Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Cukriniu diabetu sergantis rašytojas Elijas Martynenko prašo pagalbos: „Sūnui būtų gerai turėti tėvą“

Aktorius ir rašytojas Marius Povilas Elijas Martynenko dar būdamas trejų susirgo cukriniu diabetu. Tačiau dabar situacija tampa daug sudėtingesnė nei iki tol – ligoninėje atsidūręs vaikinas sužinojo, kad jį užklupo rimtos ligos komplikacijos. Praeitą savaitgalį jųdviejų kūdikio besilaukiančią mylimąją Aušrą vedęs M.P.E.Martynenko prašo žmonių pagalbos, nes valstybės nekompensuojamai brangiai insulino pompai pakankamai lėšų pats neturi, o gyventi labai nori.
Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės
Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prašymu pagelbėti Elijas pasidalijo feisbuke. Jis sako trokštantis toliau gyventi ne tik dėl savęs, bet ir dėl jam brangiausių žmonių. Taip pat ir dėl sūnaus, kurio šiuo metu laukiasi jo žmona Aušra.

„Atrodo, kad esu mirtingesnis, nei maniau. Dabar esu Kauno endokrinologijos klinikoje, stacionare. Dėl diabeto. Paaiškėjo, kad yra komplikacijų – polineuropatija, nefropatija ir retinopatija. Paprasčiau tariant: pažeisti nervai, inkstai ir akys. Bet situacija nėra tokia jau bloga. Jei turėčiau insulino pompą, tai ligos eiga būtų kur kas geresnė. Galėčiau išsigelbėti!

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Marius Martynenko
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Marius Martynenko

Deja, pati pompa ir jos išlaikymas brangiai kainuoja. Valstybė nieko nekompensuoja. O man liko dar dveji metai studijų ir aš neturiu nuolatinio darbo. Taip pat mums greitai gims sūnus. Mano ir Aušros santaupos skirtos jo reikmėms. Savo sveikata tiek susirūpinau ne vien dėl savęs paties. Tiesiog pamaniau, kad jam būtų gerai turėti tėvą. Bent iki kol bus savarankiškas ir galės dirbti anglies kasyklose (daugmaž nuo šešerių).

Bet jei rimtai – prašau jūsų pagalbos. Jei negalite manęs paremti, tai visad galite pasidalinti šia žinia. Gelbsti kiekvienas euras ir bet kokia sklaida. Dėkui už dėmesį ir pagalbą!“ – į visus geradarius žmones kreipėsi M.P.E.Martynenko.

Paaukoti jam galite pervesdami pinigus į vieną iš šių sąskaitų:

LT667300010105743612 MARIUS POVILAS MARTYNENKO, Swedbank, Mokėjimo paskirtis: Pompai.

PAYPAL: paypal.me/mpemartynenko

REVOLUT: LT92 3920 0100 0986 8273 BIC: REVOGB21 Beneficiary: Marius Martynenko Beneficiary address: Kazliškių 13-37, 09204, Vilnius, LT

Vaikino teigimu, naujos insulino pompos kaina svyruoja nuo 2000 iki 3100 eurų. Tačiau tai dar ne viskas – kas mėnesį reikia mokėti ir už jos išlaikymą.

15min primena, kad aktorius ir rašytojas Marius Povilas Elijas Martynenko liepos 27-ąją vedė mylimąją, aktorę Aušrą Giedraitytę. Kalbėdamas su 15min jis neslėpė atradęs brangiausią sau žmogų – tokį, už kurį guldytų galvą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rašytojas Elijas Martynenko vedė aktorę Aušrą: apie labai laukiamą sūnų, juoką ir dėkojimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius