Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl naktį ėmusio dusti vaiko Ž.Kropaitė supanikavo: nuramino atvykę medikai

Televizijos laidų vedėjai Živilei Kropaitei-Basiulei bei jos vyrui teisininkui Liudui Basiuliui šią naktį teko daug išgyventi. Į jų namus dėl staiga dusti ėmusio vaiko atskubėjo medikai.
Živilė Kropaitė-Basiulė
Živilė Kropaitė-Basiulė / Žygimanto Gedvilo ir Josvydo Elinsko nuotr.

Daug emocijų palikusią naktį Živilė Kropaitė-Basiulė išsamiai papasakojo savo feisbuke. Ji akcentavo medikų profesionalumą sudėtingu momentu ir jų beatodairišką empatiją bei gebėjimą padėti nurimti net ir trejų metukų piliečiui. Įrašu Živilė sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

„Dalis tėvų susiduria su tokiu baisiu momentu, kai pirmąsyk jų vaikui vidury nakties staiga pritrūksta oro. Jie siaubingai supanikuoja. Jei būna pasiskaitę kažko, seka, ar tas vaikas nekosti „lojimo“ kosuliu, bandydami atpažint laringitą, bet koronos kontekste vis tik išsigąsta dar labiau. O tada netrukus įsitikina, kad – duokdie, kuo rečiau – bent iki 3 metukų jų kiekvieną arba kas kažkelintą slogą lydės laringito priepuoliai.

Vakar ir mums buvo tokia naktis.

Noriu labai padėkoti Greitosios medicinos pagalbai.

Nežinau personalo vardų, nelabai mačiau ir veidų – juoba, kad su kaukėm – bet man ašaros bėga, kaip nuostabiai jie dirba.

Nuramino. Atsakė į kiekvieną klausimą, nebūdami juk kažkokie laringospecialistai. Vaiką glostė, darė jai adrenalino inhaliavimo pauzes, glostė vėl. Rodė Cocomelon filmukus, bandė ir kitus filmukus, nes anie neveikė, vaikui klykiant; iš savo telefono ir iš savo interneto. Visas ampulių atliekas išsinešė, sakydami, „tik nepalikime, namuose yra vaikų“, linkėjo ramios nakties ir buvo tiesiog neįtikėtini.

Ačiū ačiū ačiū, tesaugo jus viskas, kas gali, žmonės, įstatymai, darbdaviai, dievulis“, – savo istorija Živilė dalijosi feisbuke.

15min primena, kad Ž.Kropaitės-Basiulės ir L.Basiulio šeima augina du vaikus – sūnų Vėją ir dukrą Dorotėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius