Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

96-ojo LRT sezono pristatyme – būrys lietaus neišsigandusių žinomų svečių

Rugpjūčio 28 d. prasidėjo naujasis LRT televizijų sezonas. Todėl pirmadienio vakarą svečiai susirinko susipažinti su svarbiausiomis naujienomis, kurių vienos startavo jau savaitgalį, kitos – atidarymo vakarą ar savaitę.
LRT sezono pristatymo svečiai
LRT sezono pristatymo svečiai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sezono pristatymo nepraleido Merūnas ir Erika Vitulskiai, Edita Mildažytė, Beata Nicholson, Asta Stašaitytė, Martynas Starkus, Rytis Zemkauskas, Vytautas Juozapaitis, Zita Kelmickaitė, Edmundas Jakilaitis, Vytenis Pauliukaitis, Remigijus Šimašius, Arnoldas Pranckevičius, Raminta Naujanytė-Bjelle, Dovilė Filmanavičiūtė, Visvaldas Matijošaitis, Nomeda Marčėnaitė, Gerūta Griniūtė, Ugnė ir Marius Sipariai bei Darius Užkuraitis.

LRT kiemelyje susirinkę svečiai ekranuose stebėjo pirmosios aktualijų laidos „Svarbi valanda“, kurios vedėjais tapo žurnalistai Rasa Tapinienė ir Deividas Jursevičius, pristatymą. Prie transliacijos prisijungė ir pats D.Jursevičius, tiesiogiai iš studijos apie naująjį sezoną kalbinęs LRT generalinę direktorę Moniką Garbačiauskaitę-Budrienę, rašoma pranešime spaudai.

Renginio svečiai – galerijoje:

Naujame LRT televizijų sezone žiūrovų laukia dar viena nauja aktualijų laida „Lietuva kalba“, kurią taip pat ves Rasa Tapinienė. Eteryje ir toliau bus žiūrovų pamėgtos aktualijų ir naujienų laidos: „Labas rytas, Lietuva“, „Laba diena, Lietuva“, „Panorama“, „Forumas“, savaitės įvykių apžvalga „Savaitė“.

Šeštadieniais prie ekranų kvies pagal BBC formatą sukurtas muzikinis projektas „Maestro“, kuriame susitinka aštuonios ryškios scenos asmenybės, vienijamos muzikos. Šįkart jie atsidurs muzikos ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenos centre – paims į rankas dirigento lazdelę ir stos prieš tikrą orkestrą.

Ugdančios laidos, prasminga animacija ir jaukūs filmai, kuriuos visada smagu žiūrėti su šeima, o ypač – sekmadieniais, todėl naujame sezone LRT skelbia „Vaikų sekmadienį“. Sekmadienio vaikų programą pradės nauja edukacinė laida vaikams, turintiems svajonių, troškimų ir idealų, „Svajoja vaikai“.

Naujame sezone – svarbiausių pasaulio kino festivalių favoritai, geras europietiškas kinas, Lietuvos režisierių filmai, garsiausių vardų retrospektyvos. Taip pat pirmadieniais 21.30 val. per LRT Plius žiūrovai kviečiami pažvelgti į žmogaus savitumą, jautrumą ir laikinumą pasaulinės dokumentikos cikle „Žmogiškasis mastelis“ – istorijos iš Nepalo, Irano, Kanados, Kubos, Australijos, JAV, Islandijos, Nyderlandų, Rumunijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Slovėnijos ir kitų pasaulio šalių.

LRT televizijos ir LRT Plius žiūrovai išvys ir daug kitų jau pamėgtų TV laidų: „Auksinis protas“, „Kas ir kodėl?“, „Dviračio žinios“, „(Ne)emigrantai“, „Klauskite daktaro“, „Beatos virtuvė“, „Stilius“, „Langas į valdžią“, „Ryto suktinis“, „Gyventi kaime gera“, „Istorijos detektyvai“, „Legendos“, „Stambiu planu“, „Pasivaikščiojimai“, „Kultūringai su Nomeda“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius