Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daikčiukuose“ Naglis Bierancas atskleidė nematytą savo pusę: mokėjo „suktis“ iš keblių situacijų

15min startavęs projektas „Daikčiukai“ atskleidžia negirdėtas ir nematytas žinomų žmonių puses. Pirmojoje laidoje N.Bierancas papasakojo penkių brangiausių daiktų istorijas. Kaip jis iš savamokslio tapo profesionaliu fotografu, ką padarė, kad vos nesugadino pirmos savo fotosesijos, ir kaip jo gyvenime atsirado mylimoji augintinė Alfa.

N.Bierancas naujoje 15min laidoje „Daikčiukai“ pasakojo, kad šeimos nare katė Alfa tapo prieš ketverius metus. Ją juokais būtų galima pavadinti Naglio netyčiuku, nes iš pradžių žinomas šokėjas norėjo ne katės, o šuns, bet išėjo taip, kaip išėjo... Geriau pamąstęs, jis suprato, kad šuo gyvendamas su juo nebūtų laimingas – Naglis jam negalėtų skirti tiek laiko, kiek reikia.

Jos kniaukimas nėra malonus, kaip senos bobos

„Mano gyvenimo tempas nėra pastovus – neturiu konkretaus darbo laiko, jis nuolatos kinta. Kartais darbai prasideda ryte, o baigiasi vėlai vakare. Supratau, kad šuo, gyvendamas mano namuose, kentės, nes aš jo negalėsiu nei normaliai pavedžioti, nei pasirūpinti“, – pasakojo N.Bierancas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Projekte „Daikčiukai“ – Naglis Bierancas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Projekte „Daikčiukai“ – Naglis Bierancas

Tačiau svajonės turėti šunį Naglis neatsisakė – ieškant katės jam buvo svarbiausia, kad ji turėtų šunišką charakterį. O tų savybių Alfa tikrai turi: ne tik labai prieraiši, mėgsta žaisti, bet turi ir skambų balsą, kurį net ir naktį galėtų atpažinti kiekvienas Naglio sekėjas.

„Alfa – labai kalbi ir daininga, tokiu sodresniu, tarsi pragertu balsu. Bet ji negeria. Jos kniaukimas nėra malonus, kaip senos bobos“, – juokaudamas apie savo katę 15min laidoje „Daikčiukai“ kalbėjo N.Bierancas.

Tačiau toks noras bendrauti – ne visada džiugina. Ypač po ilgos darbo dienos, tad kartais Naglis paprašo jos tiesiog užsičiaupti: „Pas mus būna visko, gyvename kaip šeima.“

Naglio katė – labai klusni. Šeimininkui ją sudrausminus, ji supranta ir daugiau to nebedaro, o pakviesta vardu visada atbėga.

Aš nenorėjau tipinės katės, kuri, atėjus svečiams, bėgtų slėptis

„Jos charakteris labai fainas. Aš nenorėjau tipinės katės, kuri, atėjus svečiams, bėgtų slėptis. Alfa visus pasitinka prie durų, noriai bendrauja, kalba su jais, sėdasi ant kelių“, – augintinės charakterį apibūdina šokėjas.

Kokia katės veislė? Būtent tokio klausimo Naglis dažniausiai sulaukia socialiniuose tinkluose. Svečiuodamasis 15min laidoje „Daikčiukai“ Naglis keletą kartų pabrėžė, kad Alfa – kilminga siamo orientalų veislės katė.

Daugiau N.Bieranco daiktų ir jų istorijų – pirmojoje „Daikčiukų“ laidoje:

VIDEO: „Daikčiukai“: Naglio Bieranco kniaukianti katė, bendraamžės žvakidės ir niekur negirdėtas talentas

„Tai nebuvo mano svajonių veislė. Tiesiog internete pamačiau nuotrauką, kai Alfa buvo vos kelių mėnesių, tuo metu jos kailis buvo baltas. Susiskambinau su veislynu, nuvažiavau apžiūrėti, paskui sekė dar keli pasimatymai – aš ir veisėja norėjome, kad geriau susipažintume“, – apie vieną svarbiausių savo gyvenimo įvykių kalba N.Bierancas.

Nors yra kilminga, bet Alfa, kaip sako pats Naglimantas, yra šiek tiek su broku, jos uodega palūžusi. Dėl šios priežasties katę reikėjo sterilizuoti tam, kad ji to neperduotų savo atžaloms.

Mėgstamiausias Naglio katės žaislas – plaukų gumytės. Dėl jų Alfa galėtų padaryti viską. Kiti žaislai augintinės tiesiog nedomina.

„Aš be plaukų ir tų gumyčių neturiu, bet kai ateina draugės, Alfa lenda į jų rankines ir neršia. Ji visada žino, kad ten ras plaukų gumytę. O tada namuose prasideda cirkai“, – „Daikčiukuose“ kalbėjo N.Bierancas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Projekte „Daikčiukai“ – Naglis Bierancas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Projekte „Daikčiukai“ – Naglis Bierancas

Naglio katė visuomenės nuomonės neformuoja ir savo asmeninės paskyros neturi. Tačiau prašymų pasidalinti katės nuotrauka žinomas šokėjas sulaukia nuolatos.

Ateityje influenceris svajoja apie dar vieną katę – Alfa nekenčia būti viena namuose, jai reikia kompanijos. Tačiau tam Nagliui reikia daugiau vietos namuose – tad jis jau dabar drąsiai svajoja apie didelį namą, kur tilptų viskas, kas jam svarbu ir brangu.

Pirmiausia gavo darbą, o tada mokėsi fotografuoti

15min laidoje „Daikčiukai“ N.Bierancas papasakojo ir apie neatsiejamą savo kasdienybės detalę – fotoaparatą. Naglis pasakojo, kad pirmąjį fotoaparatą gavo iš tėvų, kai baigė mokyklą.

„Ta skaitmeninė muilinė sujaukė mano mintis“, – prisimena šokėjas.

Naglis tiesiogine to žodžio prasme pradėjo fotografuoti viską. Įvairius daiktus, gamtos peizažus, eksperimentavo su šviesa. Atsiradus pirmiesiems socialiniams tinklams jis pradėjo fotografuoti save.

Iš pradžių renginiuose prašydavau kitų fotografų, kad jie man sureguliuotų aparatą ir tada fotografuodavau

„To meto sąlygomis aš kažkaip mokėjau pasidaryti gražių nuotraukų, dėl to mane pakvietė į tuometinę „Panelės“ žurnalo interneto portalo redakciją. Ten pradėjau dirbti kaip fotografas“, – į praeitį sugrįžta N.Bierancas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Projekte „Daikčiukai“ – Naglis Bierancas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Projekte „Daikčiukai“ – Naglis Bierancas

Naglis juokauja, esą pirmiausia gavo darbą, o tik tada mokėsi fotografuoti. Jausmas, kad nieko nemoka, jį aplankė jau pirmąją darbo redakcijoje dieną.

„Kai atėjau į redakciją, man davė profesionalų fotoaparatą. Supratau, kad čia nebe ta paprasta muilinė, aš nežinau, kaip su nauju aparatu elgtis, fotografuoti.

Iš pradžių renginiuose prašydavau kitų fotografų, kad jie man sureguliuotų aparatą ir tada fotografuodavau. Kai prisimenu tai dabar, jaučiu gėdos jausmą, bet kartu ir juokinga“, – pirmuosius žingsnius profesionalaus fotografo vardo link prisimena nuomonės formuotojas.

Prisiminus pradžią Naglį aplanko ne tik juokas ir išpila raudonis, jis stebisi, iš kur jis tuomet turėjo tiek drąsos. N.Bierancas nepasimetė ir pirmosios fotosesijos su blykstėmis metu.

Asmeninio albumo nuotr./Naglis Bierancas
Asmeninio albumo nuotr./Naglis Bierancas

„Susistačiau lempas, fotografuoju ir matau, kad nuotraukos baltos. Galvoju, ką dabar daryti? Visi modeliai laukia. Mane išmušė šaltas prakaitas, bet aš juk negaliu sakyti, kad nemoku.

Apsimečiau, kad man kažkas skambina, iš tiesų, tai aš pats paskambinau vienam fotografui. Sakau jam: ką daryti, nesuprantu kodėl nuotraukos baltos. Jis, kad pradėjo juoktis, sako: ar tu juokauji? Bet galiausiai jis man pasakė, ką daryti, ir man viskas pavyko“, – kiek neįtikėtinai skambančią istoriją pasakoja N.Bierancas.

Mūsų socialinių tinklų žvaigždės viską daro labai atmestinai

Tiesa, Naglis fotografijos bandė mokytis ir auštojoje mokykloje, tačiau po pusės metų dėl nepasiteisinusių lūkesčių mokslus metė: „Nenorėjau mokytis, kaip juostas ryškinti, man reikėjo techninių dalykų.“

Kritikos N.Bierancas negaili ir savo kolegoms – socialinių tinklų žvaigždėms. Paklaustas, kuris nuomonės formuotojas daro geras nuotraukas, Naglis atvirai sako, kad tokių Lietuvoje, jo nuomone, nėra.

„Mūsų socialinių tinklų žvaigždės viską daro labai atmestinai. Jei palygintumėte jų darbą su tuo, ką daro pasaulinės žvaigždės, pasidarytų labai liūdna.

Asmeninio albumo nuotr./Naglis Bierancas
Asmeninio albumo nuotr./Naglis Bierancas

Jei ką nors reklamuoji, tai nereiškia, kad pakanka pasidaryti asmenukę su tuo produktu. Reikia būti originaliam, turėti idėjų. Lietuviškų socialinių tinklų žvaigždžių nelaikau pavyzdžiu, nes žinau, kiek jos gauna pinigų ir kiek pastangų įdeda į nuotraukas“, – griežto žodžio nevengia žinomas nuomonės formuotojas.

Nors dar visai neseniai Naglis fotografuodavo renginius, vestuves, žurnalų, albumų viršeliams, plakatams, dabar šio amato šokėjo gyvenime vis mažiau. Dabar jis gali rinktis tik tai, kas įdomu ir patinka, norą fotografuoti jis gali realizuoti socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius