-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

18-metės S.Straukaitės nuotrauka atima žadą: į „Mis Lietuvą“ tada nepateko dėl nelietuviškų bruožų

„Kas ši nuostabi Carmensita?!“ – intriguojančiai klausia stilistė Karina Leontjeva „Instagram“ tinkle pasidalinusi pikantiška, prieš 30 metų daryta nuotrauka. Joje matyti žavi juodaplaukė, garbanas papuošusi raudonu gerberos žiedu, ji pozuoja vilkėdama juodą maudymosi kostiumėlį, rankoje laiko spalvinga skarele perrištą skrybėlę.
Sandra Straukaitė dabar ir jaunystėje
Sandra Straukaitė dabar ir 1988-aisiais / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Šioje archyvinėje nuotraukoje – žinoma Lietuvos dizainerė Sandra Straukaitė, 1988-aisiais bandžiusi laimę grožio konkurso „Mis Lietuva“ atrankoje.

Šiandien žvelgdama į šį kadrą drabužių kūrėja šypsosi – mados pasaulis jai niekuomet nebuvo svetimas, o jaunystėje norėjosi save išbandyti ne tik kaip kūrėją, bet ir kaip modelį – jai tuo metu buvo 18 metų.

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Straukaitė 1988 metais konkurso „Mis Lietuva“ atrankoje
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Straukaitė 1988 metais konkurso „Mis Lietuva“ atrankoje

„Tai buvo 1988 metai, grožio konkursas „Mis Lietuva“, tuomet jame dalyvavo ir Ingrida Sabonienė (tuomet – Mikelionytė, red.). Buvau viena iš dalyvių, tačiau atrankos nepraėjau – pamenu, kad man pasakė, jog esu nelietuviškų bruožų. Žinote, prieš 30 metų visai kiti kriterijai buvo...“ – kalbėdama su 15min prisiminė S.Straukaitė.

Pastebėjimų dėl ne visai lietuviškų bruožų ji sako sulaukianti dažnai. Esą Ispanijoje ją vietiniai laiko ispane, Sakartvele (Gruzijoje) – sakartveliete (gruzine) – jei tik šalis piečiau, S.Straukaitę daugelis laiko lyg čia gimusia.

„Visą laiką atrodžiau ryški, bet gal nieko tokio? Mane visur painioja, nors esu tikra lietuvaitė, pusiau dzūkė, pusiau žemaitė“, – 15min linksmai kalbėjo S.Straukaitė.

Pasak jos, ši nuotrauka internete atsidūrė netikėtai – ją netyčia archyvuose atradusi prisiminė bičiulė, stilistė K.Leontjeva.

„Ji atrado ją pas Juozą Statkevičių. Turėjau ir aš tokią, tačiau kažkada žurnalistai paėmė ir nebegrąžino. Smagu prisiminti tuos laikus. Tuomet buvo įdomus laikas – apie nieką per daug rimtai negalvojome, nemąstėme, kas laukia prieš akis, buvo tiesiog linksma. Visi buvome kupini energijos, norėjome viską gyvenime išbandyti – tai ir vedė į priekį“, – sakė garsi dizainerė.

Asmeninio archyvo nuotr./Sandra Straukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Sandra Straukaitė

Į mados pasaulį ji pasuko dar būdama 14-ikos, nuo tada S.Straukaitė pradėjo mokytis drabužių dizaino amato. „Ant podiumo vaikščiojome daug: ruošdavome kolekcijas, pristatydavome jas. Man scena visada patiko, niekada neturėjau baimės jausmo, buvau drąsi. Visko buvo“, – pasakojo ji.

Šiandien studijų metus ji prisimena nostalgiškai. Esą tuomet su kolegomis, dabar taip pat žinomais dizaineriais, tokiais kaip J.Statkevičius, Ramunė Piekautaitė, Seržas Gandžumianas, menininke Loreta Šveikauskiene, jie ir akis pastele vietoje kosmetikos dažydavo, ir kolekcijų pristatymus Operos ir baleto teatre rengdavo, ir į Maskvą važiuodavo, ir Talino mados savaitę aplankė – ko tik nebuvo!

„Buvome subūrę klubą, buvome kolegos, aktyviai visur dalyvaudavome, buvo labai smagu. Manau, kad jaunas žmogus turi išnaudoti visas galimybes – tik taip jis atras savo tikrą kelią. Gal ir gerai, kad aš ir modelio duonos atsikandau – supratau, kad man to nereikia, supratau, kad grožis nėra tik išorinis. O visa kita – labai įdomu“, – 15min kalbėjo S.Straukaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius