Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biografinėje knygoje apie brolius Lavrinovičius – ir įvykiai, kuriuos jie mieliau pamirštų

Lietuvos krepšinio rinktinei šiemet neatstovaujantiems broliams Lavrinovičiams – staigmena. UAB „Ekspress leidyba“ išleido biografinę knygą „Broliai Lavrinovičiai. Po nuopuolio – į šlovės viršūnę“, kurią parašė žurnalistas Sergejus Tichomirovas, teigiama leidyklos pranešime spaudai.
Broliai Lavrinovičiai.
Broliai Lavrinovičiai / E. Jankausko nuotr.

Brolių dvynių gyvenimo istorijoje pasakojama apie tai, kaip iš paprastų darbininkų šeimos kilę lenkaičiai tapo krepšinio korifėjais, pateikiami trenerių ir kitų juos pažįstančių žmonių komentarai, visa krepšininkų karjeros laimėjimų statistika.

Tačiau ryškiausias akcentas – knygoje išryškinamas kontrastas: skurde gyvenanti brolių išprievartauta Natalija Tomaševič ir dabartinės krepšininkų žmonos Edita ir Tatjana. Edita ir Tatjana maudosi prabangoje: kepinasi po Ispanijos saule, grožio procedūroms skiria tūkstančius litų, valgo išskirtinį maistą brangiausiuose pasaulio restoranuose ir nežino žodžio „skurdas“.

„Man nė kiek neskaudu, kad Darjušo meile, turtais ir šlove mėgaujasi Edita, ne aš. Negalėčiau gyventi po vienu stogu su žmogumi, kuris mane išniekino. Be to, Darjušas ir Kšyštofas nemoka jausti, paaiškinti, ko nori“, – knygoje sako Natalija.

„Ši knyga turėtų patikti ne tik tiems, kurie domisi krepšiniu. Joje aprašomi ne tik sportiniai brolių Lavrinovičių laimėjimai, bet ir tie gyvenimo momentai, kuriuos žinomi krepšininkai, jeigu galėtų, ištrintų iš savo ir kitų atminties. Jokia paslaptis, kad krepšinis Lietuvoje vis dar priskiriamas prie vienos iš religijų. Todėl daugeliui bus įdomu paskaityti neeilinę „brolių šaunuolių“ sėkmės istoriją“, – knygą pristato vyriausioji redaktorė Jūratė Šimanskytė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius