Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvigubą gimtadienį švenčiantys Liveta ir Petras Kazlauskai turi norą – debiutuoti džiazo scenoje

Pastarasis mėnuo Livetai ir Petrui Kazlauskams – ypatingas. Lietuvos estrados duetas dar prieš porą savaičių paminėjo savo 28-ąsias vestuvių metines, o dabar švenčia ir judviejų gimtadienius – rugsėjo 20-ąją Livetai sueina 54-eri, o diena vėliau – rugsėjo 21-ąją – Petrui sukanka 62-eji.
Liveta ir Petras Kazlauskai
Liveta ir Petras Kazlauskai / Viktorijos Kuhlins nuotr.

„Jau esame pripratę, kad šventė – dviguba, kitaip net neįsivaizduojame. Nors su Petru juokiamės, kad gimtadienis mums tęsiasi porą mėnesių – prasideda dar rugpjūtį, o baigiasi spalį. Kai sveikinimų daug, tai kitaip ir neįmanoma“, – 15min linksmai kalbėjo Liveta.

Šiais metais pora gimtadienius ketina paminėti šventiniais pietumis Pakruojo dvare, kartu prie bendro stalo jiedu pasikvietė dar porą bičiulių. „Mėgstame naujas vietas. Kvietimas į Pakruojo dvarą mums buvo dovana, todėl mielai ja pasinaudosime“, – pasakojo Liveta.

LNK nuotr./Ingrida ir Petras Kazlauskai, Ingrida Kazlauskaitė
LNK nuotr./Ingrida ir Petras Kazlauskai, Ingrida Kazlauskaitė

Malonių, gimtadienio scenarijų pakoreguojančių dovanų pora gauna jau ne pirmą kartą. Prieš ketverius metus, kai Liveta minėjo jubiliejų, ji laimėjo loterijoje – gimtadienio dieną kišenę netikėtai papildė 1500 eurų. „50-mečio proga, pamenu, pasakiau garsiai – Dievuli, pasirodyk, jei esi. Ir tada sužinojau, kad laimėjau! Tai buvo nuostabi dovana“, – pasakojo. Ji džiaugiasi esą tikra laimė, kad vis kas nors pasirūpina švente: tai draugai, tai kolegos, o kartais tiesiog palanki fortūna.

Staigmenų gimtadienio proga Liveta ir Petras negaili ir vienas kitam, sutuoktiniai dovanomis kits kitą ima džiuginti dar gerokai iki gimtadienio.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./LIveta ir Petras Kazlauskai
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./LIveta ir Petras Kazlauskai

„Darbo vieta turi būti maloni. Koncertų nevadinu darbu, tai – vienas malonumas, tačiau pasiruošimas jiems tampa rutina. Todėl labai džiaugiuosi, kad dabar galėsiu pasigražinti prie naujo staliuko, tai nuostabi Petro dovana“, – sakė Liveta.

Ji juokėsi, kad vyrui tiesiog negalima duoti pinigų – jis esą visus juos išleidžia dėl jos. „Nors... Juk kaip išauklėji vyrą, taip ir turi“, – šypsosi. O Petras netrunka atsakyti: „Labai į gerą pusę mane auklėji. Jūs, moterys, juk tos būtybės, kurias reikia puošti, puošti... Nėra galo bateliams, nėra galo suknelėms. Ir visuomet... kaip ten sakot? – nėra kuo apsirengti.“

„Mudu tokie humoristai esam, todėl sugalvojau, kad padovanosiu Petrui lapų pūtiką. Negalvojau, kad jis rimtai priims, o jis sako – oo, kokia gera dovana, sako, negalvok net apie jokią kitą. Jau spėjo ir išbandyti – sode, kieme tų lapų daug, praktiškas dalykas, labai patiko jam“, – 15min pasakojo Liveta.

Jai pritarė ir Petras. „Labai džiaugiuosi ta dovana. Suprantu humorą, o ji būtent tokia. Bet daiktas tikrai labai geras. Ruduo ateina, toks metas, bus lapų, turėsiu kuo užsiimti“, – šypsojosi.

Viktorijos Kuhlins nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai
Viktorijos Kuhlins nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai

„Mes visuomet pasidarome vieną bendrą dovaną, po vieną atskirai, po penktą, šeštą atskirai ir dar... vieną bendrai“, – juokavo Liveta.

Tačiau pora išties turi suplanavusi ir bendrą dovaną – jau netrukus tradiciškai išvyks atostogų į Vokietiją. Tačiau šįkart – ne ten gyvenančių giminaičių lankyti, o tiesiog pailsėti.

Kazlauskų laukia ir daugiau išvykų – kelionę gimtadienio proga jiems padovanojo ir dukra Ingrida, Liveta ir Petras vyks į Airiją, kur aplankys Livetos dukterėčią su šeima.

„Kelionę mums anksčiau yra padovanoję ir gerbėjai – prieš keletą metų jų dėka vykome į Kemerą. Nors mūsų gerbėjai mums apskritai yra brangiausias turtas, jie mums labai svarbūs“, – sako Liveta.

Pasak jos, posakis, kad artistai gyvena tik dėl savęs ir dėl nieko nesijaudina, jiems su Petru – svetimas, pora sako, kad gerbėjai judviejų gyvenimą gyvena drauge su jais – ir gimtadienius švenčia, ir sveikina, ir kartu šventėse neretai dalyvauja.

„Yra tokia Dalia iš Vilniaus, ji daro tokias nuostabias dėžutes, o tose dėžutėse – visokias mielas smulkmenėles. Kita moteris mezga vąšeliu angelus, kuria įvairius papuošalus... Gauname dovanų ir gėlių, net vazoninių, vainikų – kartais net nežinome, kas juos mums palieka“, – sakė ji.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai

Liveta iki šiol prisimena per 30-ąjį gimtadienį nuo vyro gautą dovaną, kai Petras padovanojo jai... automobilį. Tuomet ji sako dar prieš gimtadienį netikėtai vyro švarko kišenėje radusi didelę sumą pinigų – tuomet nesupratusi, kam Petras ketina juos išleisti.

„Niekada gyvenime nekišu nosies į vyro kišenes, tačiau pamačiau, kad ta kišenė tokia išsipūtus, pažiūrėjau, o ten – didelė suma pinigų. Svarsčiau, ką jis čia sugalvojo, net mamai pasakiau. O ji dar mane pabarė, kaip leidau sau tikrint Petro kišenes! Pasirodo, jis ilgą laiką taupė, stengėsi – o paskui vieną dieną pareina, paduoda raktelius ir sako, išeik į lauką, pažiūrėk, nupirkau tau gimtadieniui mašiną. Tada gavau 3 klasės BMW. Taip atlėgo, taip gėda pasidarė...“ – prisiminė ji.

Tuo tarpu Liveta Petrui dažniausiai dovanoja muzikos instrumentus, tarp kurių – ir blizgančią gitarą, ir visą garso įrangą, kurią pirko viešėdami Amerikoje. „Jis pats viską išsirinko „Yamahos“ firminėje parduotuvėje, rinkosi tai, kas tiesiog patiko, net nežinodamas, kad aš nuspręsiu viską padovanoti – kolonėles, stovą, pultą, du mikrofonus ir dar instrumentą. Reikėjo paskui matyti, kiek džiaugsmo jam buvo! Euforija tuomet Petrui buvo, viską laivais į Lietuvą parsiplukdėme“, – kalbėjo Liveta.

Kazlauskai dar rugpjūčio 29-ąją paminėjo 28-ąsias vestuvių metines, šią sukaktį pora paminėjo viešėdami Birštone. Kaip jiems pavyksta išsaugoti gražius santykius? Kokia jų darnios šeimos paslaptis?

„Pirmiausia – pagarba vienas kitam. Gyvenime visko patyrėme – ir sveikatos sutrikimų, ir nesėkmių, nesutarimų, net skirtis galvojome. Tačiau viskas praeina kaip kokios bangos. Anksčiau susipykdavome be pagrindo, o dabar tiesiog tingime pyktis. Viską jau per tiek metų esame vienas kitam išsakę. Manau, kad laimingos santuokos pagrindas – atsakomybė vienas prieš kitą.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai

Buvome vienas kitam Dievo skirti. Petras kartais sako, kad jis – kūrėjas, tačiau nemokėtų savo produkcijos realizuoti. Jis sako, niekas, Liveta, bet tavęs geriau to nepadarytų. Aš žinau, kad jo dainos yra sukurtos man – esame tiesiog puikus duetas“, – kalbėjo Liveta.

Pora sako vienas kitam gimtadienio proga pirmiausia linkintys sveikatos ir... ramybės. Nors netrukus Liveta linksmai patraukia per dantį – esą Petrui gal vis dėlto reiktų daugiau neramių dienų – kai šis ramus, tuomet mažiau visko nuveikia. „Ji teisi, kai aš neramus, tai lipu stogais ir vis noriu ką nors daryt“, – paantrina Petras.

„O jei rimtai – linkiu gražių kūrybinių minčių, gražių dainų ir toliau išlikti tokiam optimistiškam, rūpestingam. Petras – labai geras žmogus. Ir dar... Linkiu mums abiem, kad įrašytume galų gale kompaktinę plokštelę, kurioje vienas kūrinys būtų džiazo stiliumi. Noriu išbandyti save kitoje srityje, todėl, Petrai, laukiu dainos man“, – linksmai į vyrą kreipėsi Liveta, o šis pažadėjo norą išpildyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius