-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

41-erių Simas Stankus debiutuos „IKI Velomaratone“: varžysis 50 km distancijoje

Simas Stankus – tvirtų kojų vyras. Be automobilio gyvenantis „Radiocentro“ laidų vedėjas kiekvieną rytą į studiją ir iš jos mina dviratį. Vakarais Simas važinėja parkuose, savaitgaliais dviračio pagalba tyrinėja Vilniaus apylinkes. Jo asmeninis dviračiu nuvažiuoto atstumo rekordas, 35 kilometrai. Kaip sako pats, gal ne pats įspūdingiausias, bet iki geriausios šašlykinės regione ir atgal.
Simas Stankus
Simas Stankus / Gabrielės Juciūtės nuotr.

Tačiau jau šį savaitgalį šį rezultatą Simas pagerins.

Didžiausiame Baltijos šalyse dviračių renginyje „IKI Velomaratone“ radijo laidų vedėjas stos į kovą, kokios gyvenime dar nėra laimėjęs. 50 kilometrų semi-pro varžybose S.Stankus varžysis su olimpiečiais Ramūnu Navardausku ir Tomu Vaitkumi, Europos žaidynių dalyviu Gediminu Bagdonu ir kitais aukšto lygio atletais.

„Radiocentro“ veidas ir balsas savo lenktynes ir patirtį jose žada transliuoti į RC ir „IKI Velomaratono“ Facebook paskyras, specialiai joms susiorganizavo profesionalų dviratį, unikalų kostiumą, du fotografus ir net užsakė palaikymo plakatus.

– Simai, sportuoji jau pusę metų, bet svoris tik auga. Kodėl?

– Sportuoju visą gyvenimą, bet su pertraukomis. Gali būti, kad paskutinės kelios gavosi ilgesnės. Neišsiplečiant, didelę to svorio dalį sudaro raumenys, kurie, tikiu, „IKI Velomaratone“ bus mano stiprioji pusė. Buivolas ant dviračio, buivolas starte, lenkiantis buivolas, buivolas finiše – tokio varžovo nei Navardauskas, nei Bagdonas dar nematė (juokiasi).

– Tau 41-eri. Ar ne per vėlu debiutuoti 50 kilometrų lenktynėse?

– Mindaugui Lukauskiui 42-eji. Jis – mano kumyras. Drauge įrodinėjame, kad amžius sporte – ne toks jau reikšmingas skaičius.

– Lenktynėse varžysiesi profesionaliu dviračiu. Kam to reikia?

– Žinot, pergalė slypi detalėse. Dviratis beveik nieko nesveria, jis sureguliuotas specialiai man. Traukia kaip velnias. Vairas, stabdžiai, kėbulas, pavarų perjungimo mechanizmas – viskas aukščiausio lygio. Tik sėdynė per siaura, vis kažkur sulenda. Tačiau turiu dvi dienas, pratinuosi važiuoti neprisėdęs.
Nepaisant to, už šį kosminį dviratį esu dėkingas parduotuvės „Velonova“ kolektyvui ir ypač jos savininkui, olimpiečiui Vytautui Kaupui.

– Esi ryški asmenybė. Ar be kūno dydžio ir kosminio dviračio dar kažkaip išsiskirsi iš varžovų?

– Kolegė iš „Radiocentro” rinkodaros skyriaus pasiuvo ryškų, geltoną kostiumą. Pasamdžiau du fotografus. Draugų paprašiau į lenktynes atsinešti palaikančių plakatų. Facebooke žadu savo važiavimą transliuoti nuo pradžios iki pabaigos, informuosiu, kas vyksta trasoje ir šalia jos, motyvuosiu nemotyvuotus, LIVE atsakinėsiu į draugų klausimus. Mano dalyvavimas neabejotinai papuoš šį renginį.

Dangės Rulevičiūtės nuotr./Simas Stankus
Dangės Rulevičiūtės nuotr./Simas Stankus

– Kokius tikslus keli pirmą kartą dalyvaudamas 50 kilometrų lenktynėse?

– Pirmus, šeštus, dvyliktus kartus skaičiuoja mėgėjai. Aš į reikalą žiūriu profesionaliai. Gerbiu visus varžovus, bet nei vieno nebijau. Ratai, kaip ir kamuolys, yra apvalūs. Visko gali nutikti. Bet ruošiuosi geriausiam. Turiu pasiruošęs kalbą visų spalvų medaliams. Žinau, kad už pirmas vietas dovanos „Vostok Europe“ laikrodžius. Tikrai dėl jų pakovosiu.

– O jei finišuosi paskutinis?

– Atsiprašau.. Jūs šį klausimą uždavėte ne tam Simui (juokiasi).

– Ką tavo gyvenime apskritai reiškia dviratis?

– Kadangi neturiu automobilio, man tai – pagrindinė transporto priemonė. Minu į darbą, iš darbo, į parkus, į Vilniaus senamiestį ir rajonus. Važinėju savaitgaliais, vakarais, net žiemą ar per lietų dviratis man nėra svetimas.

– Ar pameni savo pirmą dviratį? Koks jis buvo?

– Jis buvo žalias. Žalias „Ereliukas“. Tikras stebuklas. Su pedalais, spyruokline sėdyne, bagažiuku, raktų dėklu, dažnai krentančia grandine, vairu ir „dinamu“. Kaip dabar madinga sakyti – neužmušamas reikalas. Važinėdamas su tuo „Ereliuku“ svajojau tapti plento ereliu, bet tapau radijo vyturiu (juokiasi).

Kaip S.Stankui iš „Radiocentro” seksis „IKI Velomaratone“, sekmadienį nuo 9:00 val. stebėkite RC ir „IKI Velomaratono“ Facebook paskyrose. Simo ir Gabrielės Tetenskaitės laidos „Geras rytas“ klausykite kiekvieną darbo dieną nuo 6:00 iki 9:00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius