Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios Monique atostogos Romoje: pakerėjęs maistas, italų dėmesys ir įkvėpusi architektūra

Nors Monika Pundziūtė negali pasigirti aplankiusi daugybę užsienio šalių, nenumaldomai auga apetitas kuo daugiau jų išvysti. Tad kiekviena kelione ji ypatingai mėgaujasi – iš naujo krašto pasiima viską, ką jis tik gali duoti. Taip nutiko ir su Roma, kurioje dainininkė trumpam atitrūko nuo darbų, bent akimirkai pasijuto itale, ten atsipalaidavusi klaidžiojo žaviomis gatvelėmis, sėmėsi įkvėpimo ir, žinoma, ragavo skaniausių italų virtuvės šedevrų.
Monika Pundziūtė-Monique
Monika Pundziūtė-Monique / Asmeninio albumo nuotr.

Monika Pundziūtė prieš metus pirmą kartą apsilankė Italijoje. Milane ir Komo mieste ji filmavo savo debiutinį vaizdo klipą „Nauja istorija“. Šią šalį kaipmat įsimylėjusi atlikėja sau pasakė, kad tikrai sugrįš.

Artimi Monikos draugai šį jos norą išgirdo, todėl rugsėjį, dainininkei švenčiant 20-ąjį gimtadienį, ji dovanų gavo bilietą į Romą.

„Pamenu, kad labiausiai, ko tada norėjau, tai buvo kelionė į užsienį. Po klipo filmavimo norėjau vėl sugrįžti į Italiją. Matyt, kažkada savo komandai buvau apie tai užsiminusi ir jie svajonę išpildė“, – 15min šypsodamasi pasakojo Monika Pundziūtė-Monique.

TAIP PAT SKAITYKITE: Premjera: Monika Pundziūtė pristato pirmą autorinę dainą ir Italijoje filmuotą vaizdo klipą

Asmeninio albumo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Asmeninio albumo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Į penkias dienas trukusią kelionę Monika leidosi su draugais. Apsigyvenę apartamentuose pačiame miesto centre, jie pasijuto lyg tikri italai – apačioje šurmuliuojantis turgus, naktį virstantis romantiška pasivaikščiojimų aikšte, iš vietinių kavinių sklindantis kvapas, smagūs pašnekesiai, žavingi žmonės...

„Ryte atsikėlę nueidavome nusipirkti į turgų šviežių kruasanų, daržovių, vaisių... Tiesa, buvo sunku susišnekėti, bet rasdavome, kaip išsisukti. Tuomet su prekėmis grįždavome į namus, terasoje papusryčiaudavome ir čiuoždavome į miestą“, – pasakojo ji.

Kelionės maršrutu Monikai neteko rūpintis, už ją tą padarė jos draugai. Tad atlikėjai beliko tiesiog atsipalaiduoti ir mėgautis kelione.

„Buvome nusprendę per pirmą dieną aplankyti kuo daugiau must see vietų. Ėjome prie Panteono, Ispanijos laiptų, Koliziejaus, Trevi fontano. Bet šis miestas dar turi tiek daug užslėptų gražių vietų, aikščių...

Dar prieš atostogas draugai, kurie yra čia buvę, sakė, kad Roma yra lyg atviras, didelis muziejus. Tą galiu tik patvirtinti. Eini gatvelėmis ir jos visos žiauriai gražios! Jautiesi kaip filme, viskas atrodo lyg dekoracijos... Šiaip aš nesu tas žmogus, kuris žavėtųsi architektūrą, manęs ji nejaudina. Bet kažkokiu būdu Romoje likau pakerėta. Eidama dairiausi į visas puses, prie kai kurių pastatų stovėdama praleisdavau 10 minučių ir grožėdavausi“, – šypsodamasi prisiminė Monique.

Muziejuose kompanija beveik nesilankė – jie čia nenorėjo būti tipiniais turistais. Mieliau jiems buvo tiesiog sukiotis tarp vietinių. Bet štai į Romos Forumo vidų jie užsuko: „Jis paliko didžiausią įspūdį. Dar buvome nuvykę ir į Vatikaną, bet į vidų niekur nėjome.“

Asmeninio albumo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Asmeninio albumo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Kadangi Monika visur keliavo pėsčiomis, telefono programėlė rodė, kad vidutiniškai ji per dieną suvaikščiodavo iki 18 kilometrų. „Taigi visos picos, kurias suvalgiau, nesiskaito“, – juokėsi atlikėja.

O tų picų buvo tikrai ne viena... „Apsirijau taip, kad net sąžinės nebegirdėjau, – juokavo Monika. – Visur valgėme tik itališką maistą, o kartą pabandžius kitą virtuvę, iškart likome nusivylę. Bet visa kita... Vienas restoranas lenkė kitą, maistas buvo nuostabus. Išbandėme kone visus tradicinius patiekalus. Ir nors, pavyzdžiui, makaronų aš nemėgstu, net juos užsisakius visus suvalgiau!“

M.Pundziūtė pirmą kartą apsilankė ir viename „Mischelin“ žvaigždute pažymėtame restorane, tačiau pakerėta neliko. Mažyčiai, pasislėpę, žmonių neužkimšti restoranėliai paliko kur kas didesnį įspūdį.

„Nuvykę pasižiūrėti miesto panoramos, netyčia aptikome šalia šį prabangų restoraną. Užsisakiau raviolių, jie buvo tikrai skanūs, bet per kelionę lankiausi tikrai įspūdingesnėse vietose, kur buvo jaukiau ir kelis kartus pigiau. Šiaip man niekada įspūdžio nedaro kažkokie pavadinimai, statusai“, – teigė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Asmeninio albumo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Kalbant apie drabužius, Monika Pundziūtė į atostogas išsiruošė kaip tikra moteris – su daugybe skirtingų derinukų, kuriuos galėjo keisti pagal nuotaiką...

„Lagaminas buvo iš didesnių, reikėjo registruoti, – juokėsi ji. – Bet mano tikslas ir buvo – pasiimti kuo daugiau drabužių, kuo daugiau pavasario, kad gerą orą parvežčiau į Lietuvą. Tarp kitko, kai grįžau, tai nuo to laiko čia irgi itališkas oras!“

Beje, Romos gatvelėse iš anksto buvo suplanuota fotosesija, todėl jai prireikė kuo skirtingesnių, akį traukiančių drabužių derinukų. „Fotografuotis buvo vienas malonumas. O dar kai draugai taip puikiai moka, tai išvis buvo smagu“, – šypsojosi ji.

Paskutinę dieną išsinuomojusi rausvą „Vespą“, priderinusi rausvą kostiumėlį, ji ir Italijoje buvo tikra žvaigždė: „Neatsigyniau žvilgsnių visą dieną! Vienas vyras bestovint gatvėje priėjo ir paprašė nusifotografuoti, nes jam patiko, kaip atrodau.“

„Romos eismas atrodė visiškai chaotiškas iki tol, kol atsisėdau ant „Vespos“. Vos įsiliejus į eismą, vairuotojai iškart vieni kitus ima suprasti. Bet kai esi pėsčiasis, eini per gatvę, tai žaidi su likimu, nes italai nepaiso jokių taisyklių“, – kalbėjo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique
Asmeninio albumo nuotr./Monika Pundziūtė-Monique

Nors atostogos ir nebuvo ilgos, tačiau labai turiningos. Monika sako į Lietuvą grįžusi visiškai pailsėjusi, atsigavusi nuo rutinos, todėl į darbus kibo su visiškai kitokia, dar stipresne jėga.

„Drąsiai galiu sakyti, kad tai buvo geriausia kelionė, kokią esu turėjusi. Čia prisigaudžiau įkvėpimų. Nors ir nepailsinau kojų, bet nuo visų žmonių, gatvelių, orų grįžau taip pasikrovusi emocijų! Todėl grįžusi į Lietuvą, kai važiavau į kitą akustinį koncertą, daug geria jaučiausi, dar labiau savimi pasitikėjau ir dar labiau viskuo mėgavausi“, – 15min pasakojo Monika Pundziūtė-Monique.

TAIP PAT SKAITYKITE: Monique pradėjo pavasario turą: akustiniame koncerte – jautrus skambesys ir staigmenos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius