Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 valandas „The Roop“ įkvėptam įvaizdžiui sukurti praleidusi Dorotėja: „Noriu išlipti iš rėmų ir stebinti“

21-erių vizažistė Dorotėja Sirvydytė neseniai socialinių tinklų vartotojus nustebino „The Roop“ vaizdo klipo įkvėptu įvaizdžiu. Jį pristačiusi mergina yra įsitikinusi: makiažas – ryškus ar subtilesnis – gali tikti kiekvienam iš mūsų, suteikti galimybių nušvisti kitomis spalvomis. „Kiekvienas žmogus man kaip drobė“, – pripažįsta ji.
Dorotėja Sirvydytė ir „The Roop“
Dorotėja Sirvydytė ir „The Roop“ / Asmeninio albumo ir J.Urbonaitės nuotr.

Šiuo metu „TikTok“ platformoje ypač populiarėjant iššūkiui atkartoti atlikėjo Vaidoto Valiukevičiaus rankų judesius, vizažistė Dorotėja Sirvydytė nusprendė visa tai perkelti į kitą lygmenį: mergina iššūkį priėmė pasigražinusi „The Roop“ klipo įkvėptu įvaizdžiu, kuris sužavėjo nemažai platformos vartotojų.

„Kaip ir daugeliui lietuvių, man labai patiko „The Roop“ daina ir klipas. Ypač mane įkvėpė klipo spalvos – ryški violetinė, ryški geltona, langučių motyvas. Žiūrėdama ir žinodama, kad vyksta tas iššūkis, pagalvojau, kad tai yra puiki proga sukurti tokio tipo avangardinį makiažą. Panašu, kad tai pavyko“, – šypsosi Dorotėja.

@doroteja_mua

#discotequechallenge but make it ✨avant-garde✨ Inspired by colors and patterns of @theroopband #eurovision video???? #theroopchallenge #theroop

♬ original sound - Dora✨

Tiesa, staiga atsiradęs dėmesys nors ir nudžiugino, tačiau pernelyg nenustebino jaunosios vizažistės. Ji pasakoja iš dalies to tikėjusis, mat tą dieną vien šiam įvaizdžiui sukurti ir įamžinti skyrė net 8-ias valandas!

„Kita vertus, kiek nustebau, kad žmonės pradėjo domėtis avangardiniu makiažu. Tokio tipo makiažų Lietuvoje dažnai nematau“, – sako mergina.

Dorotėjos kurti įvaizdžiai – galerijoje:

Menas supa visose veiklose

Vis dėlto grįžkime metais atgal, mat Dorotėja pripažįsta: įgūdžiai tokiam makiažui sukurti neatsirado iš niekur, tam reikėjo įdėti nemažai darbo. Eksperimentai tiek ant savo veido, tiek ant kitų prasidėjo Dorotėjai dar būnant 14-os.

„O menas mane lydėjo visą laiką – tiek muzika, nes groju bosine gitara, tiek tapyba. Baigiau dailės mokyklą, tuomet nusprendžiau stoti į specialybę, kurioje taip pat dėstoma kinų kultūra, kinų menas (tai kinų kalba ir literatūra).

Visgi manęs niekaip neapleido mintis, kad makiažas man yra arti širdies. Taip praeitą vasarą nusprendžiau pradėti lankyti makiažo kursus, nes norėjau bazinių žinių. Tuomet kryptingai pradėjau lavinti savo stilių, o karantinas man padėjo išsigryninti, kas man patinka vizaže, kokį makiažą noriu daryti, koks yra mano stilius“, – teigia pašnekovė.

Asmeninio albumo ir nuotr./Dorotėja Sirvydytė
Asmeninio albumo ir nuotr./Dorotėja Sirvydytė

Čia pat Dorotėja atradusi ir perlus, kuriuos dabar gali laikyti savo skiriamuoju ženklu. Perlų motyvas kartojasi daugelyje merginos įvaizdžių – pasirinkusi įkvėpimo šaltinį mergina jam uždeda savus akcentus.

„Perlai man visada labai patiko, nes tai yra labai ryški ir prabangiai atrodanti detalė, kuri dera prie visko. Tuomet, kai socialiniuose tinkluose pradėjau sekti vis daugiau makiažo meistrų, makiaže naudojančių perlų imitacijas, nusprendžiau, kad tai yra tai, ko man reikia“, – tikina vizažistė.

Perliukais buvo sužavėtas ir atlikėjas Gabrielius Vagelis. „Kai dirbau su Gabrieliumi, jam dariau subtilų makiažą su perliukų imitacijomis. Rezultatas buvo labai subtilus, gražus, prabangus“, – prisimena Dorotėja.

Beje, Gabrielius – anaiptol ne vienintelis žinomas žmogus, su kuriuo vizažistei teko padirbėti. Štai spalį ji gražino ir Norvegų prodiuserio Snorre Bergerud'o grupės „She Said Destroy“ vaizdo klipo modelius. Vėlgi, simboliškai: perliukais.

Justės Urbonavičiūtės nuotr./Gabrielius Vagelis
Justės Urbonavičiūtės nuotr./Gabrielius Vagelis

„Kiekvienas gali paimti teptuką ir kurti“

Jaunoji vizažistė pasakoja makiažą pamilusi ir dėl to, kad per jį gali save išreikšti kūrybiškai:

„Man makiažas yra varomoji jėga. Net dabar kalbėdama sėdžiu tarp dirbtinių gėlių ir perlų, ruošinių savo naujam įvaizdžiui. Iš tikrųjų, man makiažas yra tai, kas nesustabdomai verčia kurti.

O dar geriau jaučiuosi, kai mane įkvepia ne vien mano mėgiamų makiažo meistrų, bet ir mano pačios darbai. Visada noriu daryti dar geriau, daugiau išlipti iš ribų, normų, nustebinti.“

Prie didžiulės motyvacijos Dorotėjai prisideda ir laimingi jos klientai. Pamatę save po transformacijos šie nudžiunga ir nustemba, o tai, panašu, bet kuriam grožio meistrui suteikia didžiulę laimę.

Asmeninio albumo ir nuotr./Dorotėja Sirvydytė
Asmeninio albumo ir nuotr./Dorotėja Sirvydytė

Tačiau bene svarbiausias darbo aspektas Dorotėjai yra menas ir noras pakeisti žmonių požiūrį į makiažą: kad moterys dažnai dažosi ne dėl vyrų, kad jos, kaip vizažistės, darbas nėra padaryti žmogų gražesnį, bet atskleisti jį kitomis spalvomis.

„Žmonėms, matyt, reikia laiko suprasti, pamatyti, kad makiažas yra menas. Kiekvieną žmogų matau kaip labai gražią drobę, ant kurios galima sukurti daug nuostabių dalykų, o makiažas suteikia daug galimybių atsiskleisti. Be to, makiažas yra visiems, nepriklausomai nuo jokių faktorių, kiekvienas gali paimti teptuką ir kurti“, – sako pašnekovė.

Norintiems įšokti į mados vizaže traukinį mergina duoda patarimų – anot vizažistės, dabar madinga šiek tiek padžiazuoti ir išlipti iš normų.

„Dabar ant bangos yra 1970-1980-ieji. Spalvos, išėjimas iš formų, kai formos yra lanksčios, dinamiškos. Žodžiu, viskas, kas yra smagu, blizga, dabar yra madinga“, – pokalbį užbaigia pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius