Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Butkus: „Gyvenu šia diena ir džiaugiuosi“

Kadaise Andrius Butkus buvo žinomas tik kaip šokėjas ir choreografas, tačiau dabar 28–erių metų vyrą pažįsta kone kiekvienas. Andrius yra įsitvirtinęs pramogų pasaulyje ir turi begales darbų. Paklaustas apie ateities planus sako, kad nemėgsta galvoti toli į priekį.
Andrius Butkus
Andrius Butkus / Viganto Ovadnevo nuotr.
Temos: 1 Andrius Butkus

Dabar jūsų gyvenime kaip niekada daug veiklos, tiesa?

Vos spėju suktis. Kaip ta voverė rate – bėgu bėgu ir galo nematau (šypteli). Kokia veikla atima daugiausia laiko? Negalėčiau sakyti, kad kažkuri viena daugiau, o kita mažiau. Visos beveik vienodai: tiek LNK projektas „Žvaigždžių duetai“ (Andrius ten dirba choreografu – aut. past.), tiek darbas šokių mokykloje, kur privačiai mokau studentes.

Tai ir miegoti nėra kada?

Žinoma, kaip ir visiems žmonėms miego galėtų būti ir daugiau, bet labai nesiskundžiu. Jei neturiu svarbių reikalų, stengiuosi darbus pradėti maždaug dešimtą valandą, tačiau būna, kad baigiu ir vidurnaktį ar dar vėliau. Kartais klausiu savęs, kada turėsiu laisvą savaitgalį. Bet tikrai neverkšlenu. Priešingai – džiaugiuosi, kad turiu daug veiklos, yra kur pasireikšti.

Jūsų bičiuliai yra prasitarę, kad esate per geras, nes nemokate pasakyti „ne“.

Pripažįstu: nemoku sakyti „ne“. Jei manęs paprašo padėti sukurti choreografiją ar pašokti, paprastai visada atsakau teigiamai, nors ir būnu labai užsiėmęs. Ar negraužiu paskui savęs dėl tokios būdo savybės? Tikrai pagalvoju, jog kartais reikėtų pasakyti „ne“. Taip atsirastų laisvo laiko. Bet yra kaip yra.

Kadaise dirbote Honkonge ir turėjote planų grįžti į tą tolimą kraštą. Tačiau viskas netikėtai pasikeitė. Ar nesigailite, kad viskas taip susiklostė?

Esu patenkintas dabartine situacija. Neišdegė planai dirbti Honkonge ir tiek to. Šiuo metu Lietuvoje darbų turiu sočiai. Ta veikla man patinka, teikia malonumą. Duok, Dieve, kad visi turėtų mėgstamus darbus ir kad jų niekada nestigtų (šypteli).

Ilgai buvote pristatomas kaip šokių ansamblio „Žuvėdra“ šokėjas, čempionas. Ar su nostalgija prisimenate tuos laikus, kai su kolektyvu skindavote pergales?

Be abejo, visada malonu prisiminti praeitį, pasiekimus. Tačiau didelių sentimentų nejaučiu. Kas buvo, tas pražuvo. Juk nešliaužiosi keliais ir neraudosi, kad dabar viskas kitaip. Džiaugiuosi dėl savo pasiekimų, dėl šaunių žmonių, kuriuos sutikau. Bet gyvenime stengiuosi žiūrėti į ateitį, o ne į praeitį.

Paprastai darbus planuoju dienai ar savaitei į priekį, bet ne daugiau. Nematau prasmės planuoti ilgesniam laikui. Kam to reikia? Juk niekada nežinai, kaip gali viskas pasisukti.

Ar iki šiol bendraujate su buvusia šokių projekto „Šok su manimi“ partnere Inga Valinskiene?

Žinoma, juk retsykiais ir padainuojame kartu „Žvaigždžių duetuose“ (šypteli). Beje, Inga žadėjo po šokių projekto toliau mokytis judesių ant parketo. Savo žodį ji ištesėjo ir sėkmingai mokosi. Stengiamės repetuoti bent kartą per savaitę.

Teko girdėti, kad viena geriausių jūsų draugių yra dainininkė Viktorija Perminaitė, su kuria kadaise sėkmingai dalyvavote šokių projekte. Ar palaikote draugiškus ryšius?

Taip, mes – bičiuliai, bet pastaruoju metu bendraujame rečiau. Ji gyvena Klaipėdoje, o aš Vilniuje, todėl dviem užimtiems žmonėms nelengva susibėgti ir maloniai pasišnekučiuoti. O kartais labai norėtųsi...

Esate kilęs iš Kuršėnų, ilgai gyvenote Klaipėdoje, o šiuo metu esate apsistojęs sostinėje. Kokio miesto gyventoju save vadinate?

Turbūt aš – Lietuvos gyventojas. Neprisirišu prie vieno miesto. Mano šaknys Kuršėnuose, o vėliau gyvenamosios vietos dažnai keitėsi. Todėl nedrįstu įvardyti savęs vieno miesto piliečiu.

Ar norėtumėte ir galėtumėte gyventi Europos ar pasaulio didmiestyje?

Tikrai taip. Juk gyvenau pusmetį Honkonge ir ten man labai patiko. Nežinau, kaip būtų, jei pagyvenčiau ilgiau, bet mane labai traukia Paryžius. Dievinu šį miestą – jis turi ypatingą aurą.  Galbūt sutampa mūsų biolaukai (juokiasi)? O gal aš esu užkietėjęs romantikas? Myliu Paryžių, ir tiek. Kai tik turiu galimybę, vykstu į šią sostinę ir kaifuoju. Vien pasivaikščiojimas siauromis gatvelėmis, sėdėjimas lauko kavinėse leidžia pasijusti tobulai.

Pakalbėkime apie dainininko karjerą, kurią neseniai pradėjote.

Viskas nutiko netikėtai. Įrašiau pirmąjį radijo singlą, kurį mielai ėmė transliuoti radijo stotys. Mane džiugina permainos ir nauji išbandymai. Gerai, kad kol kas nesu per daug peikiamas. Galbūt yra žmonių, kurie pamėgo mano kūrinį. Jei yra kas klauso, kodėl gi nepamėginti ir toliau plėtoti šios srities?

Daug tikitės iš dainavimo?

Negaliu pasakyti, kad daug investuoju. Kol kas dainavimo subtilybių mane moko nuostabi dėstytoja Rosita Čivilytė. Ji man padeda suprasti daugelį vokalo paslapčių, kurios yra būtinos. Ši veikla labai įdomi, todėl mokausi pakiliai nusiteikęs.

Norėtumėte tapti populiariu atlikėju?

Nenoriu užbėgti įvykiams už akių. Paprastai mano gyvenime viskas išeina savaime. Nesistengiu galvoti, ar tapsiu populiariu atlikėju. Nesu sau užsibrėžęs tokio tikslo. Viską parodys lakas.

Gyvenime viską paliekate savieigai?

Paprastai darbus planuoju dienai ar savaitei į priekį, bet ne daugiau. Nematau prasmės planuoti ilgesniam laikui. Kam to reikia? Juk niekada nežinai, kaip gali viskas pasisukti. Leidžiu gyvenimui tekėti sava vaga. Gyvenu šia diena ir džiaugiuosi.

Galima nujausti, kad apie šeimą ir vaikus turbūt negalvojate. Ar klystu?

Planų tokių tikrai neturiu. Manau, pirmiausia reikia susitvarkyti buitį, susikurti gerovę ir pamatus.
Sakote, niekada nebus tinkamo laiko? Aš taip nemanau! Juk nė vienas nežinome, kada tinkamas metas ateis. Tokių dalykų negali suplanuoti ir pasakyti sau, kad po pusmečio sukursi šeimą. O gal mano galvelėje viskas taip susisuks, kad po savaitės norėsiu tuoktis?

Impulsyviai ryžtumėtės tokiam žingsniui?

Jei pajausčiau, kad taip būtų geriausia, kodėl gi ne (juokiasi)?!

Neseniai pasklido žinia, kad draugaujate su grupės YVA nare Gintare Valaityte. Galima sakyti, kad jūsų širdis jau užimta?

Galima taip sakyti... Bet apie asmeninį gyvenimą nesu linkęs kalbėti. Mano manymu, tai neturėtų būti labai įdomu. Juk kur kas svarbiau sužinoti, ką žmogus veikia, ką jis pasiekęs, bet ne tai, su kuo draugauja ir su kuo miega.

O jums pačiam nesmalsu sužinti apie savo kolegas iš pramogų pasaulio?

Jei man įdomu, nueinu ir pats jų paklausiu (šypteli). Tikrai nelaukiu, kol apie juos praneš žiniasklaida. Juolab kad ne visada galima žurnalistais pasitikėti. Kita vertus, man svarbus tik draugų gyvenimas, o apie svetimus neįdomu klausytis.

Sakoma, kad pramogų pasaulyje negali būti tikrų bičiulysčių. Kaip manote, tai mitas ar tiesa?

Manau, tai – netiesa. Pramogų pasaulyje turiu labai daug bičiulių, kurie yra laiko patikrinti. Supratau tai ne per savaitę ar mėnesį. Žmonės, kuriuos vadinu draugais, buvo patikrinti per kelerius metus ir nė karto manęs nenuvylė.

Ar yra dalykų, kurie jus erzina pramogų pasaulyje?

Jei atvirai, man pikta, kai ant žmonių yra pilamas purvas net jų nepažįstant. Kalbu apie tuos, kurie pasisako ne viešai, o pasislėpę. Būna skaudu, kai apie save išgirsti daugiau neigiamų nei teigiamų dalykų. Tai mane siutina. Žmonės turėtų kritikuoti nebent tada, kai patys ką nors nuveikia.

Kaip manote, kodėl kai kurie žmonės taip elgiasi?

Sunku pasakyti. Galbūt tai yra pavydas arba noras sumenkinti kitą. Greičiausiai taip tokie žmonės bando kompensuoti savo trūkumus.

Pakalbėkime apie jūsų šeimą. Ar spėjate per visus darbus aplankyti gimtuosius Kuršėnus ir ten gyvenančius tėvus?

Darbai Vilniuje dabar atima beveik visą laiką. Pas tėvus grįžtu dažniausiai tik per didžiąsias šventes, t. y. porą kartų per metus. Ar tėvai dėl to nepyksta? Ne, kaip jie gali priekaištauti! Jie yra laimingi, kad turiu mėgstamą darbą, kad man gerai sekasi. Tėvai džiaugiasi mano pasiekimais. Visada tai jaučiau. Tai suteikia impulsą dar labiau stengtis ir tobulėti.


Įdomu

Andrius Butkus su šokių ansambliu „Žuvėdra“ penkis kartus yra tapęs Europos ir keturis kartus pasaulio čempionu. 2007 m. su dainininke Viktorija Perminaite laimėjo projektą „Ledo žvaigždės“. Vėliau dalyvavo šokių projektuose „Šok su žvaigžde“ ir „Šok su manimi“. Andrius – vienas iš pagrindinių šokių akademijos D-DANCE trenerių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius