Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 11

1990 m. Lietuvą sudrebinusios Sabonių vestuvės: unikalios istorijos, kas vyko lemtingąją dieną

1990-ųjų vasarą praūžė vienos laukiamiausių vestuvių – prie altoriaus žengė „Mis Vilnius“ Ingrida Mikelionytė ir ryškiausia Lietuvos krepšinio žvaigždė Arvydas Sabonis. Rašytojas, keliautojas Vytaras Radzevičius, žurnalistė Laisvė Radzevičienė, legendos vestuvėse dalyvavęs krepšininkas Rimas Kurtinaitis ir krepšinio žurnalistas Vidas Mačiulis padėjo 15min atsakyti į klausimą, kas vyko vienose prabangiausių ir žinomiausių to meto vestuvių.
Arvydo Sabonio ir Ingridos Mikelionytės vestuvės
Arvydo Sabonio ir Ingridos Mikelionytės vestuvės / 15min nuotr.

Vytaras ir Laisvė Radzevičiai drauge išleido knygą „Arvydas Sabonis. 11 skyrių iš didžiausio lietuvio gyvenimo“, tad apie kai kuriuos žinomo krepšininko gyvenimo momentus yra sužinoję, girdėję daugiau. Susėdę ir savo duomenų archyvus atsivertę pašnekovai padeda sugrįžti laiku atgal – į laikotarpį, kai Saboniai susipažino ir užkūrė vienas žymiausių nepriklausomos Lietuvos vestuvių.

Mis Vilnius ir geriausias krepšininkas pasaulyje

Kaip pasakoja L.Radzevičienė, Arvydas jai yra atviravęs apie akimirką, kai pirmą kartą pamatė savo išrinktąją per apdovanojimus Kauno sporto halėje. Tuo metu dar 17-metė Ingrida šoko drauge su savo ansambliu.

„Pamatęs Ingridą jis Valdemarui Chomičiui pamerkė akį ir pasakė: žiūrėk, šita yra visai nebloga“, – kalba žurnalistė ir priduria, kad šis komplimentas tais laikais buvo tikrai ne bevertis, mat A.Sabonis tuo metu buvo didžiulė žvaigždė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius