-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gala vakarienės svečiai gerėjosi meno sodais ir aukojo gydytojams klounams

Lapkričio 25-osios vakarą Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmai pratęsė praėjusių metų temą „Pasimatymai“ ir garbius svečius pakvietė į promenadą po dviejų šalių muzikos, kino bei vaizduojamojo meno sodus. Šeštadienio vakarą vyko iškilminga verslo ir labdaros vakarienė „Diner de Gala avec Martell“, kurios metu buvo renkamos lėšos organizacijai „Raudonos nosys. Gydytojai klounai“.
Vakaro akimirka
Nomeda Kazlaus, Giedrius Masalskis ir Clotilde Solange Rigaud, Donatas Katkus su žmona Lima, Audronė Bunikienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Labdara Prancūzija

Vakaro programoje buvo paliesti istoriniai momentai nuo seniausių iki dabartinių laikų, o ryškiausi kūriniai atgimė kitokioje šviesoje.

Vakaro svečius pasitiko „Sodų alėja“ – skaitmenizuotas interaktyvus takas, reaguojantis į svečių žingsnius. Renginys prasidėjo keturių dalių Gala vakariene, kurios kiekvieną segmentą atskyrė videosiužetai. „Nebylaus kino“ filmas leido pasigėrėti unikalia prancūzų kino juosta, klausantis lietuvių džiazo trio gyvai atliekamo garso takelio.

Tradicinė verslo ir labdaros vakarienė vyko Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose. Vakarienės meniu – prancūzų virtuvės įkvėpti, lietuviškoje virtuvėje pagaminti patiekalai. Renginį šiais metais dviem kalbomis – lietuvių ir prancūzų – vedė Giedrius Masalskis ir Lietuvoje gyvenanti prancūzų aktorė, dainininkė Clotilde Solange Rigaud. Po iškilmingos vakaro dalies svečiai persikėlė į viešbutį „Kempinski Hotel Cathedral Square“, kur vakarą pratęsė dūzgėse.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Masalskis ir Clotilde Solange Rigaud
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Masalskis ir Clotilde Solange Rigaud

Kasmet panašiu metu vykstančio labdaringo renginio tikslas – verslo ryšių tarp dviejų šalių stiprinimas.

„Siekiame gerinti ir gilinti Prancūzijos bei Lietuvos verslo santykius, tam pasitelkdami Prancūzijos kultūrą plačiąja prasme – meną, mokslą, kulinariją. Prancūzijoje tokie labdaringi renginiai gana dažni, džiugu, kad ir Lietuvoje tai tampa tradicija“, – sakė Alexander Husty, Prancūzijos–Lietuvos prekybos rūmų prezidentas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Vakarienės „Diner de Gala avec Martell“ svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Vakarienės „Diner de Gala avec Martell“ svečiai

Vakarienės su kilniu tikslu nepraleido profesorius Vytautas Landsbergis.

Vakaro svečių akys krypo ir į seniai viešumoje besirodžiusį aktorių Arną Fedaravičių, kuris filme su Johnu Malkovichiumi atliko vieną pagrindinių vaidmenų. Vakarienėje Arnas dalyvavo su seserimi Gabriele ir mama Birute.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Arnas Fedaravičius su mama Birute ir seserimi Gabriele
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Arnas Fedaravičius su mama Birute ir seserimi Gabriele

Labdaros vakarienėje taip pat dalyvavo Nomeda Kazlaus, Donatas Katkus su žmona Lima, Audronė Bunikienė, Sigitas Martinavičius ir Natalija Martinavičienė, Rasa Arlauskienė ir Raimondas Arlauskas ir daugelis kitų.

Šiemet renginyje lėšos labdarai buvo renkamos aukciono forma ir skiriamos organizacijai „Raudonos nosys. Gydytojai klounai“, kurios nariai ligoninėse lanko sergančius vaikus ir dovanoja jiems šypsenas, padedančias sveikti.

Už verslo ir labdaros vakarienėje surinktas lėšas Valdovų rūmų trečio aukšto Barokinė audiencijų, arba Sosto, salė buvo papuošta įspūdingu baldakimo frizu su heraldiniais ženklais, sukurtu pagal išlikusios autentiškos XVII a. pradžios heraldinės juostos pavyzdį. Praėjusiais metais surinktos lėšos skirtos Labdaros ir paramos fondui „Bėdų turgus“.

Labdaringame vakare kasmet dalyvauja Prancūzijos kapitalo įmonių vadovai, įmonių partneriai, šalies verslininkai ir valstybinių institucijų vadovai. Renginį globoja J.E. Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius