Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po dvejų metų pertraukos Lenkija grįžta į „Euroviziją“

Nacionalinis Lenkijos transliuotojas TVP oficialiai patvirtino, kad po dviejų metų pertraukos šalis sugrįžta į „Eurovizijos“ konkursą.
Lenkijos pasirodymas
Lenkijos atstovo pasirodymas konkurse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ilgai, tačiau konstruktyviai diskutavome su kolegomis iš Lenkijos. Esu labai laimingas, kad diskusija davė rezultatų: Lenkija sugrįžta į „Euroviziją“, TVP nusiteikę labai entuziastingai“, – sakė Jon Ola Sand, vykdantysis konkurso prodiuseris. 

Anot jo, toks Lenkijos sprendimas – svarbi žinutė visai Europai ir 38 milijonams Lenkijos piliečių. Pirmąkart Lenkijos atstovas „Eurovizijoje“ uždainavo lygiai prieš 20 metų, tąsyk pasirodymo būta itin sėkmingo – šalis užėmė antrą vietą. 

Žmonės.lt jau pranešė, kad šįmet net 12 šalių atsisakė deleguoti savo atstovą į „Eurovizijos“ konkursą. Lenkija atsisakiusiųjų sąrašan nebuvo įtraukta. 

Europos transliuotojų sąjunga, organizuojanti konkursą, žada tęsti diskusijas su šių šalių nacionaliniais transliuotojais ir siūlyti grįžti į konkursą 2015-aisiais, kai šis švęs savo 60-as metines. 

„Eurovizijos“ konkursas vyks gegužės pradžioje Kopenhagoje: 6 ir 8 dienomis vyks pusfinaliai, o finalas – gegužės 10 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius