-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geriausia mano kelionė: Inga Stumbrienė Maldyvuose mėgavosi salų grožiu ir rožiniais obuoliais

Pernai rudenį savo trisdešimtojo gimtadienio proga Inga Stumbrienė (30) su vyru Aivaru (31), sūnumi Gabrieliumi (4) ir dukra Estela (8) susiruošė savaitę pailsėti egzotiškuosiuose Maldyvuose. Rubrikai „Geriausia mano kelionė“ I.Stumbrienė pasirinko papasakoti būtent apie šią salų valstybę Indijos vandenyne.
Inga Stumbrienė
Inga Stumbrienė / Asmeninio albumo nuotr.

„Seniai jau norėjau aplankyti Maldyvus, nes didelį įspūdį buvo palikę tiek Karibai, tiek Seišeliai, todėl svajojau pamatyti ir Maldyvų kraštovaizdį. Visiems, kas kelionės metu svajoja apie tobulą orą ir gamtą – rekomenduoju ten nuvykti“, – portalui Žmonės.lt sakė Inga.

I.Stumbrienė svajojantiems apie Maldyvus pataria pasirinkti tokią vietą, iš kurios būtų patogu be jokio vargo pasiekti bent kelias skirtingas salas, nes, anot jos, būti tik vienoje gali pasidaryti nuobodu. „Salelės nedidelės, mažos, gražios, apeini ir viskas“, – juokėsi ji.

„Labai atsakingai rinkomės vietą, į kurią skristi, mat Maldyvai turi daugybę salų – visos jos kartu ir labai panašios, ir labai skirtingos. Ilgai ieškojome tobulos vietos, kol galiausiai pasirinkome tokį viešbutį, kuriam priklauso net keturios salos, todėl galėjome laisvai pabūti kiekvienoje iš jų – vienoje deginomės, kitoje pietavome...“ – pasakojo Inga, kuri su šeima apsistojo prabangiuose „Anantara Resort & Spa“ apartamentuose.

Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės atostogų Maldyvuose akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės atostogų Maldyvuose akimirka

Pramogos prieš gamtos grožį – nublanksta

I.Stumbrienė, paklausta, ką patartų Maldyvuose pamatyti ten nukeliauti susiruošusiems turistams, nė nesudvejojusi atkerta, kad vien nuvykimas ten – jau didžiausia pramoga.

„Visų pirma jau vien nuskridimas ten – kažkas nerealaus. Salos, gamtos grožis, perregimas vanduo, visa fauna ir flora – nuostabi. Vien tai verta pamatyti, jau vien dėl to ten vykti, net nesistengiant labai kažko nuveikti. Pakaituoti, plaukioti su banglente galima daug kur, o tokį gamtos grožį pamatyti – toli gražu ne visur“, – įsitikinusi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės atostogų Maldyvuose akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės atostogų Maldyvuose akimirka

„Kadangi ilsėjomės su šeima, ekstremalių pramogų neišbandėme. Mėgavomės žvejyba, paviršiniu nardymu. Nors ten ir nardyti nereikia – vanduo toks skaidrus, kad viską matai kaip ant delno: aplink plaukiojančias rajas, mažus rykliukus, žvaigždes, ežius“, – vardijo I.Stumbrienė.

fruitsinfo.com nuotr./Rožiniai obuoliai (angl. Rose Apple)
fruitsinfo.com nuotr./Rožiniai obuoliai (angl. Rose Apple)

Moteris akcentavo, kad Maldyvuose maistas buvo nuostabus, todėl reikia nebijoti ir drąsiai ragauti vietinių gėrybių.

Tiesa, vos atvykusi į apartamentus Stumbrų šeima rado didelę pintinę egzotiškų vaisių, kurių, atviravo Inga, iš pradžių nedrįso ragauti, tačiau vėliau tam pasiryžo ir nepasigailėjo.

„Maistas buvo puikus, bet, žinoma, jis priklauso nuo to, kokį viešbutį pasirenki. Mes rinkomės rekomenduotą, aukštos klasės viešbutį, o tokiais atvejais maistas niekada nenuvilia. Ten tobulos jūrų gėrybės ir vaisiai, kurių buvo labai daug rūšių. Man įsiminė vadinamieji rožiniai obuoliai, turintys labai gerą skonį – Lietuvoje tokių dar nėra“, – prisiminė Inga.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Stumbrienė

Tolimesnes keliones pataria patikėti agentūroms

I.Stumbrienė į tolimą kelionę susiruošusiems turistams, kurie nepažįsta aplankyti planuojamo krašto, patarė geriau visus organizacinius reikalus patikėti kelionių agentūrai. Anot jos, tai kur kas saugiau, patikimiau ir paprasčiau.

„Jeigu vykstame kur nors į Europą – kelionę organizuojamės patys, o jeigu pasirenkame kokį nors egzotišką kraštą, be abejo, kelionę suplanuoti patikime agentūrai. Ji pasirūpina visais niuansais ir dalykais, kurių mes galėtume net ir nežinoti“, – įsitikinusi Inga.

Vis dėlto dažnas keliautojas baidosi kelionių agentūrų pasiūlymų dėl nemažų kainų. I.Stumbrienė teigia, kad viskas priklauso nuo to, kaip mokate išsirinkti. Šiuo atžvilgiu Stumbrų šeimai labai pasisekė gavus nuolaidą.

Asmeninio albumo nuotr./Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais
Asmeninio albumo nuotr./Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais

„Kaina priklauso nuo labai daug dalykų – kokią agentūrą pasirinksite, kaip greitai jau norite išvykti, kur apsistoti... Kadangi mes šią kelionę sugalvojome likus tik kelioms savaitėms iki mano gimtadienio, tai kaina jau buvo nemaža (šypsosi). Gerai, kad mes esame lojalūs vienos agentūros klientai, todėl gavome gerą nuolaidą“, – pasidžiaugė I.Stumbrienė.

Paklausta, ar tokia egzotiška kelionė įkandama lietuviams, moteris teigė, kad gerai viską suplanavus ir pasirinkus viską pagal savo galimybes, pamatyti vieną įspūdingiausių pasaulio vietų – įmanoma.

„Patariu kelionę rinktis gerokai iš anksto, peržvelgti įvairių agentūrų pasiūlymus. Manau, kad tikrai įmanoma kiekvienam susirasti sau tinkamą ir priimtiną variantą, juk kaina priklauso nuo salos, nuo žvaigždučių viešbutyje, tereikia viską prisitaikyti pagal savo kišenę“, – teigė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės atostogų Maldyvuose akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės atostogų Maldyvuose akimirka

Kelionėms su vaikais – taip!

I.Stumbrienė keliauti labiausiai mėgsta su visa šeima, todėl net į tolimas keliones kartu vežasi ir vaikus. Dažna moteris su mažamečiais neišdrįstų leistis į tolimus kraštus, tačiau Inga tik nusijuokia: vaikai keliauti tikrai netrukdo, svarbiausia visiems tinkamai susiruošti, kad būtų galima mėgautis.

„Visų pirma, tai mūsų vaikai – jau nebėra mažamečiai, tokiais aš juos laikiau iki dviejų metų, tuomet ir apsiribodavome maršrutais Lietuva-Turkija, Lietuva-Egiptas. Kai sūnui suėjo dveji – jau pradėjome skraidyti į tolimesnius kraštus – Karibus, Seišelius...“ – vardija Inga.

„Tiesiog reikia labai atsakingai rinktis kelionę ir rimtai jai pasiruošti. Pirmas žingsnis – kruopščiai susikrauti lagaminus, pradedant drabužiais, baigiant ne tik kosmetika, bet ir medikamentais“, – pabrėžia ji.

Asmeninio albumo nuotr./Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais
Asmeninio albumo nuotr./Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais

„Kitas labai svarbus dalykas – skrydis. Reikia išsirinkti patogų laiką, nepervargti, pasidomėti sąlygomis vaikams. Mes su šeima darome taip, kad būtų maksimum du skrydžiai per dieną, todėl jeigu kelionės tikslui pasiekti jų išeina daugiau – apsistojame viešbutyje, pernakvojame, atsigauname ir ryte skrendame toliau“, – patarimais dalijosi ji.

Moteris taip pat akcentavo, kad susiruošus į kelionę su šeima be minėtų dalykų reikia nepamiršti pramogų vaikams, kurios turėtų prasidėti jau lėktuve, mat tada mažieji būna užsiėmę, patenkinti ir nerodo ožių.

„Labai svarbu pasirinkti komfortiškas avialinijas. Keliaujant su šeima reikia rinktis tokias, kur vaikams yra specialus meniu, žaidimai, dovanėlės, galimybė žiūrėti animacinius filmukus. Tuomet jiems kelionė neprailgsta, jie nebūna suirzę, o išlipę iš lėktuvo jau klausia – mama, ar mes atgal skrisime su tuo pačiu lėktuvu“, – juokėsi I.Stumbrienė.

„Labai gudru ir paprasta vaikus palikti seneliams ir keliauti vieniems, bet juk reikia ne tik apie save galvoti, jiems keliauti juk irgi smagu“, – šypteli.

Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės atostogų Maldyvuose akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Ingos Stumbrienės atostogų Maldyvuose akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius