Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia Jolitos Vaitkutės instaliacija – Vasario 16-osios signatarų nuotrauka iš lietuviškos žemės

Vasario 16-ąją sostinę ir jos svečius į gausybę renginių kviečiantys valstybingumo maršrutai „Geltona. Žalia. Raudona“ pristato dar vieną unikalų įvykį. Prie projekto prisijungusi paveikslų iš maisto bei nestandartinių medžiagų kūrėja ir menininkė Jolita Vaitkutė sukūrė 5 metrų ilgio ir 2 metrų pločio paveikslą iš daugiau nei 50 kilogramų tikros lietuviškos žemės.
Jolitos Vaitkutės instaliacija
Jolitos Vaitkutės instaliacija / Asmeninio albumo nuotr.

Didžiuliame piešinyje atkurta istorinė ir svarbi valstybės akimirka. Tai –dvidešimties Lietuvos Nepriklausomybės aktų signatarų nuotrauka, atlikta jiems pasirašius itin svarbų dokumentą.

Paklausta, kodėl šiam piešiniui pasirinkta žemė, menininkė sako norėjusi įprasminti žmonių, kovojusių už tėvynės ateitį, viltis, atminimą. „Projekte dalyvauju, nes man svarbu kurti istoriją žyminčius kūrinius. Taip aš švenčiu laisvę“, – sako išskirtinio kūrinio autorė J.Vaitkutė.

Galutinį jos darbo rezultatą Valstybingumo maršrutų „Geltona. Žalia. Raudona“ dalyviai pamatys tik Vasario 16-ąją, kuomet drauge centimetras po centimetro atidengs po apsauginiu sluoksniu paslėptą piešinį.

Jau šį ketvirtadienį, Vasario 16-ąją, Jolitos Vaitkutės darbas nuo 13 val. lauks jūsų Mokytojų namuose, Vilniaus g. 39. Atvykite ir visi kartu švęskime laisvę.

VIDEO: Menininkė Jolita Vaitkutė sukūrė instaliaciją – Vasario 16-osios signatarų nuotrauką iš žemės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius