Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Aleksas ir Milda Lemanai: už sveiką gyvenseną ir pagalbą gyvūnams

Penkiasdešimt metų scenoje koncertuojančio A. Lemano (69) ir jo bendražygės žmonos Mildos (68) misija – globoti benamius gyvūnus. Turbūt nėra nė vieno aplink Lemanų namus lakstančio benamio šuniuko ar kačiuko, kuriam ponia Milda nebūtų ištiesusi rankos su skanėstais.
Aleksas ir Milda Lemanai
Aleksas ir Milda Lemanai / Asm. albumo nuotr.

„Gamta yra kerštinga“

Šiuo metu Lemanų namuose gyvūnų nėra. „Mūsų mylimas katinas Markizas išgyveno aštuoniolika metų, o kalytė Mirtutė – vienuolika. Jų netekę visą savo meilę skiriame beglobiams gyvūnams, – sako M. Lemanienė. – Eini pro šalį, pamatai tas šilumos ir maisto prašančias akis ir negali neištiesti rankos. Juk esi to nelaimėlio paskutinė viltis.“

Milda mėgsta pirkti loterijos bilietus. „Jei laimėčiau nemažą sumą, esu pasižadėjusi, kad didžiąją dalį skirčiau gyvūnams. Kadangi vyras yra kaunietis, mielai paremčiau Kauno zoologijos sodą. Juk mūsų rankos negali būti nukreiptos tik į save. Su vyru vadovaujamės tokiu šūkiu – „atiduodami turtėjame“, – sako moteris.

Tuos, kurie skriaudžia gyvūnus, M. Lemanienės įsitikinimu, nubaus Dievo pirštas: „Gamta yra baisiai kerštinga. Su ja reikia elgtis atsargiai. Kai mano Lemanas grybauja, visuomet atsiklaupęs pabučiuoja tuos nupjautus baravykus.“

Sveikame kūne – sveika siela

Ne vienus metus Lemanų šeima vaikšto į baseiną, žiūri laidas apie sveiką gyvenseną. „Citrinos ir medus – mūsų mitybos pagrindas. Valgome daug saulėgrąžų, moliūgų sėklų, nes girdėjome, kad jos užkerta kelią vėžiui. Pastaruoju metu vengiame dalyvauti pobūviuose, nes ten iškyla grėsmė persivalgyti. Alkoholio išgeriame tik retkarčiais.

Aleksas mėgsta landžioti į šaldytuvą vėlai vakare paslapčia nuo manęs, taigi jei būna sugautas, tenka jam suduoti per pirštus. Jeigu abu baisiai išalkstame, ant tikros juodos naminės duonos užsitepame kaimiško sviesto ir užsibarstome druskos – taip ir numariname tą alkio kirminą. O aš esu dar ir smaližė, tad skaitydama knygą įsimetu į burną keletą gabaliukų šokolado“, – pasakoja dainininko žmona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius