Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be televizijos likę laidų vedėjai neliūdi: realizuoja save restoranų versle ar net vaikų darželyje

Ne paslaptis, kad televizijoje nėra nieko pastovesnio už laikinumą – prasidėjus naujam sezonui, žiūrovai neretai pasigenda pamiltų laidų vedėjų, kuriuos per daugelį metų jau buvo įpratę matyti TV ekranuose. Kartais su televizine šlove tenka atsisveikinti priverstinai, dar kiti jos atsisakyti nusprendžia savo noru. Tad kaip dabar gyvena tie žmonės, kurių nebematome televizijoje?
Neringa Čereškevičienė, Kristupas Baublys ir Laura Imbrasienė
Neringa Čereškevičienė, Kristupas Baublys ir Laura Imbrasienė / Akvilės Razauskienės, Luko Balandžio ir Viganto Ovadnevo nuotr.

Laura Imbrasienė, Neringa Čereškevičienė, Kristupas Baublys, Giedrius Leškevičius – vardai tų, kurie ne vienerius metus sveikinosi iš TV ekranų. 15min pasidomėjo, ar jų planuose nėra grįžimo į televiziją, ir kuo jie užsiima dabar, kai jų gyvenimuose neliko televizinio spindesio.

Nuo šokių projekto − iki vaikų darželio

Laurą Imbrasienę žiūrovai prisimena kaip pramoginių projektų „Lietuvos dainų dešimtukas“, „Triumfo arka“ ir edukacinės laidos „Padėkime augti“, kurioje dalijo patarimus tėveliams, vedėją.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laura Imbrasienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laura Imbrasienė

Tačiau prieš kelerius metus Lauros vestos laidos televizijoje neliko. L.Imbrasienė šia tema nedaugžodžiavo: „Viskas išėjo natūraliai. Prodiuserės vaikai paaugo, laida kiek išsisėmė ir tapo mažiau aktuali.“

Tuomet Laura ryžosi ilgai brandintiems pokyčiams − televiziją palikusi nuošalyje, įsteigė privatų vaikų darželį „Išdykęs vėjas“. Šiuo sprendimu moteris dabar yra itin patenkinta.

„Tai buvo lyg svajonės išsipildymas. Be to, jau seniai sklido kalbos, kad turiu vaikų darželį, nors aš jo dar neturėjau. Tad sau ir pasakiau – gal metas tą įgyvendinti“, − 15min pasakojo vaikų darželio įkūrėja.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laura Imbrasienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laura Imbrasienė

L.Imbrasienė tvirtina, kad pakeitusi darbovietę didelių permainų nepajuto, nes dar dirbdama televizijoje buvo susijusi su vaikais.

„Nutolau nuo televizijos, bet ne nuo vaikų. Dabar mano mintys, kaip ir tada, kai dirbau laidoje, susijusios su vaikų ugdymu, pagalba tėvams, nuolatiniu tobulėjimu, todėl pasikeitė tik vaizdas. Manęs nėra ekrane, bet esu arti žmonių, su kuriais labai norėjau dirbti“, − sakė L.Imbrasienė.

Laura nesureikšmina ir dirbant televizijoje užklupusio dėmesio. Pasak moters, jis jai nėra malonus: „Dėl to, kad kas nors atpažįsta gatvėje, gyvenimas juk nepasikeičia.“

Visgi apie metus, praleistus televizijoje, Laura kalba su nostalgija. Ji sako susitinkanti ir su buvusiais eterio kolegomis: „Neseniai minėjome „Dainų dešimtuko“ dešimtmetį, susirinko didelė dalis ten dalyvavusių. Prisiminėme senus gerus laikus, kai buvome jaunesni, labiau užsidegę ir pasiruošę skrydžiui.“

Tačiau atgal į televiziją L.Imbrasienė tikina nesiveržianti. Anot Lauros, tikrai galima gyventi ir be jos.

„Kad jos labai trūktų, tai ne. Viskas keičiasi, nes ir pati televizija keičiasi, o pokyčius aš mėgstu. Televizija gyvenime nebūtinai privalo būti nuo jaunystės iki senatvės“, − įžvalgomis dalijosi pašnekovė.

Tiesa, kvietimų grįžti į TV ekranus Laura gavo ne vieną, bet nutarė jų atsisakyti. Ji tikina dabar turinti kitų prioritetų, todėl ir gautus pasiūlymus svarsto kur kas atsakingiau.

„Mano darbas, hobis ir gyvenimo meilė darželis atima daug laiko ir jėgų, tad visuomet pasveriu, ar sugebėsiu viską suderinti. Svarstau, ar tai nepakenks šeimai. Visgi šeima ir yra kuriama tam, kad jai netrūktų dėmesio, o darbai nemažai jo suvalgo. Paskui šeimos taip ir griūva“, − kalbėjo dviejų vaikų mama L.Imbrasienė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laura Imbrasienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laura Imbrasienė

Vis dėlto ir kategoriško „ne“ televizijai Laura nesako, todėl jei gautų viliojantį pasiūlymą, susijusį su vaikais, jį apsvarstytų: „Niekur nebraukiu linijos, nes kai pasakai „niekada“, tau pateikia taip įdomiai sugalvotą pasiūlymą, kad imi galvoti. Bet vėlgi – priklauso nuo pasiūlymo įdomumo ir kaip susidėliosiu savo laiką.“

15min primena, kad Lauros Imbrasienės televizinė karjera prasidėjo 2006 metais, kai ji dalyvavo šokių projekte „Lietuvos šokių dešimtukas“, kurį vėliau pati ir vedė. Prieš tai Laura buvo žinoma kaip modelis.

Televizijoje savęs nebemato

Retas nėra girdėjęs tikru reiškiniu tapusios legendinės laidos vaikams „Tele Bim-Bam“ ir jos sielos Neringos Čereškevičienės. Tačiau televizijoje dirbusi daugiau nei du dešimtmečius, Neringa jos duris užvėrė, kaip pati tikina, visam laikui.

„Atiduota tikrai labai daug darbo, labai daug širdies. Buvo padarytas didžiulis įdirbis pramoginių laidų vaikams žanre, nors dabar Lietuvos televizijose to tęstinumo ir neįžvelgiu. Tačiau manau, kad tuomet dariau tai, kas buvo geriausia ir ką geriausio mokėjau. Vis dėlto savęs televizijoje nebematau. Dabar užsiimu kitais dalykais, kur šaukia širdis“, − kalbėjo N.Čereškevičienė.

Akvilės Razauskienės nuotr./Neringa Čereškevičienė
Akvilės Razauskienės nuotr./Neringa Čereškevičienė

O ir ypatingos nostalgijos televizijai Neringa sako nejaučianti: „Tai tiesiog buvo mano kelio dalis, ir aš dėkinga žmonėms, su kuriais dirbau.“

Pasibaigus ilgus metus gyvavusiai laidai, N.Čereškevičienė nutarė užsiimti vaikų lavinimu ir paniro į pedagoginę veiklą – daugiau nei prieš aštuonerius metus įsteigė vaikų darželį „Tele Bim-Bam“, o užpernai duris atvėrė jos pradinė mokykla „Upė“. Tiek darželyje, tiek mokykloje dirba ir laidos „Tele Bim-Bam“ režisierė Jūra Lekavičienė.

„Darželyje ir mokykloje ypatingas dėmesys skiriamas vaikų kūrybiniam ugdymui. Mokykloje privalomas muzikinis instrumentas, nes vaikai geriausiai atsiskleidžia per muziką. Įvedėme nemažai inovacijų švietimo srityje, pavyzdžiui, visos dienos mokyklos modelį, kai vaikai, užsiimdami tam tikra veikla, čia praleidžia visą dieną. Be to, skatiname nuoširdų ir tikrą pilietiškumą, Lietuvos suvokimą, ir ne tik per istorijos pamokas. Bandome apglėbti vaikutį iš visų pusių, stebime, kaip jam sekasi“, − entuziastingai pasakojo N.Čereškevičienė.

Palikusi darbą televizijoje, N.Čereškevičienė nė nemanė atsisveikinti ir su kolektyvo „Tele Bim-Bam“ veikla. Ji tebevykdoma: „Čia tikrai ne tas variantas, kad išeini iš televizijos, ir tavęs nebėra. Kaip sakoma, vienos durys užsidaro, bet kitos atsidaro. Mes ir toliau sėkmingai koncertuojame, tų koncertų daug, ir užsienio lietuviams pasirodome. Džiaugiamės, kad žmonės mus atsimena, myli.“

„Pernai dvidešimt antrus metus surengta „Tele Bim-Bam“ stovykla Kernavėje, jos tema buvo Lietuva, surinkome labai daug šeimų“, − pridūrė Neringa.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čereškevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čereškevičienė

Negana to, Neringa ir toliau palaiko draugiškus santykius su jau užaugusiais „Tele Bim-Bam“ auklėtiniais. Tarp jų – ne viena daug pasiekusi asmenybė.

„Tenka dalyvauti vestuvėse, kasmet rengiame prieškalėdinius susitikimus. Džiaugiuosi, kad dalis vaikų pasuko profesiniu keliu ir toliau užsiima muzikine veikla – tai ir Tomas Narkevičius, ir Eglė Gadeikytė, ir mano dukra Kotryna Čereškevičiūtė, subūrusi savo grupę „Okata“, taip pat aktorė Gabrielė Malinauskaitė, kuriai pati dėsčiau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Tie žmonės, kurie tavo kely buvo tikri, lieka, nepriklausomai nuo to, kur esi. Iš tikrųjų žmonėms juk ir yra svarbiausi santykiai“, − šypsodamasi sakė N.Čereškevičienė.

Svarstytų grįžti kaip prodiuseris

Kultinę jaunimo laidą „Tangomanija“ ir įvykių apžvalgą „Auksinė savaitės blykstė“ vedęs Kristupas Baublys daugiau nei prieš penkerius metus užvėrė televizijos duris ir visiškai pasinėrė į restoranų verslą.

„Išėjimas iš televizijos nebuvo reikšmingas įvykis. Turbūt dėl to, kad pats į ją nelindau, o buvau pakviestas. Darbas televizijoje buvo tikrai įdomi patirtis, tačiau padirbėjus porą sezonų, kanalas pasirinko kitas laidas, tad mes tiesiog ramiai sau išsiskirstėme“, − pasakojo K.Baublys.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kristupas Baublys
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kristupas Baublys

Anot Kristupo, dabar jis pasiilgsta ne pačios televizijos ar viešumo, bet kolegų, su kuriais dirbo. Jie jam sukelia gražiausius prisiminimus.

„Televizijos karuselė turi daug žavesio. Tai ir gyvenimas, kurio eteryje nesimato – pradedant grimo kambariu, baigiant sezono uždarymo vakarėliais. Ilgiuosi to bendravimo, nes vis tik ten dirba labai savotiški, smagūs ir įdomūs žmonės. Tačiau atpažįstamumo man nei reikėjo, nei reikia“, − mintimis dalijosi verslininkas.

Pasiteiravus, ar svarstytų grįžti į TV eterį, K.Baublys teigė, kad buvo gavęs pasiūlymų, tačiau jie nebuvo konkretūs. Vis dėlto Kristupas atviravo, kad nebenorėtų būti priklausomas nuo prodiuserių, verčiau iniciatyvos imtųsi pats.

„Dirbti su prodiuseriais buvo nuostabi mokykla ir fantastiška patirtis. Bet jei galvočiau grįžti, bandyčiau burti savo komandą ir pats prodiusuoti, o ne tiesiog būti samdomu darbuotoju. Kol kas viskas idėjų lygmenyje, nes turiu daug veiklos ir niekur neskubu“, − sakė K.Baublys.

Kristupas atskleidė, kad televizijoje norėtų išbandyti tai, kas susiję su dabartiniu jo užsiėmimu – plėtojamu restoranų verslu: „Mano idėjos sukasi aplink kasdienybę, tai yra virtuvė, receptai, bet tam vėlgi reikia biudžeto, reikia planuoti.“

„Televizija nuostabus reikalas, jei kas nors iš šalies atlieka nuobodžiąją dalį, o tu tik ateini nusifilmuoti. Bet jeigu viską atlieki pats ir dirbi nuoširdžiai, tai yra įdomus, tačiau daug laiko reikalaujantis darbas, o turint kitus užsiėmimus, man jo nelabai lieka“, − pridūrė K.Baublys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulėnas, Ž.Vaškytė, K.Baublys, Vydas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulėnas, Ž.Vaškytė, K.Baublys, Vydas

Beje, prakalbus apie galimybę vėl dirbti televizijoje, Kristupas nepraleido progos ir pajuokauti.

„Visai norėčiau dalyvauti kokiame nors faktoriuje ir paspaudinėti mygtuką – jūs turite du taip, jūs turite šešiolika ne. Čia tai darbas, čia tai gyvenimas! Bet jeigu jau eiti, tai pas geriausius. Į kokią nors šalutinės televizijos šalutinę laidą nesinorėtų“, − šmaikštavo K.Baublys.

Ir pabrėžęs, kad toliau plėtoja restoranų ir barų verslą, nepamiršo paminėti naujausių savo pasiekimų: „Pernai Lietuvą papildėme restoranėliu „Grünwald“ Nidoje. Tai visai kitokia koncepcija, nei buvome darę anksčiau. Jau vien tai, kad čia kabo originalaus dydžio Mateikos „Žalgirio mūšio“ reprodukcija, daro įspūdį užsukantiems žmonėms.“

Svajoja apie pramoginę laidą

Žurnalisto Giedriaus Leškevičiaus, ne vieną sezoną dirigavusio pernai baigtai rodyti laidai „24 valandos“, televizijoje nematome metus, o kai kurie žiūrovai jau spėjo jo pasiilgti.

LNK nuotr./Giedrius Leškevičius
LNK nuotr./Giedrius Leškevičius

Panašu, kad ir artimiausiu metu Giedriaus TV ekrane neišvysime, nes kol kas rimtesnių pasiūlymų grįžti jis nėra sulaukęs. Tačiau paklaustas, kuo užsiima dabar, jis patikino, kad veiklos netrūksta, o ir anksčiau televizija užėmusi tik nedidelę jo gyvenimo dalį.

„Televizija nebuvo ir nėra mano vienintelė maitintoja. Aš ilgą laiką kaip vedėjas ir didžėjus dirbu renginiuose. Be to, skraidau oro balionais. Tai yra veikla, kuri teikia man daug džiaugsmo, ir darbas, iš kurio aš gyvenu. Tad kai nereikia skirti laiko televizijai, galiu daugiau jo atiduoti renginiams ir oro balionams“, − 15min kalbėjo G.Leškevičius.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Giedrius Leškevičius
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Giedrius Leškevičius

Vis dėlto Giedrius taško televizinėje karjeroje nededa ir sako, kad jei bus reikalingas, mielai sugrįš.

„Studijuodamas maniau, kad būsiu radijo žmogus, net rinkausi radijo specializaciją. Tačiau kai pakvietė į televiziją, joje man labai patiko, todėl televizijos tikrai neatsižadu. Esu visiškai atviras pasiūlymams, tad jeigu kas pakvies – visada prašom“, − sakė G.Leškevičius.

Pasiteiravus, kokia tai galėtų būti laida, žurnalistas atskleidė, kad nors daugelis jį pažįsta kaip rimtų publicistinių, socialinių projektų, tokių kaip „Abipus sienos“ ar „24 valandos“, vedėją, jis mielai vestų pramoginę laidą. Tuo labiau kad pramogų sritis jam artima − veda renginius, yra dalyvavęs muzikiniuose televizijos projektuose, o „Žvaigždžių duetus“, kuriuose dainavo kartu su Mia, ir laimėjęs yra.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mia ir Giedrius Leškevičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mia ir Giedrius Leškevičius

„Kai vesdamas renginius ar muzikuodamas juose pasikalbu su žmonėmis, jie sako, kad keista mane ten matyti, nes esu rimtosios žurnalistikos atstovas. Tačiau iš tiesų dar mokyklos laikais vesdavau renginius, vadinasi, jau tuomet dirbau šou sferoje ir su ja esu susijęs seniau negu su rimtąja žurnalistika. Tad būtų tikrai įdomu į televiziją grįžti su pramoginio stiliaus laida“, − svarstė Giedrius.

To, kad kol kas liko be darbo televizijoje, G.Leškevičius sako pernelyg nesureikšminantis: „Tokia gyvenimo vaga. Mėgaujuosi tuo, ką darau dabar, ir stengiuosi visuomet taip gyventi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius