Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Redko tėvo verslas – susisaistęs su Rusija: vieną įmonę valdo ir pati atlikėja

Pastarosiomis savaitėmis dėl Vladimiro Putino vykdomo karo Ukrainoje lietuviškos įmonės raginamos nutraukti ryšius su Rusija. Kaip paaiškėjo, tokių saitų turi ir leidimą gyventi Lietuvoje prieš kelis dešimtmečius gavęs verslininkas Viktoras Redko, kurio dukra – žinoma dainininkė Evgenya Redko – taip pat valdo su tėvo bendrove susijusią įmonę. Beje, yra ir vienintelė jos darbuotoja.
M.A.M.A. apdovanojimai
M.A.M.A. apdovanojimai / Teodoras Biliūnas/BNS

Antradienio rytą paviešintas LRT tyrimas apie pirmaisiais Lietuvos nepriklausomybės metais Kaune įsteigtą inžinerinę bendrovę „Jurby Water Tech“. Kaip teigiama publikacijoje, nors viešuosius pirkimus ši bendrovė laimi ir Lietuvoje, vis dėlto stambiausi jos užsakovai yra Rusijoje, kur dirbama su koncernais, esančiais Kremliaus įtakoje, tokiais kaip „Gazprom“, „Rosneft“, LukOil“, „Inter RAO“, „Enel Russia“.

Pasak lrt.lt, įmonės steigėjas Viktoras Redko dalyvauja ir Rusijos Gynybos ministerijos globojamos desantininkų organizacijos veikloje. Pastaroji organizacija, prasidėjus karui Ukrainoje, išreiškė palaikymą Vladimiro Putino veiksmams. Taip pat pažymima, kad V.Redko buvo pagerbtas Kremliaus remiamos Rusijos desantininkų sąjungos aukščiausiu apdovanojimu „Visuomenės pripažinimas“.

Pats verslininkas lrt.lt teigė, kad Lietuvos rinka jo bendrovei per maža, todėl verslas vystomas ir kitose šalyse, tarp jų – Rusijoje. Vis dėlto vyras tikino nepalaikantis V.Putino pradėto karo prieš Ukrainą.

Tačiau šioje istorijoje yra ir kitas įdomus aspektas – su „Jurby Water Tech“ siejama 2017 metais įsteigta įmonė „14 deltų“, kuriai vadovauja verslininko V.Redko dukra, žinoma dainininkė Evgenya Redko. Moteris yra vienintelė įmonės darbuotoja.

Anot lrt.lt, „14 deltų“, kuriai vadovauja E.Redko, įsteigta vykstant teisminiams ginčams tarp „Jurby Water Tech“ ir „Lietuvos energijos gamybos“ (dabartinis pavadinimas – „Ignitis gamyba“) dėl atliktų darbų trūkumų šalinimo ir darbų vėlavimo. 2017-aisiais „Lietuvos energijos gamyba“ siekė, kad būtų areštuotas V.Redko bendrovės turtas, o į teismą kreiptasi dėl, kaip teigta, „Jurby Water Tech“ nesąžiningumo vykdant reorganizaciją – įsteigus „14 deltų“, šiai įmonei buvo perduota nekilnojamojo turto veikla. „Lietuvos energijos gamyba“ tikino, kad tokiu būdu mažinamos finansinės galimybės „Jurby Water Tech“ įvykdyti teismo sprendimą.

E.Redko tyrimą atlikusiam portalui situaciją komentuoti atsisakė. Su dainininke šia tema bandė susisiekti ir 15min bei Žmonės.lt, tačiau to padaryti kol kas nepavyko.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Evgenya Redko koncertas festivalyje „Vilnius ORE“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Evgenya Redko koncertas festivalyje „Vilnius ORE“

Tiesa, kovo 5 dieną Evgenya savo socialiniuose tinkluose paviešino įrašą, kuriame teigė, kad tiek ji, tiek jos šeima nepateisina Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje. Moteris išreiškė palaikymą Ukrainai.

„Dažniausiai viešojoje erdvėje nesidalinu savo požiūriu ar asmeninėmis nuomonėmis, kurios nesusijusios su mano muzika ar menine, kultūrine veikla. Tačiau šiandien skaičiuojame jau 10 dienų nuo rusijos invazijos Ukrainoje, 10 dienų nuo tada, kai jis pradėjo savo neteisėtus, agresyvius karinius veiksmus prieš niekuo kaltus žmones.Todėl jaučiu, kad nebegaliu tylėti.

Šios dienos buvo vienos ilgiausių ir stiprų nerimą keliančių, kurias teko išgyventi savo gyvenime.

Žinojau, jog pasaulis gali būti neteisingas ir baisus, bet šis karas kaip niekad veria mano širdį.

Noriu išsakyti savo stiprų palaikymą Ukrainai ir joje esantiems žmonėms už jų neapsakomą drąsą! Visa širdimi ir jos skausmu esu su tais, kurie kovoja už savo laisvę ir kenčia nuo šio tragiško karo pasekmių.

Užaugus Lietuvoje, turinčiai šaknų ir šeimas tiek Ukrainoje, tiek rusijoje, taip pat esant rusakalbei – tai vienas sunkiausių ir sudėtingiausių laikotarpių gyvenime. Tačiau žinau, kad tokių kaip aš ir mano šeima, NEPALAIKANČIŲ ir NEPATEISINANČIŲ rusijos veiksmų prieš Ukrainą, yra visas pasaulis. Tad jaučiu, kad galiu kalbėti mūsų visų vardu – NUSTOK ŠĮ KARĄ!“ – rašė dainininkė.

Kitą dieną Evgenya pranešė ir tai, kad dalį savo parduodamos atributikos pelno skirs organizacijai „Blue / Yellow“.

Vis dėlto minėtas E.Redko įrašas įtikino ne visus. Pasidalijusi publikacija, kurioje minima atlikėjos valdoma įmonė, socialinių tinklų žvaigždė Agnė Kulitaitė teigė, kad Evgenyos „ir jos šeimos rankos suteptos ukrainiečių krauju“ bei ragino moterį netylėti.

„Skatinu Evgenyą Redko duoti kuo greičiau komentarą apie savo šeimos veiklą, nes kitu atveju tyla reikš, kad ukrainiečių kraujas ant rankų – anokia tragedija“, – feisbuke rašė A.Kulitaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius