-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikusi antikūnų testą Mia įsitikino, kad sirgo COVID-19: „Iškart jaučiau, kad tai ne gripas“

Gruodžio pradžioje atlikėja Mia Vilija Pilibaitytė jautė beveik visus koronavirusui būdingus simptomus, vis dėlto tada sulaukė neigiamo testo rezultato. Nepaisant to, moteris nuo pat pradžių buvo tvirtai įsitikinusi, kad serga COVID-19, ir iškart saviizoliavosi. Dabar atlikusi antikūnų tyrimą, Mia įsitikino, kad ne be reikalo – tyrimo atsakymas teigiamas.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Atlikėja Mia Vilija Pilibaitytė iki šiol su siaubu prisimena gruodžio pradžioje ją lydėjusią savijautą – net dešimt dienų laikėsi temperatūra, kamavo stiprus kosulys, skaudėjo visą kūną, pykino. Jau tada moteris turėjo rimtų įtarimų, kad serga ne peršalimu ar gripu, o koronavirusu. Tačiau tąkart atlikto testo rezultatas buvo neigiamas.

Vis dėlto sausio 28-ąją, praėjus beveik dviems mėnesiams nuo ligos, ji panoro išsklaidyti visas abejones ir pasidarė koronaviruso antikūnų tyrimą. Gavusi atsakymą įsitikino, kad iš tiesų persirgo COVID-19 – gautas teigiamas tyrimo rezultatas, rasta daug antikūnų.

Na ką, draugai, visgi tai buvo ne gripas, kai sirgau gruodžio mėnesį... o covid-19... vakar pasidariau antikūnių testą...

Posted by Mia Pilibaityte on 2021 m. sausio 29 d., penktadienis

Mia sako tada iš laboratorijos sužinojusi ir tai, kodėl gruodį jai atliktas koronaviruso testas buvo neigiamas.

„Man pasakė, kad aš jį pasidariau tiesiog per anksti. Dariausi jau antrą ar trečią dieną po simptomų pasireiškimo, o reikėjo pasidaryti maždaug po savaitės“, – 15min aiškino atlikėja.

Teigiamas antikūnų tyrimo rezultatas Mios visiškai nenustebino. Ji iškart sau buvo įtarusi koronavirusą.

„Iš pat pradžių jaučiau, kad tai nėra tiesiog gripas, nes sergant gripu temperatūra dešimt dienų nesilaiko. Esu ir pati sirgusi kiaulių gripo sunkia forma, tai puikiai tą žinau“, – sakė atlikėja.

Kadangi Mios kraujyje rasta daug antikūnų, ji sako, kad jai tikriausiai nereikės skiepytis. Be to, neatmeta galimybės kraujo paaukoti.

„Net gydytojai rašė, kad taip padaryčiau gerą darbą. Todėl jeigu kažkam reikės, prašom drąsiai kreiptis, tikrai paaukosiu savo kraujo“, – šyptelėjo ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Temperatūra laikėsi dešimt dienų, prie odos negalėjo net prisiliesti

M.V.Pilibaitytė 15min papasakojo ir tai, kokia buvo jos ligos eiga, su kokiais simptomais susidūrė. „Koronavirusas man smogė labai labai greitai, per kelias valandas patapau labai dideliu ligoniu“, – prisiminė pašnekovė.

O viskas prasidėjo nuo didžiulio galvos skausmo, nors galvos atlikėjai anksčiau niekada neskaudėdavo. Šįkart skausmas buvo toks, kad, kaip sako, net smilkiniai patino. Po poros valandų pakilo ir temperatūra – tąkart termometras rodė 37,5 laipsnio. Moteris iškart atšaukė visus suplanuotus darbus, reikalus mieste ir liko namuose.

Dar po kelių valandų temperatūra pakilo jau virš 38 laipsnių, netrukus prasidėjo kosulys su didžiuliu skausmu krūtinėje, ėmė skaudėti visą kūną. Galiausiai temperatūra pakilo virš 39 laipsnių. Ją moteris bandė mušti vaistais, tačiau ši nukritusi po kurio laiko vėl pakildavo.

„39 laipsnių temperatūra laikėsi keturias paras, visas tas keturias paras net negalėjau miegoti. Vėliau kiek nukrito, tačiau iš viso laikėsi 10 dienų – tai labai varginantis dalykas. Negana to, skaudėjo rankas, kojas. Ne tai, kad tik raumenis, bet toks jausmas, kad ir kaulus. Oda atrodė kaip nudeginta, negalėjau net prisiliesti“, – su siaubu prisiminė Mia.

Jau antrą dieną nuvykusi pasidaryti koronaviruso testo, atlikėja gavo neigiamą jo atsakymą. Tačiau nepatikėjusi, kad neserga, nutarė dešimčiai dienų izoliuotis. Gydėsi pati, priemonėmis, apie kurias paskaitė internete – vartojo kraują skystinančius vaistus, vaistus nuo kosulio, uždegimo, temperatūros. Be to, gėrė daug skysčių – Mia sako įsitikinusi, kad sergant COVID-19 tai ypač svarbu.

Pradėjus kristi temperatūrai atlikėjai pasireiškė kiti simptomai – pykinimas, vėmimas, galvos svaigimas, pilvo ir nugaros skausmai. M.V.Pilibaitytė sako patyrusi bene visus koronavirusui būdingus simptomus, tik skonio ir kvapo, laimei, neprarado. Nepaisant to, apetito nebuvo.

„Susirgus maisto visiškai nesinori, juk net iš lovos išlipti neįstengi, nes būna tikrai labai silpna. Tačiau per prievartą per dieną suvalgydavau po du kiaušinius. Tai labai lengvas maistas, bet užtat tu duodi stimulą organizmui, kad jis visiškai nenusilptų“, – pabrėžė Mia.

Ryčio Survilos nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Ryčio Survilos nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Pakartotinio testo nusprendė nesidaryti

Nors ir įtarė, kad COVID-19 testo rezultatas gali būti netikslus, antrąkart atlikėja nutarė nesitirti. Ji izoliavosi ir nusrendė, kad pakartotinai testą darysis tuo atveju, jei savijauta po kurio nepagerėtų.

„Ketvirtą parą jau galvojau, kad man tikrai reikės greitosios, nes nugaros skausmas buvo begalinis, o kosulys toks, kad, atrodo, plaučiams kažkas atsitiks. Bet galiausiai, kai pagerėjo, pagalvojau – kam vykstant tirtis man be reikalo vaikščioti laiptinėje, nešioti tą virusą kaimynams, jei galiu tiesiog išsigulėti?

Tuo labiau, kad specialių vaistų tam nėra, o visą informaciją gali rasti internete. Svarbiausias dalykas – skysčiai, vitaminas C. Visus tuos komponentus sudėjau į vieną ir pati gydžiausi, nes supratau, kad jei žinosiu, ar tai COVID-19, ar ne, man geriau nepasidarys“, – paaiškino Mia.

M.V.Pilibaitytė prisiminė, kad susirgo praėjus kelioms dienoms po susitikimo su dviem žmonėmis. Pastariesiems koronaviruso testo rezultatas buvo teigiamas. Miai pasireiškė tokie patys simptomai, kaip ir kitam žmogui, tiek pat laiko laikėsi ir temperatūra.

Dabar atlikėja dėkoja Dievui, kad susirgo ne pačia ūmiausia koronaviruso forma. „Bet tai nebuvo ir pati lengviausia, nes kiti net nejaučia, kad serga. Tikrai nelinkiu niekam susirgti, nes tai menkas malonumas“, – pokalbį su 15min baigė atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius