Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikėja Emilija Katauskaitė atskleidė įveikusi koronavirusą: „Jis neaplenkia nei jauno, nei seno“

Atlikėja, laimę muzikiniuose projektuose anksčiau bandžiusi Emilija Katauskaitė po daugiau nei mėnesį besitęsusios kovos įveikė koronavirusą. Dalydamasi džiugiomis naujienomis mergina atskleidžia savo patirtį ir pabrėžia savo kailiu įsitikinusi, kad šia liga gali susirgti net ir jaunas, energingas žmogus.
Emilija Katauskaitė
Emilija Katauskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Kad kovojo su koronavirusu, atlikėja pripažino tik visai neseniai. Nors faktu, kad serga, anksčiau viešai nesidalijo, užtat dabar yra laiminga, kad gali pranešti iškart gerą žinią.

„Mano kova su COVID-19 tęsėsi apie 36 dienas. Laikiau tai paslaptyje. Dabar jau galiu apie tai kalbėti. Šiandieną aš oficialiai pasveikusi“, – džiugia naujiena dalijasi ir bičiulius ramina E.Katauskaitė.

Agniaus Tamulionio nuotr./Emilija Katauskaitė
Agniaus Tamulionio nuotr./Emilija Katauskaitė

Tiesa, atlikėja gyvena ne Lietuvoje, o Londone, kur studijuoja muziką, bet, kaip pasakoja, kovo mėnesiui kaip tik iš anksto buvo suplanavusi kelionę į gimtinę. Grįžusi čia ji ir pajuto, kad serga – pasak Emilijos, liga prasidėjo praėjus kelioms dienoms po kelionės.

„Kur užsikrėčiau, tikrai nežinau, nes labai saugojausi, dėvėjau kaukę bei pirštines, nuolat naudojau dezinfekcinį skystį. Tačiau spėju, kad virusą „parsivežiau“ iš oro uosto“, – svarsto E.Katauskaitė.

Pasiteiravus, kokius koronavirusui būdingus simptomus jautė, Emilija pasakojo, kad viskas prasidėjo nuo kaulų skausmų, tuomet pakilo temperatūra, atsirado gerklės skausmas, o vėliau ir sloga. Be to, kamavo kosulys, sunkumas plaučiuose, porai dienų buvo dingusi uoslė, mergina jautė bendrą silpnumą.

„Dingo ir apetitas, bet stengiausi valgyti, kad išvis nenusilpčiau“, – prisimena COVID-19 įveikusi pašnekovė.

Tiesa, nors jautė beveik visus šiai ligai būdingus simptomus, mergina guodžiasi, kad jie bent jau nebuvo itin stiprūs. Nepaisant to, sunku buvo psichologiškai.

„Vargino ne tik fiziniai simptomai, bet ir kylantis nerimas, kurį suvaldyti buvo be galo sunku. Norėjosi tik kuo greičiau pasveikti“, – vis dėlto priduria atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Emilija Katauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Emilija Katauskaitė

E.Katauskaitei itin sudėtinga buvo ir susitaikyti su pačiu faktu, kad serga. Tuo momentu, kai sužinojo savo diagnozę, viskas vyko lyg per rūką.

„Į žinią reagavau skaudžiai. Labai išsigandau, beveik negirdėjau, ką man sakė pranešti paskambinęs gydytojas, tad netgi turėjau jam perskambinti po keleto minučių, kai apsiraminau, kad dar kartą perklausčiau, ką daryti toliau“, – į liūdnesnius prisiminimus nusikelia Emilija.

Vis dėlto, anot E.Katauskaitės, jai į naudą išėjo tai, kad neteko būti izoliuotai gydymo įstaigoje. Iš Tauragės kilusi mergina visą laiką gydėsi namuose, tad galbūt ne be reikalo sakoma, kad ir namų sienos gydo.

„Ir labai dėl to džiaugiuosi, nes buvo bent šiek tiek lengviau psichologiškai ištverti visą šį laikotarpį“, – įsitikinusi atlikėja.

Prakalbusi apie gydymą, ji pasakoja, kad antibiotikų vartoti neprireikė, tačiau gydėsi vaistais nuo kosulio, paracetamoliu, teko vartoti dideles dozes B, C ir D vitaminų, magnio.

„Taip pat gydžiausi ir įvairiomis liaudiškomis priemonėmis, taip stiprindama imunitetą. Gėriau labai daug arbatų“, – atskleidžia E.Katauskaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Emilija Katauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Emilija Katauskaitė

O dabar, po daugiau nei mėnesio gavus atsakymą, kad koronavirusu nebeserga, Emilijai iškart palengvėjo. Šiuo metu ji jaučiasi visai neblogai. Tačiau nepaisant to, buvo pasakyta stipriai saugotis ir toliau, būtinai dėvėti kaukes, vengti susibūrimų.

„Labai džiaugiuosi ir vertinu sistemą Lietuvoje. Kiekvieną dieną turėjau galimybę kontaktuoti su savo šeimos gydytoja, kuri visada labai operatyviai atsakydavo į iškilusius klausimus. Taip pat esu labai dėkinga Tauragės savivaldybei, kiekvieną dieną sulaukdavau skambučio iš sveikatos centro – domėdavosi mano sveikata, siūlė socialinę bei psichologinę pagalbą.

O gydytojas, kuris keletą kartų turėjo man pranešti teigiamą atsakymą, buvo labai pozityviai nuteikiantis, linkėjo kuo greičiau pasveikti ir tikino, kad jau greit sulauksiu neigiamo atsakymo“, – visą savo ligos patirtį apibendrina Emilija, pasidžiaugusi, kad tikrai neturi kuo skųstis.

Mergina dėkoja visiems Lietuvos medikams už darbą, linki jiems stiprybės, o perduodama žinutę kitiems Lietuvos žmonėms nori pabrėžti, kad susirgti šia liga gali bet kuris iš mūsų, tad pernelyg atsipalaiduoti neverta.

„Saugokite save ir kitus, nes virusas nesirenka nei pagal amžių, nei pagal ką kitą. Jis neaplenkia nei jauno, nei seno“, – dabar jau iš patirties kalba Emilija.

15min primena, kad Emilija Katauskaitė – buvusi merginų grupės „Magnit“ narė, projektų „Chorų karai“ ir „Lietuvos balsas“ dalyvė, 2019-aisiais pristačiusi pirmąjį savo autorinį kūrinį „Čia mano namai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius