Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrius Drukteinis sukritikavo prezidento inauguracijos aprangos kodą: „Kas čia per žvėris?“

Prezidentas Gitanas Nausėda liepos 12 dieną bus inauguruotas prezidentu. Likus vos kelioms dienoms iki Lietuvai svarbios dienos, Giedrius Drukteinis socialinio tinklo paskyroje privertė susimąstyti visas iškilmėse dalyvausiančias damas. Ką reiškia kvietime paminėtas „vakarinis-šventinis“ aprangos kodas?
Giedrius Drukteinis, Gitanas Nausėda
Giedrius Drukteinis, Gitanas Nausėda / 15min nuotr.

„Ponų dilemos – kvietime į naujojo Prezidento inauguracijos vakarą nurodytas aprangos kodas „vakarinė-šventinė“, o tai privertė suraukti antakius klausiant savęs „kas čia per žvėris?“. Nežinau tokio kodo, o tai reiškia, kad Lietuvoj niekas to nežino“, – socialinio tinklo paskyroje rašė G.Drukteinis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis

Jis šmaikštaudamas teigė, kad atliko tikrą žurnalistinį tyrimą. Iš pradžių kalbėjo su specialistu, nusimanančiu apie aprangos kodą, deja, pastangos buvo bevaisės: „Susiginčijom, nes aš linkau prie „cocktail“, o jis – „black tie“, tada pabandėme išversti tą terminą atgal į anglų kalbą, gavosi „semi-formal“, kas tokiomis progomis niekaip nedera! Tada nusižeminau ir pažiūrėjau internete ir apstulbau nuo lietuviško „specialistų“ briedo srauto ir klaidų („coctail“, ane?) – nieko neradau, tik laiką sugaišau (geriausias tekstas šia tema – mano paties Kam buvo išrasti aprangos kodai?)“

Visgi etiketo specialistas rado išeitį – paskambinęs į prezidentūrą jis išsiaiškino, kokia apranga tinkama prezidento inauguracijos šventei.

„Galiausiai visiškai nusižeminau ir paskambinau į pačią Prezidentūrą, kur išgirdau, kad tokia formuluotė yra bandymas nusakyti kažką tarp „black tie optional“ bei „cocktail attire“, „taigi, tinka visi kostiumai ir bleizeriai, o moterų sijonai – 2 cm aukščiau ar žemiau kelių. Kainavo pastangų, nieko nepasakysi, tačiau bent jau viena bėda – jau ne bėda“, – rašė G.Drukteinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius