Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė D.Brenciūtė – apie anūkų talentus ir gimtadienio norą: „Prašau tik vieno“

67-ąjį gimtadienį gegužės 23 dieną, pirmadienį, pasitikusi aktorė Dalia Brenciūtė šypsodamasi patikina, kad savo sukauptų metų jokiu būdu neiškeistų į jaunystę. Be to, ir laiko gręžiotis į praeitį nėra pakankamai. Dalia teigia labiausiai trokštanti, kad jos ir vyro aktoriaus Kosto Smorigino neapleistų sveikata ir jie kartu galėtų nugyventi dar daug nuostabių metų.
Dalia Brenciūtė, Kostas Smoriginas
Dalia Brenciūtė, Kostas Smoriginas / Luko Balandžio, Irmanto Gelūno nuotr.

„Duok Dieve, sveikatos ir darkart sveikatos. Tik tiek tereikia, tik tiek prašau“, – artėjant gimtadieniui portalui Žmonės.lt sakė D.Brenciūtė.

Sutikusi keletą minučių pasikalbėti telefonu, D.Brenciūtė patikina, kad rasti laiko ilgesniam pokalbiui šiandien sudėtinga – darbas veja darbą, o ir mylimo vyro Kosto Smorigino sveikata sušlubavusi.

„Va, dabar kaip tik turiu važiuoti į ligoninę pas vyrą. Jau beveik pusmetį taip gyvename – dvi savaitės namie, dvi ligoninėje. Kostui su inkstais šiek tiek bėdų yra, tai man svarbu, kad tik jam pagerėtų. Jokie gimtadieniai man dabar nesvarbūs“, – atvirauja aktorė.

Vis dėlto čia D.Brenciūtė paskubomis priduria, kad per gimtadienius retsykiais nusikelia į prisiminimus, nors dažnai į praeitį gręžiotis nemėgsta. Prakalbusi apie aktorystę, daugiau nei 40 metų scenoje spindinti D.Brenciūtė atskleidė, kad vaikystėje apie šią profesiją net nesvajojo – norėjo būti gydytoja.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Dalia Brenciūtė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Dalia Brenciūtė

„Norėjau studijuoti mediciną, bet turėjau tokią chemijos mokytoją, kuri manęs labai nemylėjo ir, kurios aš labai bijojau. Kiek tik išmokdavau, kiek tik besiruošdavau, vis tiek gaudavau tris. Tuomet pasiekimai buvo vertinami penkiabalėje sistemoje. O su trejetais juk į mediciną neįstosi… Bet, manau, aš būčiau buvusi labai gera pediatrė“, – šypteli ji.

Vis dėlto šiandien, kad netapo gydytoja, D.Brenciūtė nesigaili, o ir sprendimu vos baigus mokyklą mokytis aktorystės ji džiaugiasi. Dalia juokiasi, kad vos pasimatuota aktorės profesija taip prilipo, kad niekuomet jos nusimesti nesinorėjo. „Man tinka, patinka, o ko daugiau norėti?“ – retoriškai paklausia teatro aktorė.

O ir, šypsosi ji, per daugiau nei 40 metų trukusią aktorės karjerą buvo daugybė nuostabių vaidmenų, kasdienybei suteikusių pilnatvės. Vis dėlto šiandien į karjeros pasiekimus D.Brenciūtė per daug nesižvalgo – labiausiai didžiuojasi talentingu sūnumi operos solistu Kostu Smoriginu ir keturiais puikiais anūkais.

„Man didžiausia šventė, kad mano sūnus, anūkai tokie talentingi. Tai yra didžiausias mano pasididžiavimas ir pasiekimas“, – portalui Žmonės.lt sako aktorė.

Prakalbusi apie džiuginantį sūnaus Kosto Smorigino talentą dainuoti, D.Brenciūtė prisimena, kad šis išryškėjo labai anksti.

„Prisimenu tą momentą, kai sūnų išgirdau dainuojant ir kone iškart nuvedžiau jį į „Ąžuoliuką“. Jis nuo mažens rodė savo gabumus. Būdavo, kai jau uždainuoja namie, tai aš, sėdėdama kitame kambaryje, tik galvoju: „Oho!“. Toks tembras, toks balso gražumas… Žinojau, kad sūnus daug pasieks. Niekada nebandėme jo atkalbėti nuo scenos pasaulio“, – kartu su aktoriumi Kostu Smoriginu išaugintu talentingu sūnumi didžiuojasi D.Brenciūtė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kostas Smoriginas su žmona Dalia Brenciūte
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kostas Smoriginas su žmona Dalia Brenciūte

„O ir anūkai kokie gabūs. Didžiajai anūkei jau 18 metų, antrajam – 14. Jie taip pat labai talentingi. Pavyzdžiui, anūkas labai gerai groja pianinu. Gali mažai pastangų įdėti, o viskas pavyksta. Įgimta, – pagyras savo anūkams žeria D.Brenciūtė. – Štai tikroji mano laimė ir šventė.“

Tiesa, D.Brenciūtė priduria, kad dar viena reikšminga ir išsiilgta asmeninė šventė – po daugiau nei dvejus metus trukusios karantininės pertraukos atsiradusi galimybė sugrįžti į sceną. Šios aktorė buvo labai pasiilgusi.

„Esu laiminga. Darbai pagaliau grįžo, viskas susideda į vietas. „Domino“ teatre vėl pradėtas rodyti spektaklis „Prie dangaus vartų“. Jis – toks nuostabus, gražus, tarsi kalėdinė atvirutė. O ir mūsų visa chebra, mūsų komanda, yra tokia nuostabi, kad tas buvimas kartu man yra dar viena šventė“, – portalui Žmonės.lt sako aktorė.

„Iš tiesų, džiaugiuosi kiekviena diena ir šio laiko į nieką nekeisčiau. Vis kalba žmonės apie jaunystę, apie senus laikus. O kam gręžiotis? Nesukčiau laiko atgal, juk gyvenu dabar. Kai buvau jauna, buvau labai jautri, labai patikli, net galima sakyti, kad šiek tiek kvailoka dėl to savo gerumo ir patiklumo. Visada dėl visko pergyvenau, tai Kostas mane vadindavo sesele. Visiems labai norėjau padėti“, – nusijuokia ji.

„Taip ir gyvename. Sakau, dabar sau ir savo šeimai noriu linkėti tik sveikatos. Dievo daugiau nieko neprašau – tik sveikatos“, – prieš išvykdama į ligoninę aplankyti mylimą vyrą portalui Žmonės.lt tarsteli D.Brenciūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius