-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Danguje“ išgarsėjęs Natas – jau dviejų vaikų tėtis: antroji dukra gimė simbolinę dieną

Realybės šou „Dangus“ prieš dešimtmetį išgarsėjęs Gediminas Nadtočis-Natas su žmona Erika ir dukra Smilte jau aštuonerius metus laimę kuria Danijoje. Regis, grįžti į Lietuvą bent jau artimiausiu metu jie neketina, mat visai neseniai sulaukė šeimos pagausėjimo ir sūpuoja jau antrą dukrą, kuri pasaulį išvydo itin simbolinę dieną – vasario 14-ąją.
Gediminas Nadtočis-Natas „Dangaus“ laikais ir dabar su žmona Erika bei dukra Smilte
Gediminas Nadtočis-Natas „Dangaus“ laikais ir dabar su žmona Erika bei dukra Smilte / „Scanpix“ ir asmeninio albumo nuotr.

Paklaustas, kaip sekasi tvarkytis su vėl užklupusiais maloniais tėvystės rūpesčiais, Natas neslėpė – antras kartas tikrai skiriasi nuo pirmojo.

„Kadangi kartą jau esu įveikęs tą etapą, dabar jau žinau, kaip elgtis. Antrą kartą yra gerokai paprasčiau ir ramiau, nes nebebijai su vaiku likti vienas, nebetikrini, kvėpuoja ar nekvėpuoja. Na, o pirmą kartą buvo labai daug baimių, nes kai toks mažas kūdikėlis, bijai net kaip nors ne taip paimti, – 15min pasakojo Natas.

Asmeninio albumo nuotr./Gediminas Nadtočis-Natas
Asmeninio albumo nuotr./Gediminas Nadtočis-Natas

Jis džiaugėsi, kad sklandžiai praėjo ir žmonos nėštumo etapas: „Aišku, man lengva kalbėti, nes ne aš nešiojau, bet žmona jautėsi gerai, didelių hormonų audrų nekilo.“

Pasiteiravus, kas padeda prižiūrėti mažylę, ir ar šeima neplanuoja samdyti auklės, Natas sakė, kad tokio varianto net nesvarsto – Danijoje tėvystės sistema išvystyta gana gerai.

„Jau porą savaičių esu tėvystės atostogose, nes Danijoje, kai gimsta vaikas, pirmas dvi savaites tėvas gauna atostogų. Vėliau kokius penkis mėnesius motinystės atostogose pabus žmona, ir tada dar porai mėnesių išeisiu aš. Na, o vėliau rytais yra savivaldybės skiriamos prižiūrėtojos, panašiai kaip lopšelyje. Tai auklių kaip ir nereikia“, – kalbėjo tėvystės džiaugsmais gyvenantis Natas.

Vis dėlto teigti, kad Danijoje vaiką prižiūrėti paprasčiau nei Lietuvoje, jis negali: „Tuo metu, kai Lietuvoje auginome pirmąjį vaiką, dirbau pagal autorines sutartis, tad užimti dažniausiai būdavo vakarai – ar tai renginių vedimas, ar tai didžėjavimas, ar tai dainavimas. Todėl rytais su vaiku būdavau aš, o vėliau – žmona. Visos tos sistemos patirti neteko.“

Asmeninio albumo nuotr./Gediminas Nadtočis-Natas su žmona Erika ir dukra Smilte
Asmeninio albumo nuotr./Gediminas Nadtočis-Natas su žmona Erika ir dukra Smilte

Nato teigimu, tiek pirmas, tiek antras vaikas buvo planuoti. Paklausus, ar norėtų dar daugiau vaikų, jis patikino, kad tokios minties tikrai nesibaido.

„Žiūrėsime pagal galimybes, nes turėti vaikų, bet neturėti lėšų ir galimybių juos išlaikyti irgi būtų nesąmonė. Tai jeigu susiklostys tinkamos aplinkybės – kodėl gi ne“, – svarstė Natas.

Realybės šou „Dangus“ išgarsėjęs vyras nebevykdo muzikinės veiklos – nors ir sulaukia pasiūlymų iš Lietuvos, šiuo metu dainuoja nebent lopšines savo dukrai.

„Man būtų pernelyg sudėtinga važinėti koncertuoti į Lietuvą, nes Danijoje yra ir darbai, ir šeima. Nebent tai būtų kažkoks didžiulis projektas, bet kitu atveju tiesiog neturiu tam laiko“, – 15min kalbėjo Natas.

Asmeninė nuotr./Gediminas Nadtočis-Natas su šeima
Asmeninė nuotr./Gediminas Nadtočis-Natas su šeima

O ar Natas su šeima neplanuoja grįžti gyventi į Lietuvą? Vyras tikina – tėvynės tikrai nepamiršo.

„Visą laiką norisi grįžti, visuomet juntamas ilgesys. Bet esmė ta, kad dabar tiesiog nėra galimybių, nes pirmoji dukra mokosi mokykloje, o grįžus atgal į Lietuvą jai tektų viską pradėti iš naujo, kaip ir mums – vėl ieškotis naujo darbo, mėginti įsitvirtinti, kai čia jau viską turime. Antro vaiko gimimas ne tik kad nepakoreguos, bet tikriausiai netgi atitolins grįžimą“, – įsitikinęs Natas.

Asmeninio albumo nuotr./Gediminas Nadtočis-Natas su žmona Erika ir dukra Smilte
Asmeninio albumo nuotr./Gediminas Nadtočis-Natas su žmona Erika ir dukra Smilte

Tačiau, pasak Nato, sugrįžta net tie, kurie kalba priešingai: „Visi nori grįžti į Lietuvą, nes kitur vis tiek esi svetimšalis, kad ir kaip tu mokėtum jų kalbą.“

Vis dėlto Natas neabejoja – svarbiausia ne kur esi, o su kuo ir kaip.

„Namai yra ten, kur tavo šeima, tad valstybė to nekeičia. Nesvarbu, ar Lietuvoje, ar Danijoje, man svarbiausia, kad šeimai viskas gerai, kad visi būtų sveiki, laimingi, pavalgę. Čia yra svarbiausias dalykas“, – sakė Natas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Natas iš „Dangaus“ gyvenimą kuria Danijoje: apie nuopolius, laimingą šeimą ir išvaizdos pokyčius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius