– Asta, Tavo kuriamą laidą „Šeštadienio rytas“ galima vadinti fenomenu, mat ji rodoma net dešimt metų. Kaip manai, kodėl šis projektas toks sėkmingas?
– Galima tik spėlioti. Manau, ši laida žiūrovams patinka dėl to, kad jie jaučia mūsų rimtą požiūrį į atliekamą darbą. Su kolegomis iš „Šeštadienio ryto“ nekuriame tik komercinės laidos. Apskritai mūsų komandoje bent pusė darbuotojų dirba visus tuos dešimt, kiek rodoma laida, metų. Tai kiekvieno mūsų projektas. Atsirado meilė ir prisirišimas. Tai jaučia ir žiūrovai.
Taip, mes neturime didelės ir prabangios technikos, neatrodome modernūs, bet mus vis tiek žiūri. Tai rodo, kad žmonėms reikia nuoširdaus žodžio, kitokio požiūrio. Galbūt žiūrovus žavi tai, kad mes nieko nesmerkiame, neteisiame ir nevertiname savo laidose – tik kalbamės.
– Sakoma, kad geriausias laikas pasitraukti būna tada, kai esi pasiekęs populiarumo viršūnę. Ar apie tai kartais pagalvoji?
– Tas laikas jau praėjo (juokiasi). Prieš penkerius metus buvau nusprendusi, kad atėjo metas pasitraukti iš eterio, tačiau tąsyk mane atkalbėjo BTV vadovai. Jų teigimu, žiūrėti „Šeštadienio rytą“ daug kam tapo maloniu įpročiu. Net draugės žurnalistės per atostogas man paskambina ir juokais sako: „Žinai, Stašaityte, šeštadienio ryte išsiviriau kavos, įsijungiau televizorių, bet nematau tavęs!“ Taigi džiaugiuosi, kad prieš penkmetį nenutraukėme laidos.
– Ar žiūrovai ir šįmet matys projektą „Sekmadienio rytas“?
– Taip, rodysime, kaip buvo pastaruosius trejus metus, ir sekmadieniais. Laidoje nebus esminių pokyčių, bet atsiras keletas naujovių, kurias, kad būtų įdomiau žiūrėti, kol kas nutylėsiu. Tiesa, ir toliau į studiją kviesime garsius žmones gaminti savo mėgstamų patiekalų. Pastebėjome, kad daugiausia gražių žiūrovų atsiliepimų sulaukiame tuomet, kai mūsų virtuvėje sukasi ne sudėtingus patiekalus gaminantis garsus kulinaras, o paprastus valgius ruošiantis žinomas žmogus.
– Ar pati vėliau gamini patiekalus, kuriuos ruošia Tavo laidos svečiai?
– Žinoma! Mėgstu suktis virtuvėje. Dažnai gaminu ir pagal receptus, rodytus laidoje. Beje, neseniai „Šeštadienio rytui“ nufilmavo siužetų ciklą iš užsienio, kuriame rodysime garsius tam tikrų šalių virtuvių patiekalus. Savo virtuvėje kai kuriuos iš jų jau išbandžiau... Tuos, kurie patiko, įrašiau į savo specialią receptų knygelę.
– Teko girdėti, kad naujajame BTV sezone kursi ir dar vieną projektą. Pristatyk jį.
– Taip, nauja laida bus rodoma sekmadienio vakarais. Ji vadinsis „Gyvenimo spalvos“. Visą laiką aš tik linksmai šnekučiuodavausi su pašnekovais. Tačiau naujajame projekte kalbėsiu rimčiau, giliau ir nebūtinai linksmai. Šioje gyvenimo būdo laidoje mano pašnekovais taps ir žinomi, ir nelabai garsūs žmonės. Visi dalysis savo išgyvenimais, patirtimi. Tai bus likimo pasakojimai.