Finale susikovus šešiems atlikėjams dėl kelialapio į „Euroviziją“, Lietuva vėl apsisprendė: smarkiai atsiplėšę nuo kitų laimėjo „The Roop“.
The Roop
The Roop / LRT nuotr.

Mėnesį trukusi „Eurovizijos“ atranka pasiekė finišo tiesiąją – šeštadienį žiūrovai išvydo, kas 2021 metais „Eurovizijoje“ atstovaus Lietuvai.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad į Roterdamą šiemet keliaus „The Roop“.

Dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiosios „Eurovizijos“ scenoje varžėsi šeši muzikos atlikėjai ir grupės: Gebrasy, Martyna, Evita Cololo, Voldemaras Petersonas, Titas ir Benas, „The Roop“.

Kurį finalo dalyvį palaikote?

Pernai Roterdame konkursą atšaukus, jo organizatoriai užtikrino, kad 2021-aisiais „Eurovizija“ tikrai įvyks. Tačiau kad nepasikartotų 2020-ųjų scenarijus ir neliktume be muzikos šventės, buvo pristatyti keturi tai garantuosiantys planai (scenarijai).

Rašoma, kad bent jau šią akimirką organizatoriai ruošiasi įgyvendinti scenarijų, pagal kurį visi „Eurovizijos“ dalyviai turės išlaikyti 1,5 m atstumą vienas nuo kito – tai pagrindinė šio plano detalė.

Arenoje taip pat bus pasirūpinta visomis apsaugos priemonėmis, taip pat atliekami COVID-19 testai.

VIDEO: THE ROOP - Discoteque (Eurovision 2021)

Jei kurios nors šalies delegacija negalės atvykti į Roterdamą, per tiesioginę transliaciją bus parodytas iš anksto įrašytas atlikėjo pasirodymas.

Iš viso bus net devyni šou – šešios generalinės repeticijos, du pusfinaliai ir finalas. Dar nenuspręsta, ar žiūrovai į areną bus įleidžiami, ar „Euroviziją“ iš Roterdamo galės stebėti sumažintas jų skaičius.

Komisija vertino nuotoliniu būdu

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo vakarą visi atlikėjai dainas atliko gyvai tiesioginio eterio metu. Šį kartą studijoje komisijos nebuvo. Kadangi finale ją sudarė gausesnis būrys ekspertų, jie pasirodymus stebėjo per ekranus ir į transliaciją pasijungė nuotoliniu būdu.

VIDEO: 15min pokalbis su „The Roop“: apie naują hitą, Vaidoto aukštakulnius ir „eurovizines“ viltis

Šiais metais nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dėl esamos situacijos šalyje buvo filmuojamos be žiūrovų ir laikantis griežtų saugumo reikalavimų, siekiant apsaugoti tiek pačius atlikėjus, tiek su projektu dirbančią komandą.

Šiemet atlikėjus nuotoliniu būdu vertino atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano, dainininkė Ieva Narkutė, kompozitoriai Jievaras Jasinskis ir Vytautas Bikus, radijo ir TV laidų vedėja Gerūta Griniūtė, atlikėja Aistė Smilgevičiūtė ir LRT muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Šių metų „Eurovizijos“ nacionalinę atranką vedė Ieva Stasiulevičiūtė ir Vytautas Rumšas jaunesnysis, o su komisijos nariais bendravo Vaidas Baumila.

Neapsieita be ašarų

Pirmieji ant scenos žengė dainininkai Titas ir Benas, po jų – jauniausia „Eurovizijos“ atrankų dalyvė Martyna Jazepčenkaitė, o trečiasis pasirodė vienu favoritų laikomas Gebrasy.

Tiesa, būtent Gebrasy emocijos veržėsi ne tik per pasirodymą, bet ir po jo. Nulipęs nuo scenos ir Vaido Baumilos užkalbintas vaikinas susigraudino, prasitaręs, kad patiria emocinį antplūdį.

Vedėjui Gebrasy pakalbinti taip ir nepavyko – susijaudinęs vaikinas, panašu, buvo netekęs žado.

Netrukus pirmuosius tris pasirodymus įvertino komisija. Kompozitorius Vytautas Bikus teigė, jog dalyviai pasirodė ir jautriai, ir stipriai.

E.Blaževič nuotr./Titas ir Benas
E.Blaževič nuotr./Titas ir Benas

„Esu įsitikinęs, kad visus šiuos tris atlikėjus ir toliau matysime scenoje, jei jie ir toliau dirbs, nes potencialo jie tikrai turi“, – komentavo komisijos narys.

Atlikėja A.Smilgevičiūtė antrino Vytautui. Moteris džiaugėsi, kad šiose atrankose galėjome išvysti šitiek daug naujų ir stiprių atlikėjų. „Martynos daina sudėtinga, ją nėra paprasta atlikti, ypač judant. Bet kol kas dar jos nelabai matau organiškai“, – sakė A.Smilgevičiūtė.

Komisijos narė gražiausius žodžius skyrė susigraudinusiam Gebrasy. „Man jis yra šios „Eurovizijos“ atradimas. Ką pagalvojau klausydama, tai kad mes visi žmonės, mes visi pavargstam, kartais nuovargis jaučiasi balse, bet jam duoda gražių spalvų. Labai geras pasirodymas“, – neslėpė moteris.

Komplimentai atlikėjams keliavo ir iš dainininko Stano. Anot jo, šiais metais „Eurovizija“ yra sudėtinga, nes daugybė populiariausių atlikėjų pasirinko nedalyvauti: esą, nugalėtojai kaip ir aiškūs, kam eiti.

E.Blaževič nuotr./Martyna
E.Blaževič nuotr./Martyna

„Būtent šie pasirodymai parodo, kad čia eiti verta“, – sakė Stano ir didžiausią palaikymą išreiškė Gebrasy. „Ko gero, tai viena stipriausių šių metų konkurse skambėjusių dainų. Jis ir kūryba yra vienis“, – teigė komisijos narys.

Paskutinis atlikėjus įvertino R.Zilnys. Muzikos apžvalgininkas teigė pastebėjęs potencialą Tite ir Bene. „Neturiu nė mažiausios abejonės, kad jeigu jiems šįmet nepavyks išvažiuoti, jie dar tikrai sugrįš“, – komentavo jis.

Aptardamas Martynos dainą, vyras teigė, jos ši – nelengva, tačiau mergina padarė puikų darbą, o atranka – puikus jos muzikinės kelionės startas.

E.Blaževič nuotr./Gebrasy
E.Blaževič nuotr./Gebrasy

Tačiau didžiausias atradimas čia, matyt, būsiąs Gebrasy. „Šių metų atranka yra metas, kai Lietuva atkreipė dėmesį į šį atlikėją. Daina tikrai labai graži. Tai pasirodymas, apie kurį bus kalbama ir po atrankos“, – sakė R.Zilnys.

Po pirmojo atlikėjų trejeto pasirodė antrasis. Į sceną žengė Voldemars Petersons, Evita Cololo ir žiūrovų favoritė „The Roop“. Visgi komisija komplimentų lavina apipylė būtent „The Roop“.

LRT nuotr./The Roop
LRT nuotr./The Roop

Šiemet atranka buvo gana trumpa – ją sudarė tik dvi atrankinės laidos, pusfinalis ir finalas. Į finalą keliavo 5 iš 10 pasirodžiusių pusfinalyje. Kas tokie – nulėmė televizijos žiūrovų ir komisijos balsai, kurie buvo skiriami lygiomis dalimis. Finale taip pat varžosi ir grupė „The Roop“, kuriems šiais metais iškart skiriama vieta atrankų finale.

„Eurovizijos“ konkurse Lietuva dalyvauja nuo 1994-ųjų. Lietuvai yra atstovavę Ovidijus Vyšniauskas, Aistė Smilgevičiūtė, „Skamp“, Aivaras Stepukonis, Linas ir Simona, „Laura & The Lovers“, „LT United“, „4Fun“, Jeronimas Milius, Sasha Son, „InCulto“, Evelina Sašenko, Donatas Montvydas (du kartus), Andrius Pojavis, Vilija Matačiūnaitė, Monika Linkytė & Vaidas Baumila, „Fusedmarc“, Ieva Zasimauskaitė, Jurijus Veklenko. Aukščiausią vietą, šeštąją, iki šiol yra užėmę „LT United“ su daina „We Are The Winners“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius