-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydą Anušauską su šeima gatvėje užsipuolė vyras: išplūdo, apipylė gėrimu ir dėjo į kojas

Pirmadienio popietė su šeima Seimo nariui, TS-LKD partijos nariui Arvydui Anušauskui atnešė nemalonių patirčių – bevaikštančius Gedimino prospektu juos netikėtai užsipuolė esą agresyviai nusiteikęs vyras. Kaip 15min teigė politikas, konfliktą galėjo sukelti vyro nusiteikimas prieš A.Anušausko šeimą.
Arvydas Anušauskas, Lina Anušauskienė
Arvydas Anušauskas, Lina Anušauskienė / 15min nuotr.

Kaip 15min pasakojo A.Anušauskas, pirmadienį, karantino sąlygoms sušvelnėjus, jis su šeima nusprendė pasivaikščioti Vilniaus senamiesčio takais. Vis dėlto nors minties gražios būta, dienos planai buvo aptemdyti niūriomis nuotaikomis.

„Ėjome su vaiku pasivaikščioti, ridenomės vežimėlį pro šalį ir prie staliuko, matyt, su kokteiliu sėdintis veikėjas pradėjo gana agresyviai plūsti“, – kalbėjo Seimo narys. Konflikto pradžioje paminėtus vyriškio žodžius jis atsiminė gana neblogai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas su žmona Lina
Luko Balandžio / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas su žmona Lina

„Anušauskai, išlįsk iš laikraščių“, – užpuoliką citavo A.Anušauskas ir pridūrė nesupratęs, ką tai galėtų reikšti. Toliau sekė skaudi kritika politiko šeimai.

„Paskui jis pradėjo „kolioti“ ne tik mane, prie ko jau aš pripratęs, bet ir žmoną, vaiką, mus kartu. Visų žodžių tikrai neatkartosiu“, – sakė A.Anušauskas.

Tuomet politikas su šeima jau buvo besiruošiąs pasišalinti iš įvykio vietos, nors planuose ir buvo numatytas pasisėdėjimas lauko kavinėje. Tačiau čia esą vyriškis pradėjęs elgtis agresyviau.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas ir Lina Anušauskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas ir Lina Anušauskienė

„Jis pašoko su kokteiliu rankoje ir aš pagalvojau, kad nuo to plūdimosi jis nori pereiti prie fizinio kontakto, o aš buvau su žmona ir vaiku. Taigi atsistojau tarp jo ir vežimėlio, jis mane apipylė kokteiliu ir visa kita aš nufilmavau. Išsitraukiau kamerą, nes pamaniau, kad kartais agresyvius ar sėdėjusius kalėjime asmenis apramina tokie veiksmai viešumoje“, – argumentavo jis.

Nufilmuota A.Anušausko videomedžiaga (yra necenzūrinės leksikos):

Atrodo, filmavimas užpuolikui įvaręs baimės, mat šis esą iškart šovęs kuo toliau nuo konflikto židinio. Po incidento A.Anušauskas dar bandęs vyrą vytis, tačiau vėliau teko kreiptis į policiją, nes jo pasivyti nebepavyko.

Dėl incidento Seimo narys sakė netrukus rašysiantis pareiškimą. „Paskambinau 112, įvykis buvo užfiksuotas, rašysiu pareiškimą ir, jei užpuoliką suras, tai suras. Jei nesuras, tai yra filmuotas vaizdas, kurį sąmoningai paskelbiau“, – kalbėjo politikas.

Jis užsiminė besibaiminantis, jog Gedimino prospekte toks likimas gali ištikti bet kurį viešesnį asmenį. „Tai yra tokia vieta, kur gali sutikti mane, ministrą, dar kokį Seimo narį, visuomenininką ar kunigą – bet ką. Viešų žmonių čia vaikšto gana daug ir kiekvienas iš jų gali taip pat tapti tokio užpuolimo taikiniu. Dėl to ir parašysiu pareiškimą“, – sakė A.Anušauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Anušauskas

Grasinimų sulaukdavo ir anksčiau

Tiesa, anot Seimo nario, tai nėra pirmas kartas, kai tenka susidurti su agresyviai jo atžvilgiu nusiteikusiais piliečiais. „Buvo pora atvejų, kai grasinimų dėl fizinio susidorojimo sulaukdavo mano šeima“, – atviravo jis.

Vis dėlto minėtais atvejais policijai pavyko atsekti laiškus rašiusius anonimus. Pasak politiko, po policijos atlikto tyrimo dažniausiai grasinantys laiškai jo nebepasiekdavo.

Linos ir Arvydo Anušauskų kelionės akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius