-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos žiuri nedavus balų Monikai Liu, sureagavo kultūros ministras: „Tai gėdinga“

Šeštadienį Turine vykusio „Eurovizijos“ finalo metu ne vieną nustebino kai kurių šalių balsavimas. Pavyzdžiui, Ukrainos žiuri balų neskyrė nei Lietuvai, nei Lenkijai. Dėl to pasipiktinimas kilo ir socialiniuose tinkluose. Dabar apie tokią situaciją nusprendė pasisakyti Ukrainos kultūros ministras Oleksandras Tkačenka, kuris ją pavadino labai gėdinga.
Oleksandras Tkačenka, Monika Liu
Oleksandras Tkačenka, Monika Liu / Scanpix, Vida Press nuotr.

Ukrainos Aukščiausioji Rada sekmadienį išplatino kultūros ir informacijos ministro Oleksandro Tkačenkos poziciją dėl to, kad „Eurovizijos“ finale komisija neskyrė balų Lietuvos ir Lenkijos atlikėjams.

„Norėčiau kreiptis į mūsų artimiausius draugus Europoje ir išreikšti savo asmeninę poziciją dėl Ukrainos žiuri įvertinimo Lenkijai ir Lietuvai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lenkijos atstovas Ochman
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lenkijos atstovas Ochman

Toks vertinimas niekaip neatspindi mūsų tikrojo požiūrio į jus, mūsų artimiausius draugus Europoje. Taip, britai buvo šaunūs ir liko antri. Bet 0 balų lenkams ir lietuviams yra labai gėdinga.

Ukrainos žmonės jums skyrė 12! Jūsų parama Ukrainai yra neįkainojama. Mūsų dėkingumas ir meilė jums išlieka ta pati.

Mielos lenkų ir lietuvių tautos, mes esame tokie dėkingi jums, mūsų pergalė yra bendra. Ir „Eurovizijoje“, ir ta, kurią pasieksime prieš priešą“, – skelbiama įraše.

Primename, kad gegužės 14 d. įvykusiame „Eurovizijos“ finale Ukrainos komisija nedavė nė vieno balo Lietuvos ir Lenkijos atlikėjams, tuo metu žiūrovai iš Ukrainos Lenkijai skyrė 12 balų, o Lietuvai – 10.

Visgi „Kalush Orchestra“ su daina „Stefania“ šiemet tapo „Eurovizijos“ konkurso nugalėtojais. Jie sulaukė rekordinio žmonių palaikymo.

Po „Kalush Orchestra“ pergalės spaudos konferencijos metu pranešta, kad 66-osios „Eurovizijos“ balsavimas įeis į istoriją – tiek daug televizijos žiūrovų balsų per visą dainų konkursą nebuvo gavusi nė viena šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius