Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė surinko būrį draugų atšvęsti ožiuko sukaktuvių

Rašytojas ir publicistas Andrius Užkalnis ir UŽKALNIO žurnalo vyriausioji redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė pasistengė parodyti, kad storiausią lietuvišką žurnalą skaito, o jo simbolį, ožiuką Arūną, myli ir pažįsta visi garsiausi Lietuvos veidai.
Vakaro svečiai
Vakaro svečiai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Naujai atidarytame Pilies gatvės kiemelyje Fausta ir Andrius priiminėjo visus, kas tik nebuvo išvykęs iš miesto džiaugtis vasaros karščiais kitur.

„Mūsų žurnalas buvo sukurtas, yra ir toliau bus skirtas pasiilgusiems skaityti; mes švenčiame aštuntąjį numerį ir persiritame į trečiuosius leidybos metus. Kiekvienas numeris – vis įdomesnis ir gražesnis, vis daugiau fantastiškų autorių, nuo Zitos Kelmickaitės ir Rimvydo Valatkos iki Giedriaus Drukteinio ir Jolitos Vaitkutės“, – 15min sakė žurnalo vyriausioji redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė.

Vakarėlyje, kurį vedė Jogaila Morkūnas, o svečius sveikino ir kiemelio „Spritz Summer Garden“ ambasadorė Karolina Meschino, pasirodė daugybė žinomų veidų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vakaro akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vakaro akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vakaro akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vakaro akimirka

„Visi svečiai yra mūsų su Fausta draugai ir kolegos, skaitantys žurnalą ir laikantys jo simbolį, oželį Arūną, asmeniniu bičiuliu“, – sakė Andrius.

Ant naujojo žurnalo viršelio puikuojasi Arūnas, apsirengęs vasariniais treningais ir kepantis šašlykus savadarbėje kepsninėje. Pieštinis personažas Arūnas yra jaunos dailininkės Giedrės Banevičiūtės kūrinys. Pasak Andriaus, jo ir Faustos žurnalas yra vienintelis gyvenimo būdo žurnalas šalyje, kurio viršelyje kiekvienąsyk išgalvotas personažas, žmogaus pavidalo ožys su sava istorija.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vakaro akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vakaro akimirka

Savaitgalį Fausta ir Andrius vėl didžiajai vasaros daliai išvyksta į Kaliforniją, kuri, pasak jų, jau tapo jiems antraisiais, o gal ir pirmaisiais namais.

„Lietuvoje dauguma mūsų skaitytojų, mūsų verslas ir mūsų darbas, ir mes čia toliau stengsimės visų nepamiršti ir visus pamatyti ir aplankyti, bet Los Andželas mus prisijaukino, ir dabar didelė dalis darbo vyksta ten, ir didžioji dalis įkvėpimo randama būtent ten“, – prisipažino Fausta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius