Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 29 /22:50

Pirmieji „Eurovizijos“ atrankos finalininkai: lyderė – J.Kraujelytė, iškrito E.Jennings

Šeštadienio vakarą įvyko pirmasis „Pabandom iš naujo!“ pusfinalis, po kurio paaiškėjo laimingieji, patekę į projekto finalą. Tik keturi iš devynių pirmojo pusfinalio dalyvių gavo galimybę varžytis dėl kelialapio į didžiąją „Eurovizijos“ sceną.
Lolita Zero, Erica Jennings, Justė Kraujelytė, Gebrasy
Lolita Zero, Erica Jennings, Justė Kraujelytė, Gebrasy / Edvardo Blaževič / LRT nuotr.

Pirmajame atrankos į „Euroviziją“ pusfinalyje dėl vietos projekto finale kovojo Elonas Pokanevič, Joseph June, Emilijana, „Queens of Roses“, Erica Jennings, Justė Kraujelytė, Gebrasy, Gintarė Korsakaitė ir Lolita Zero.

Ką šioje laidoje labiausiai palaikėte jūs? Išreikškite nuomonę apklausoje:

Susumavus šio šeštadienio teisėjų ir žiūrovų balus paaiškėjo, kurie keturi iš šių atlikėjų pasirodys paskutiniajame konkurso etape.

Tai – Justė Kraujelytė, Lolita Zero, Gebrasy ir „Queens of Roses“.

Komisijos balsų lentelė:

1. Justė Kraujelytė – 54

2. Gebrasy – 46

3. Lolita Zero – 42

4. Joseph June – 37

5. Erica Jennings – 32

6. Gintarė Korsakaitė – 24

7. „Queens of Roses“ – 22

8. Emilijana – 14

9. Elonas Pokanevič – 14

Žiūrovų balsų lentelė:

1. Lolita Zero – 2281

2. Justė Kraujelytė – 799

3. Gebrasy – 751

4. „Queens of Roses“ – 648

5. Emilijana – 573

6. Gintarė Korsakaitė – 511

7. Erica Jennings – 474

8. Joseph June – 378

9. Elonas Pokanevič – 377

Bendri balai:

1. Justė Kraujelytė – 12

2. Lolita Zero – 10

3. Gebrasy – 8

4. „Queens of Roses“ – 7

5. Joseph June – 6

6. Erica Jennings – 5

7. Gintarė Korsakaitė – 4

8. Emilijana – 3

9. Elonas Pokanevič – 2

Ketvirtoje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, dainininkai Giedrė Kilčiauskienė, Vaidotas Valiukevičius ir Ieva Narkutė, kuri vakaro eigoje pasirodė ne tik komisijos kambaryje, bet ir ant scenos – I.Narkutė pirmajame pusfinalyje žiūrovams dovanojo įspūdingą pasirodymą.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pirmojo pusfinalio laidos akimirkos – galerijoje (o laidos eigą ir komisijos komentarus rasite po ja):

Pusfinaliui pirmąją natą su daina „Washing mashine“ davė grupė „Queens of Roses“. „Kadangi turim antrą šansą, sakom, padarom kitaip, geriau. Kadangi esame kritiškos, matome, ką reikia pataisyti, tad pasidarėme išvadas“, – sakė jos.

Klausytojams merginos pristatė tikru šokių muzikos hitu pretenduojančią tapti dainos „Washing Machine“ versiją, kurią sukūrė gerai Europoje pažįstami muzikos prodiuseriai Tomas Paulauskas-Bäsello ir Robertas Burkertas-Robby Burke

„Ši daina kelia žmonėms keistus jausmus, toks savotiškas guilty pleasure“, – juokėsi merginos. „Jeigu mūsų daina ir nelaimės „Eurovizijoje“, tai vakarėliuose iki keturių ryto tikrai skambės.“

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /„Queens of Roses“
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /„Queens of Roses“

Vakaro programą tęsė atlikėjas Elonas Pokanevič su kūriniu „Someday“.

„Mano daina yra išskirtinė tuo, kad tai nėra klasikinė pop baladė“, – tikino Elonas.

Vaikinas sąžiningai ruošiasi konkursui, tam skiria 3-4 valandas per dieną, todėl tikisi laimėti.

„Jei laimėsiu „Euroviziją“, nupirksiu visiems draugams bilietus į Italiją“, – žadėjo Elonas.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Elonas Pokanevič
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Elonas Pokanevič

Trečioji pasirodė Emilijana. Jos daina „Iliuminate“ kviečia uždegti šviesą tamsoje.

„Man tai daina apie išėjimą iš nerimo, depresijos, panikos atakos ir sunkaus laiko, prasidėjus pandemijai“, – paslapties šydą apie dainos sukūrimo aplinkybes praskleidė atlikėja.

Tiesa, ji pripažino, kad pasiruošimas konkursui yra nelengvas: „Reikalauja daug jėgų ir nerimo, o kai esu jautri, tai viskas vyksta dar aktyviau.“

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Emilijana
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Emilijana

Po trijų pasirodymų žodį tarė komisija. Pirmoji pasisakė Giedrė Kilčiauskienė, kuri teigė, kad įspūdžiui susidaryti tereikia septynių sekundžių.

Ieva Narkutė sakė, kad jai Elono Pokanevič pasirodymas pasirodė smagesnis, nes dingo pirštinės ir atsirado daugiau vyrų scenoje bei drąsos.

„Matosi, kad pasistengė ir kiti dalyviai, ir merginos „Queens of Roses“. Teksto gausumo problemytė lieka, bet iš to, kaip jos elgiasi scenoje, galima suprasti, kad joms smagu. O ir į jas žiūrėti gera, jos linksmos“, – kalbėjo Ieva. „Emilijanos balse išgirdau daugiau spalvų, ji laisvesnė, pirmas priedainis buvo subtilus, man patiko, kaip suskambėjo.“

Vaidotas Valiukevičius tikino, kad kiekviename pasirodyme turi būti koks nors įsimintinas choreografinis ženklas. Jo pasigedo „Queens of Roses“ pasirodyme. Taip pat Vaidotas klausė, kur dingo Elono plaukai.

„Emilijana – staiga romantiškas įvaizdis. Nežinau, ar iki galo tinka, bet gražu“, – komentavo „The Roop“ lyderis.

Gerūta Griniūtė paminėjo, kad jai patinka „Queens of Roses“ artikuliacija, tačiau norisi stipresnio Elono balso. Emilijanai irgi, anot jos, pritrūko drąsos.

„The Roop“ marškinėliais pasidabinęs Ramūnas Zilnys atvirai rėžė, kad jiems čia nė vienas neprilygo. Jis sakė, kad pasigedo „Queens of Roses“ šokėjų, bet matė jų džiaugsmą atliekant šį kūrinį. Elonas jam priminė Jurijų Veklenko, tačiau Ramūnui jo mimikos atrodė perspaustos. Na, o Emilijaną jis gyrė už choreografiją.

Į sceną įėjęs Joseph June akį traukė ryškiu kostiumu ir gerai apgalvotais šokio judesiais. Jis atliko dainą „Deadly“.

„Mes esame ypatingi tuo, kad tokios dainos „Eurovizijoje“ dar nebuvo, ji išsiskiria, tokių dainų šiame konkurse yra maža“, – teigė Joseph June. „Ar laimėsiu – manau net nėra jokio klausimo.“

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Joseph June
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Joseph June

Netrukus išgirdome ir Ericą Jennings su daina „Back to myself“.

„Daina man yra labai asmeniška, daug reiškianti. Dabar gyvenu naują etapą ir esu labai laiminga. Ji skirta ne tik moterims, tinka visiems, kurie buvo pasiklydę ir rado kelią atgal į save, nes tai gali nutikti bet kam“, – apie kūrinį pasakojo Erica.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Erica Jennings
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Erica Jennings

Pusfinalį tęsė Justė Kraujelytė, atlikusi dainą „How To Get My Life Back“.

„Pasirodymas yra gana kovingas, o mes kovojame už geresnę ateitį“, – pasakojo Justė. „Daina yra apie tai, kad aš imuosi veiksmų, prisiimu atsakomybę už tai, kad būtų geriau, vietoje to, kad sėdėčiau ir apgailestaučiau.“

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Justė Kraujelytė
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Justė Kraujelytė

„Jaučiu intrigos garą“, – juokavo vedėja Ieva Stasiulevičiutė, perduodama žodį komisijai.

Gerūta Griniūtė paminėjo, kad, klausydamasi Ericos Jennings, suprato, kad kažko trūko – o tiksliau – šokėjų. Įdomiausia jai klausytis buvo Justės Kraujelytės, gyrė ir dainininkės žvilgsnį.

Ramūnas Zilnys tikino, kad atlikėjas turi pasitikėti savo vizija ir mažiau klausyti kitų patarimų. Jis sakė, kad mes nesame pratę matyti Ericos disko stiliuje, todėl vienos nuomonės apie jos pasirodymą negali būti. Joseph June, anot Ramūno, scenoje jautėsi stipriau. O Justės Kraujelytės estetika jam pasirodė tobulapasirodymas – įsimintinas.

Justės Kraujelytės dainą niūniavo Vaidotas Valiukevičius. Pirmiausiai jis pagyrė Joseph June įvaizdį ir švaresnį dainavimą. Po to metė pastabą Ericos Jennings suknelei, kuri nukreipia dėmesį nuo jos balso. Vaidotas taip pat gyrė Justės Kraujelytės estetiką bei pasiūlė jai atrasti daugiau mimikos išraiškų.

Giedrė Kilčiauskienė sakė, kad Erica Jennings labai gerai žino, ką nori apsirengti ir ką nori dainuoti. Joseph June daina jai patiko, tačiau, jos nuomone, atlikėjui dar kiek anksti būti „Eurovizijos“ scenoje. Justės Kraujelytės maniera Giedrei labai patiko, ji ją pavadino šaunuole.

Ieva Narkutė pripažino, kad klausosi Joseph June dainos, važiuodama namo. Erica Jennings, anot Ievos, yra skonio reikalas, tačiau „Back to myself“ jai nepatiko. Ieva pakeitė nuomonę apie Justę Kraujelytę – irgi gyrė estetiką bei sakė, kad daina yra puiki.

Po anonsų pertraukos laidą tęsė Gebrasy. Jis atliko dainą „Into Your Arms“.

„Pasirodymas visada prasideda nuo dainos. Jei daina prasta – gali daryti ką nori, nieko gero nebus“, – sakė atlikėjas. „Mano daina yra apie išsiskyrimą, kuris įvyko šviežiai, kai dar galvoji, kad gali viską sutaisyti ir stipriai išgyveni.“

Gebrasy tikino, kad su komanda dirba kiekvieną dieną, kad išpildytų svajonę išvažiuoti į „Euroviziją“.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Gebrasy
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Gebrasy

Trečią kartą „Eurovizijos“ atrankose dalyvaujanti Gintarė Korsakaitė pasirodė su daina „Fantasy Eyes“.

„Mano pasirodyme yra nemažai judesio, nes visą gyvenimą labai patiko šokti“, – sakė ji. „Man šis projektas yra didžiulis nuotykis. Neturiu laimėti – išsinešu gerą nuotaika, žmones, su kuriais galėsiu dirbti ir gerą atgalinį ryšį.“

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Gintarė Korsakaitė
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Gintarė Korsakaitė

Na ir vakarą uždarė Lolita Zero. Suskambo daina „Not Your mother“.

„Tiems, kas abejoja, ar tai yra daina – galiu atsakyti, parodysim, kad daina. Nepaisant to, kad kūrinys skanduotinis, jis tikrai yra įsimintinas“, – pasakojo Lolita. „Pasirodymo mintis ta, kad reikia išsilaisvinti iš savo demonų. Gali melstis dievams, bet niekas kitas tau nepadės, tik tu pats.“

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Lolita Zero
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Lolita Zero

Laikas komisijos komentarams po paskutinės trijulės pasirodymų. Giedrės Kilčiauskienės nuomone, visos trys dainos buvo atliktos kokybiškai. Gintarė jai pasirodė kaip ir pop vadovėlio, kuris jau parašytas – per daug tvarkingai. O apie Lolitą Zero – taip, tarsi kurtų pop istoriją. Daugiausiai simpatijų ji turėjo Gebrasy.

Vaidotui taip pat patiko visi trys pasirodymai. Lolitą gyrė už drąsą ir režisūrinius sprendimus – šis pasirodymas, anot jo, abejingų nepalieka, o tai jam atrodo svarbu. Gyrė Gebrasy balsą ir sakė, kad norisi į jį žiūrėti. Gintarė, jo nuomone, skambėjo gerai, bet jam nepatiko gulėjimas ant žemės.

Ieva Narkutė sakė, kad išrinkti geriausius darosi vis sunkiau. Per šias tris dainas ji jautėsi pakeliavusi. Gebrasy jai priminė Duncaną Laurence'ą. Gintarės pasirodymas buvo panašus į paauglišką vakarėlį bei paminėjo, kad dvi iš eilės dainos buvo parašytos Fausto Venckaus. Lolitos Zero pasirodymas ją nukėlė į Berlyną.

Gerūta pritarė Ievai dėl Berlyno. Ji teigė, kad Lolitos pasirodyme matė daug simbolių, negalėjo atitraukti akių, norėjo tuos simbolius analizuoti. Gebrasy gyrė dėl nebijojimo parodyti savo poetiškos prigimties. Gintarės Korsakaitės daina, anot jos, gali patikti pietiečiams.

Ramūnas Zilnys įsitikinęs, kad Lolitos Zero kūrinys skambės vakarėliuose daugumoje pasaulio šalių. Jis abejoja, ar Lolita atstovaus Lietuvą. Ramūnui irgi Gintarės daina priminė pietietiškus ritmus. Gebrasy daina jam gražiausia, tačiau R.Zilniui atrodo, kad vieno jo scenoje yra per mažai, nes kūrinys gan dramatiškas.

Kita pusfinalio laida – po savaitės, o finalas – vasario 12

Po savaitės, vasario 5-ąją, numatytas antrasis „Pabandom iš naujo!“ pusfinalis, kuriame pečius surems dar devyni atrankų dalyviai. Burtai lėmė, kad antrajame pusfinalyje varžysis Mary Mo, Vilija Matačiūnaitė, Urtė Šilagalytė, Ieva Zasimauskaitė, Augustė Vedrickaitė, Rūta Loop, Titas ir Benas, Monika Liu ir Moosu X.

Dar po savaitės, vasario 12-osios vakarą, „Pabandom iš naujo!“ finale pasirodys aštuoni finalininkai. Paskutinės laidos metu paaiškės atlikėjas ar grupė, atstovausiantys Lietuvai didžiojoje šiųmetėje „Eurovizijoje“.

Balsuoti už labiausiai patikusią dainą žiūrovai galės skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes telefono numeriu 1669 (vieno skambučio ar žinutės kaina – 0,60 euro). Iš vieno mobilaus telefono numerio per vakarą bus galima atiduoti daugiausia penkis balsus. Žiūrovų balsavimo rezultatai, kaip ir komisijos balai, bus skelbiami laidos pabaigoje.

Už žiūrovų skambučiu ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei. Asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius