Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

B.Navickaitė ir P.Gražulis susitiko notaro kabinete – po apsižodžiavimo sutarė dėl dukters pavardės

Penktadienį Palangoje notaro kabinete susitiko nuo pavasario konfliktuojantys Birutė Navickaitė ir politikas Petras Gražulis. Ir nors susitikimas priminė ištrauką iš laidos „TV Pagalba“, po ilgų ginčų ir barnių jiems pavyko priimti bendrą sprendimą dėl tėvystės teisių pripažinimo, vaiko pavardės, gyvenamosios vietos nustatymo ir išlaikymo.
Petras Gražulis ir Birutė Navickaitė
Petras Gražulis ir Birutė Navickaitė / 15min nuotr ir video kadras

15min Birutė Navickaitė atskleidė, kad penktadienį vykęs susitikimas buvo itin audringas, neapsieita be barnių. Anot moters, ir šį kartą į jos pusę skriejo P.Gražulio įžeidinėjimai ir pašaipos.

„Susipykom, vaizdelis buvo kaip iš „TV Pagalbos“, buvau išvadinta „bergždžia“, klausiausi, kaip man nereikalingas vaikas, tik reikalingi pinigai.. Nedaug trūko, kad trenkčiau...“, – prisimena moteris.

Birutė pasakojo, kad konfliktas kilo dėl P.Gražulio duotų 5 tūkstančių eurų, kuriuos jis esą davė vaiko išlaikymui. Tuo tarpu Birutė sako, kad tie pinigai buvo skirti buto įrengimui ir dukters gimimo pasiruošimui.

„Susipykome, vienas kitą apšaukėme. Jis davė 5 tūkstančius – 3 tūkstančius prieš gimdymą, sakė, kad jie skirti pasiruošti mergaitės gimimui, butui įrengti. Aš tuos pinigus tam ir išleidau. Gimus mergaitei jos išlaikymui davė dar du tūkstančius. Vis dėlto dabar jis pareiškė, kad tie pinigai buvo skirti ne buičiai, o vaiko išlaikymui“, – 15min pasakojo B.Navickaitė.

Birutė pripažįsta, kad iš pat pradžių sutikusi, jog ši suma būtų oficialiai įforminta kaip vaiko alimentai, tačiau po dažnų P.Gražulio pasisakymų viešumoje supratusi, kad padarė klaidą.

„Mergaitė skalbimo mašinos ar sienų gi neatsikąs. Vėžimėliai, rūbeliai – viskas pasiruošimui skirta iš mano kišenės“, – sako moteris.

Ši suma konfliktą iššaukė ir penktadienį. Nors, anot B.Navickaitės, politikas buvo sutikęs pamiršti duotus 5 tūkst. eurų ir mokėti alimentus, netrukus persigalvojo.

„Aš buvau išėjusi iš kabineto, jis mane pasivijo ir sakė, kad sutiks, bet grįžus vėl nebesutiko. Aš jam ir pasakiau, kad tebūnie, gal tu nuo tokių pinigų praturtėsi. Žemas lygis dėl pinigų pyktis. Tiek jis, tiek aš abu uždirbame pinigus“, – 15min sakė moteris.

Galiausiai nusileisti teko Birutei. Ji susitikimo metu sutiko, kad duota pinigų suma būtų priskirta alimentams – ši suma prilygsta 17 mėnesių alimentų, kurie skaičiuojami nuo dukters gimimo.

Petras Gražulis vaiko alimentus mokės iki dukters pilnametystės.

Sutarė dėl dukters pavardės

15min B.Navickaitė pasakojo, kad P.Gražulis dar jos nėštumo metu teigė, kad mergaitei savo pavardės nesuteiks.

„Dabar ji turi mano pavardę. Seniai jo prašiau, aš labai norėjau, kad mergaitė turėtų savo tėvo pavardę, taip ir turėtų būti. Aš ne sau prašau jo pavardės, aš prašau jo dukrai. Tvirtino, kad niekaip neduos“, – pasakojo B.Navickaitė.

Net tuomet, kai DNR tyrimo rezultatai parodė, kad P.Gražulis yra B.Navickaitės dukters tėvas, suteikti pavardės jis vis tiek nesutiko.

Situacija nepasikeitė ir penktadienį. Nutarta, jog Petro ir Birutės dukra turės mamos pavardę. Taip pat mergaitei oficialiai priskirta mamos gyvenamoji vieta.

„Pasirašėme oficialiai, kad tėvystę jis pripažįsta, bet mergaitės gyvenamoji vieta lieka. Taip pat ir mano pavardė“, – 15min sakė B.Navickaitė.

Paklausta, kaip tėvai ateityje spręs dukters lankymo klausimą, B.Navickaitė teigė niekada neprieštaravusi, kad Petras lankytų vaiką. Vis dėlto pridūrė – bendrauti jiems sekasi itin sunkiai.

„Oficialaus lankymo laiko nesusitarėme, galės bendrauti tiek, kiek norės, aš tikrai nieko nedrausiu. Esame suaugę žmonės, tikiuosi, kad nors vieną dalyką gražiai susitarsime. Jei Petras sugalvos išsivežti vaiką ilgesniam laikui, tada nustatysime oficialų lankymo laiką.

Bet mums geriau nebendrauti, jei susirašome žinutėmis, mes iš karto susipykstame, vienas kito nemėgstame. Mums tikrai geriau nebendrauti“, – pridūrė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius