-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsi švenčių planuotoja Inga Budrienė ėmėsi naujos veiklos: pagal autorinį receptą kepa naminę duoną

Savo namuose virtuvės neturinti ir anksčiau šeimos pusryčiais, pietumis ar vakariene pasirūpinti nuosavo restorano personalui leisdavusi žinoma švenčių planuotoja Inga Budrienė prie puodų jau kurį laiką sukasi pati. Tiesa, ji ruošia ne tik įprastus valgius, bet daugiausiai dėmesio skiria pagal savo ištobulintą receptą gaminamai duonelei.
Inga Burdrienė
Inga Burdrienė / Asmeninio albumo nuotr.

I.Budrienės ruošiamą, traškų, moliūgų, saulėgrąžų, kanapių sėklomis, linų sėmenimis, kviečių sėlenomis bei dar keliais slaptais ingredientais pagardintą kasdieninį lietuvio stalo akcentą, pasak jos, jau yra pamėgę ir žinomi žmonės – Rūta Mikelkevičiūtė, Vilius ir Violeta Tarasovai, Rytis Cicinas, Ruslanas Kirilkinas, Viktorija Jakučinskaitė, Inga ir Aivaras Stumbrai.

Savitos naminės duonos pirmą kartą pašnekovė paragavo prieš keletą metų – ją visada kepdavo kartu šventėse dirbdavęs ar pas Budrius viešėdavęs virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. Būtent jis pavasarį, prasidėjus pirmai karantino bangai su bičiule pasidalino gardėsio receptu ir pirmuoju raugu.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Burdrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Burdrienė

„Duonelei tešlą ruošiu, ją minkau, kepu visada tik pati. Labai pamilau tai, ką darau, ir išgyvenu, jei kas nors nepavyksta. O taip yra kelis kartus buvę. Tuomet ir liūdesio, ir ašarų netrūko“, – nuoširdžiai pasakojo I.Budrienė.

R.Bolgovo receptą ji ištobulino ir prie firminės duonelės klientams pasiūlė įvairiais ingredientais pagardinto naminio sviesto.

„Nesu profesionali duonos kepėja, restorano virtuvėje neturime ir tam skirtos įrangos, tad, prieš šventes iškepti kelis šimtus vienetų skanėsto buvo nemenkas iššūkis. Bet aš labai stengiausi“, – sakė I.Budrienė.

Nuo pavasario pradėjusi pati gaminti duoną ji pajuto, kokių sudedamųjų dalių gaminyje nereikia, o be ko apsieiti neįmanoma.

„Dabar jau tai originalus receptas“, – su šypsena sakė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius