Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl atšauktos „Eurovizijos“ gerbėjai nenuleidžia rankų: ragina pasirašyti peticiją

Trečiadienį nuskambėjusios naujienos apie atšaukiamą didžiausią Europoje dainų konkursą sudaužė „Eurovizijos“ gerbėjų širdis ir lietuvių viltis užimti aukštas pozicijas. Vis dėlto gali būti, kad šaukštai dar ne po pietų – konkurso aistruoliai siūlo pasirašyti peticiją, kad „Eurovizija“ įvyktų, tik kitu laiku.
„The Roop“
„The Roop“ / Pauliaus Zaborsko nuotr.

„Tai net nėra apie tai, jog turėsiu laukti metus, kol įvyks kita „Eurovizija“, o veikiau apie tai, kad kai kurios šalys turėjo unikalią galimybę pasiekti sėkmę konkurse (pavyzdžiui, Lietuva, Bulgarija, Šveicarija). Daugeliui atlikėjų, tarkim, kaip Samantai Tinai, tai buvo svajonės išsipildymas, dėl kurio ji dirbo daug metų.

Ko gero, tai yra pats blogiausias EBU sprendimas, kokį jie galėjo priimti. Gerbėjai iš visos Europos, susivienykime ir gražinkime „Eurovizijos 2020“ konkursą su tomis pačiomis dainomis, kad ir renginys įvyktų gruodį. Visa tai tiesiog negali šitaip pasibaigti. EBU, maldaujame jūsų pasirinkti bet kokį kitą kelią, tik ne konkurso atšaukimą. Šlykštusis koronavirusas negali sustabdyti mūsų mylimo konkurso ilgametės tradicijos“, – rašo peticijos kūrėjas.

Savo nuomonę dėl „Eurovizijos“ galite išreikšti čia:

Peticiją dėl atšaukto konkurso galima pasirašyti čia. Tiesa, kol kas nėra aišku, ar ji kaip nors gali paveikti EBU sprendimą.

15min jau rašė, kad oficialioje „Eurovizijos“ dainų konkurso tviterio paskyroje trečiadienį buvo paviešintas pranešimas, jog daugiausia žiūrovų prie televizorių ekranų pritraukiantis tarptautinis muzikos renginys šiemet neįvyks.

„Su giliu liūdesiu turime pranešti apie 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso Roterdame atšaukimą. Kelias pastarąsias savaites ieškojome alternatyvų, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas galėtų įvykti.

Deja, COVID-19 plitimo visoje Europoje sukelta nežinia ir dalyvaujančių šalių transliuotojų bei Nyderlandų valdžios atstovų draudimai reiškė, kad Europos transliuotojų sąjunga (EBU) turėjo priimti sunkų sprendimą, jog įgyvendinti tiesioginių transliacijų, kaip buvo planuota, neįmanoma“, – rašoma pranešime.

„Didžiuojamės, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas be jokių trikdžių kasmet suvienydavo žiūrovus pastaruosius 64 metus ir mes, kaip ir milijonai gerbėjų visame pasaulyje, labai liūdime, kad renginys gegužę neįvyks.

EBU, NPO, NOS, AVROTROS (Nyderlandų transliuotojai – red. past.) ir Roterdamo miesto taryba toliau diskutuos dėl „Eurovizijos“ dainų konkurso organizavimo 2021 metais.

Norėtume paprašyti žmonių kantrybės, kol mes tvarkysimės su šio beprecedenčio sprendimo pasekmėmis ir kantriai laukti tolimesnių naujienų ateinančiomis dienomis bei savaitėmis“, – tęsiama žinutėje tviteryje.

„Norėtume atiduoti pagarbą visų transliuotojų komandoms Nyderlanduose ir mūsų 41 šalies atstovams, kurie sunkiai dirbo planuodami šių metų renginį.

Mes, kaip ir jie, sielvartaujame, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas gegužę neįvyks, bet žinome, kad visa „Eurovizijos“ šeima, išsibarsčiusi po visą pasaulį, nesiliaus skleidusi meilės ir palaikymo vieni kitiems šiuo sunkiu metu“, – skelbiama oficialioje „Eurovizijos“ tviterio paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius