Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aktorei Renatai Kutinaitei pašalinta gimdos mioma: „Noriu paraginti moteris rūpintis savimi“

Prieš kelias savaites aktorei ir laidų vedėjai Renatai Kutinaitei (38) buvo atlikta laporoskopinė miomos pašalinimo operacija. Moteris 15min papasakojo, kad nors paprastai mioma būna labai maža, kartais net ir neužauga, jai nerimauti buvo dėl ko – navikas iškart pradėjo didėti. Dabar, dalydamasi savo patirtimi, Renata siunčia svarbią žinutę moterims ir ragina mylėti save.
Renata Kutinaitė
Renata Kutinaitė / Andriaus Bartkaus ir asmeninio albumo nuotr.

Pirmieji neramumai Renatos Kutinaitės gyvenime prasidėjo daugiau nei prieš metus. Kalbėdama su 15min pašnekovė prisiminė, kad po kasmetinės patikros ir atlikus reikalingus tyrimus gydytojai jai turėjo liūdnų žinių – buvo rasta gimdos mioma.

„Mioma, kurią rado prieš pusantrų metų, buvo labai maža. Būna, kad jos ir neužauga. Maniškė, deja, nusprendė kitaip. Šis darinys man kėlė labai rimtus sveikatos sutrikimus“, – tikino aktorė.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė
Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė

Kai kuriais atvejais gydytojai šiai būklei gydyti išrašo vaistus, tačiau Renatos atveju specialistai nusprendė kuo skubiau atstatyti kraujo rodiklius iki saugių, o tuomet paskatino gultis planinei operacijai.

„Grįžusi iš kelionės, pasidariau išsamius kraujo tyrimus. Paaiškėjo nemalonus dalykas – kad mano hemoglobinas 55. Teko pagulėti ligoninėje, kur man atliko kraujo perpylimą. Po to sekė kiti tyrimai, po kurių tapo aišku, kad operacija neišvengiama“, – 15min pasakojo Renata.

Tiesa, ji prisipažįsta, kad prieš gulantis ant operacinio stalo jautė didelę baimę.

„Operacija, kokia ji bebūtų, visada yra rizikingas dalykas. Tačiau aš žinojau, kad manimi rūpinasi patys nuostabiausi profesionalai. Tad labai noriu padėkoti ir pasidžiaugti tais žmonėmis, kurie dovanoja kraują. Ačiū jiems!“ – šypsojosi R.Kutinaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė po operacijos
Asmeninio albumo nuotr./Renata Kutinaitė po operacijos

Netrukus po operacijos aktorė pirmosiomis nuotaikomis pasidalijo ir socialiniame tinkle, kur paviešino nuotrauką iš ligoninės palatos, tačiau patikino, kad jai viskas gerai. Ir nepaisant to, kad pastarasis mėnuo Renatai kėlė tikrą galvos skausmą, neseniai atlikti tyrimai galiausiai parodė, kad nerimauti nebėra dėl ko.

„Savo žinute norėjau pasidžiaugti, kad man viskas gerai, kad operacija praėjo tobulai. Ir, žinoma, labai norėjau ir noriu visas merginas bei moteris paraginti save stebėti ir labai savimi rūpintis“, – patarė aktorė ir pridūrė, kad, po operacijos atlikus histologinius tyrimus buvo išsiaiškinta, kad jos mioma nebuvo piktybinė.

Martyno Siruso nuotr. /Renata Kutinaitė, Andrius Bartkus
Martyno Siruso nuotr. /Renata Kutinaitė, Andrius Bartkus

Be to, remdamasi savo patirtimi, Renata nori atkreipti kiekvienos moters dėmesį ir perspėti, kad vaisingame amžiuje pasitaiko grėsmių atsirasti įvairioms cistoms, miomoms ar kitiems panašiems negalavimams.

„Jei jos mažytės ir nepiktos, jos nekelia ir jokio diskomforto ar neigiamų pojūčių. Tiesiog reikia labai save stebėti ir prižiūrėti. Raginu visas save mylėti. Prižiūrėti ir lepinti. O jeigu nutiktų taip, kaip man, tai neišsigąsti. Šiuolaikinės medicinos technologijos ir šventieji, kaip vadino gydytojus, kurie jas valdo, daro stebuklus!“ – džiaugėsi aktorė.

R.Kutinaitė taip pat nori pabrėžti, kad šiame nelengvame kelyje jai labiausiai padėjo medikai Justina Aleksaitė, Viktorija Navickienė bei Gediminas Mečėjus.

„Noriu jiems pasakyti labai didelį ačiū ir palinkėti stiprios sveikatos bei kantrybės šiuo nelengvu laikotarpiu“, – palinkėjo aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius