Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Priimtas sprendimas dėl „Eurovizijos“: Roterdamas konkursą atšaukia

Po ilgo laukimo, spėlionių ir ne vienos melagingos žinios pagaliau paaiškėjo tikrasis šių metų „Eurovizijos“ likimas. Pasaulyje siaučiant koronavirusui ir dėl to paskelbus pandemiją, buvo priimtas sprendimas dainų konkursą atšaukti.
2020 metų „Eurovizijos“ logotipas
2020 metų „Eurovizijos“ logotipas / Eurovision.tv

Oficialioje „Eurovizijos“ dainų konkurso tviterio paskyroje paviešintas pranešimas, kad daugiausia žiūrovų prie televizorių ekranų pritraukiantis tarptautinis muzikos renginys šiemet neįvyks.

„Su giliu liūdesiu turime pranešti apie 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso Roterdame atšaukimą. Kelias pastarąsias savaites ieškojome alternatyvų, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas galėtų įvykti.

Deja, COVID-19 plitimo visoje Europoje sukelta nežinia ir dalyvaujančių šalių transliuotojų bei Nyderlandų valdžios atstovų draudimai reiškė, kad Europos transliuotojų sąjunga (EBU) turėjo priimti sunkų sprendimą, jog įgyvendinti tiesioginių transliacijų, kaip buvo planuota, neįmanoma“, – rašoma pranešime.

„Didžiuojamės, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas be jokių trikdžių kasmet suvienydavo žiūrovus pastaruosius 64 metus ir mes, kaip ir milijonai gerbėjų visame pasaulyje, labai liūdime, kad renginys gegužę neįvyks.

EBU, NPO, NOS, AVROTROS (Nyderlandų transliuotojai – red. past.) ir Roterdamo miesto taryba toliau diskutuos dėl „Eurovizijos“ dainų konkurso organizavimo 2021 metais.

Norėtume paprašyti žmonių kantrybės, kol mes tvarkysimės su šio beprecedenčio sprendimo pasekmėmis ir kantriai laukti tolimesnių naujienų ateinančiomis dienomis bei savaitėmis“, – tęsiama žinutėje tviteryje.

„Norėtume atiduoti pagarbą visų transliuotojų komandoms Nyderlanduose ir mūsų 41 šalies atstovams, kurie sunkiai dirbo planuodami šių metų renginį.

Mes, kaip ir jie, sielvartaujame, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas gegužę neįvyks, bet žinome, kad visa „Eurovizijos“ šeima, išsibarsčiusi po visą pasaulį, nesiliaus skleidusi meilės ir palaikymo vieni kitiems šiuo sunkiu metu“, – skelbiama oficialioje „Eurovizijos“ tviterio paskyroje.

15min primena, kad pernai „Eurovizijos“ trofėjų įteikus Nyderlandų atstovui Duncanui Laurence'ui, šiemet daugiau nei 41 šalies atstovai turėjo rinktis Roterdame gegužės 12–16 dienomis.

Lietuviai savo atstovais išsirinko grupę „The Roop“ su daina „On Fire“. Vos tik apie tai sužinojo „Eurovizijos“ gerbėjai, mūsiškiams jie ėmė prognozuoti pergalę.

VIDEO: The Roop – „On fire“ | Pabandom iš naujo! 2020

Ilgai Lietuvos atstovai pirmavo lažybininkų lentelėje, o po to neiškrito iš daugiausiai šansų krištolinį mikrofoną laimėti turinčių trejetuko.

Aukštą vietą „The Roop“ prognozavo ir internautai, galimą nugalėtoją renkantys „Eurovision World“ portalo organizuojamoje apklausoje, kurios dalyviams pavyko atspėti kelių pastarųjų metų dainų konkurso laureatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius