Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Andrius Tapinas nusivylęs: LRT televizijoje nebelieka jo kurtos „Pinigų kartos“

Žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas antradienį pranešė, kad nuo rudens LRT žiūrovai nebematys jo laidos „Pinigų karta“. Kodėl laida nebebus rodoma, nežino ir pats A.Tapinas.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Žinią, kad naujajame LRT sezone A.Tapino kurta ir vesta laida „Pinigų karta“ nebebus rodoma, žurnalistas paskelbė „Facebook“ tinkle.

Čia jis komentavo ir pats nežinąs, kodėl televizija priėmė tokį sprendimą, mat laida buvo populiari ir puikiai vertinama. „Facebook“ tinkle A.Tapinas rašė:

„Labai džiaugiausi praėjusiu „Pinigų kartos“ sezonu. Jis tikrai buvo geriausias visomis prasmėmis – turėjom puikius reitingus, stiprią komandą, lindom į sunkias socialines ir politines temas, eksperimentavom, kratėm ir nedavėm ramiai gyventi politikams. LRT irgi džiaugėsi – kadangi viršijom iškeltus žiūrimumo reikalavimus, netgi padidino biudžetą, generalinio direktoriaus pavaduotojas spaudė ranką ir sakė, kad labai laukia, ką parodysim rudenį.
Bet rudenį nieko neparodysim.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Tapinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Tapinas

Dar liepą pasigirdo keistos užkulisių kalbos, prodiuseriai ėmė sukti akis į šoną, murmėti, kad čia sprendžia ne jie, o grįžęs iš Sibiro sužinojau, kad laidos tiesiog nelieka. Ir nė vienas iš vadovų, netgi generalinis direktorius, skyręs man penkias minutes telefoninio pokalbio, taip ir nepateikė logiškos priežasties, kodėl priimtas toks sprendimas.

Žinoma, televizija visada teisi, bet galbūt atidavęs nacionaliniam transliuotojui 12 metų savo pastangų, jėgų ir idėjų, galėtum sužinoti, kodėl kaip žurnalistas tampi nereikalingas. „Auksinis protas“ yra smagus šou ir, tikiuosi, čia dar pasimatysime, bet tai vis dėlto ne žurnalistika.

O gal ir nereikia žinoti priežasčių. Bet kuriuo atveju dėkoju visiems savo žurnalistinio darbo žiūrovams, vertintojams ir kritikams. Ir, žinoma, LRT, kurį laikiau ir laikysiu paskutiniuoju nepriklausomos ir laisvos televizinės žurnalistikos bastionu Lietuvoje.“

A.Tapino žinios, kad eteryje nebelieka jo laidos „Pinigų karta“ LRT atstovai nebeskuba komentuoti.

„Nekomentuojame, nes tinklelis dar nėra galutinis. Dar sunku kažką tiksliau pasakyti“, – Žmonės.lt sakė LRT programų direktorius Rimvydas Paleckis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius