-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant dramblių Balyje jodinėjusi Inga Stumbrienė neatsigina kritikos: „Ten jie bent prižiūrimi“

Neseniai Balyje su šeima atostogavusi Inga Stumbrienė egzotiškoje šalyje išbandė jodinėjimą drambliais. Pasidalinusi kadrais, kuriuose sėdi ant dramblių, moteris jau tris dienas neatsigina smerkiančių komentarų, kad pasinaudojo šia gyvūnus išnaudojančia „pramoga“. Tačiau pati Inga turi kitokią nuomonę: „Ten jie bent yra prižiūrimi, maitinami ir globojami.“
Inga Stumbrienė
Inga Stumbrienė / Asmeninio albumo nuotr.

„Visiškai nekaltai ir nenumatydama tokio ažiotažo patalpinau nuotrauką su drambliais. Iš tikrųjų labai laukiau ne tik kelionės į Balį, o būtent apsilankymo dramblių parke, norėjau juos pamatyti, paglostyti, pamaitinti. Tikrai nenumaniau visuomenės kitokio požiūrio į tai“, – 15min sakė Inga Stumbrienė.

Kai internete vis dažniau plinta vaizdo įrašai, skatinimai nuvykus į egzotines šalis neremti turistams rengiamos „pramogos“ ir nejodinėti ant dramblių, Inga tikina nieko panašaus negirdėjusi.

„Žinau daug organizacijų, kurios kovoja už gyvūnų teises, prieš kailinių dėvėjimą, gyvūnų kankinimą. Bet aš turiu ir savo nuomonę. Man teko matyti ne vieną dokumentinį filmą, kuriame rodoma, kas nutinka drambliams, gyvenantiems laisvėje – jie žudomi ne tik dėl ilčių, bet ir dėl pramogos, kai medžiotojai juos parsineša į namus kaip trofėjų. Šiuo atveju, aš netgi pasakyčiau, kad tuose parkuose jiems geriau, ten bent jie yra prižiūrimi, maitinami, globojami, ten jų gyvybei negresia pavojus“, – kalbėjo ji.

Inga su pasipiktinusiais sutinka tik dėl vieno – jodinėti ant dramblių tikrai nereikėjo: „Taip, man tai buvo naujiena, kad dramblių stuburas nėra pritaikytas jodinėjimui. Gyveni ir mokaisi, nereikia nei pykti, nei įsižeisti. Išklausai nuomonę, išsinagrinėji, kažką priimi, kažką atmeti ir pasimokai.“

Bet kuriuo atveju, moteris tokiuose dramblių parkuose nieko blogo nemato. „Gyvūnų teisių aktyvistams palinkėčiau ne postringauti feisbuke, o imtis realių veiksmų prieš pavojus, gręsiančius drambliams laukinėje aplinkoje. Kai mes galėsime juos apsaugoti ten, tada galėsime kovoti ir prieš tuos parkus“, – į piktus komentarus atkirto ji.

Inga Stumbrienė sutinka, kad nežinia, kas šiuose parkuose vyksta už uždarų durų, kaip gyvūnai ten yra auklėjami, tačiau tikina, jog pati susidūrė tik su itin prižiūrėtus dramblius.

„Tie gyvūnus, aš įsivaizduoju, kiek įmanoma, tiek gyvena natūralų gyvenimą. Bet vėlgi tai yra parkas, kuris turi savo taisykles. Man sunku pasakyti, nes aš mačiau tik gražų vaizdą“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė

Moteris įsitikinusi, kad ir zoologijos sodai pasaulyje yra reikalingi: „Mes turime Kauno, Klaipėdos zoologijos sodus, kuriuos naudojame edukaciniais tikslais, nes norime vaikams parodyti, kaip atrodo dramblys, žirafa, tigras, retos rūšies papūga. O gal tada reikėtų uždrausti ir zoologijos sodus? Kiek mes esame aplankę egzotinių kraštų, zoologijos sodai yra visur. Taip, tai yra diskusinis klausimas. Nesakau, kad palaikau nuomonę, kad reikia gyvūnus laikyti izoliuotus. Jokiu būdu. Bet, pavyzdžiui, esame buvę vėžlių zoologijos sode, kuriame jie yra ir veisiami, ir saugomos nykstančios rūšys – čia nematau didelio blogio, kad žmogus prisideda prie tam tikros rūšies išgyvenimo. Aš negaliu kardinaliai teigti, kaip turi būti. Mes galime diskutuoti, bet vis tiek neprieisime vienos ir teisingos nuomonės. “

Ir nors yra tokių šalių, kaip pavyzdžiui, Kenija, kur gyvūnus galima apžiūrėti laukinėje gamtoje, laisvėje, Inga sako, kad savo vaikų ten tikrai nevežtų. „Aš nebūčiau linkusi rizikuoti savo vaikų sveikata ir tikrai nevežčiau jų į Afrikos valstybę. Tikrai“, – 15min sakė Inga Stumbrienė.

O ką jūs manote apie jodinėjimą drambliais ir zoologijos sodus?

TAIP PAT SKAITYKITE: 14-ųjų vestuvių metinių proga Balyje su šeima atostogavusi Inga Stumbrienė patyrė žemės drebėjimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius