Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Butkus: „Didžkukulių nevalgiau jau metus“ (papildyta birželio 11 d.)

Per porą mėnesių, praleistų sporto salėje, iš lieso jaunikaičio šokėjas A. Butkus (29) virto itin atletišku vaikinu. Apie pirmuosius pasiekimus trokštamo tobulo kūno link jis papasakojo žurnalui „Privatu! + TV gidas“.
Andrius Butkus
Andrius Butkus. / Viganto Ovadnevo nuotr.

Andriau, kodėl nusprendei imtis aktyvių treniruočių sporto salėje?

Nebuvo taip, kad vieną rytą atsikėlęs supratau, jog noriu priaugti svorio ir atrodyti vyriškiau. Tiesiog kol dalyvavau „Žvaigždžių duetuose“ ir dirbau šokių studijoje, neišeikvodavau visų jėgų. Reguliarios treniruotės pasirodė tinkamiausias būdas išsikrauti. Dabar sportuoju kasdien. Na, gal tik kokį kartą per savaitę nusimuilinu (juokiasi).

Ar kada nors gyvenime kompleksavai dėl savo kūno?

Gal tik paauglystėje, kai matydavau, kad bendraklasiai tvirčiau sudėti. Tačiau vėliau suvokiau, kad viskas priklauso nuo paties žmogaus: nori priaugti svorio – darai viską, kad to pasiektum, nori sulieknėti – taip pat stengiesi dėl užsibrėžto tikslo.

Turbūt daugelis skaitytojų pasakys:  „Kad viskas būtų taip paprasta...“ Kaip siekti rezultatų sporto salėje sekasi Tau?

Sunkiausia buvo pradėjus sportuoti. Buvo nelengva pakeisti dienos režimą. Teko atsisakyti naktinių šėlionių, nors niekada nebuvau vakarėlių liūtas, taip pat alkoholio. Negaliu sakyti, kad išsižadėti šių dalykų man buvo lyg didžiausias gyvenimo išbandymas. Svarbiausia, kad naujas gyvenimo būdas nebūtų brukamas per prievartą, kad jis tau patiktų. Aš juo mėgaujuosi.

Papasakok, kaip atrodo įprasta Tavo diena?

Mano dienotvarkė dabar visiškai kitokia. Paprastai keliuosi 6-tą, vėliausiai 7-tą ir einu sportuoti, paskui atlieku kitus suplanuotus dienos darbus. Tiesa, netapau nuobodžiu tipu, kuris eina miegoti 21 valandą, iš karto po „Panoramos“. Paprastai į lovą einu apie vidurnaktį.

Kiek per tuos kelis mėnesius, kai aktyviai sportuoji, pavyko priaugti kilogramų?

Tiksliai neatsakysiu, tačiau puikiai pamenu, kad „liesiausiu“ gyvenimo laikotarpiu svėriau 71 kilogramą. Tuomet supratau, kad mano ūgio (187 cm) vaikinui tai yra gerokai per mažai. Vėliau svoris pakilo iki 75 kilogramų, dabar sveriu jau 78. Nesu užsibrėžęs tikslo dar kažkiek priaugti kilogramų, bet tikėtina, kad ateityje sversiu 85 kilogramus. Svarbiausia, kad tapčiau raumenų, o ne riebalų kalnu.

Kaip žinia, nuo rudens dalyvausi šokių projekte su nestandartine partnere (Merūno Vitulskio žmona Erika – red. past.). Tuoj pasklis kalbų, kad raumenis auginiesi būtent dėl šios priežasties...

Tokios kalbos būtų didžiausia nesąmonė. Tiesą pasakius, sportuoti pradėjau dar tada, kai nebuvau išsirinkęs šokių partnerės. Sporto salėje plušu dėl savęs, o ne dėl kitų.

Ar smarkiai teko pakeisti mitybos įpročius ir spintos turinį?

Mitybos iš esmės nepakeičiau. Didžkukulių ir taip nevalgau jau metus. Maitinuosi tuo, kas patinka. Vienas iš naujų įpročių, kad rytais pradėjau valgyti košę arba varškę. O kalbant apie drabužius, dar nereikėjo jų visų keisti. Tiesiog visi turimi drabužiai tapo labai aptempti, bet tai manęs netrikdo (šypteli).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius