Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Grupė „MaNNazz“ kreipėsi į gerbėjus: kvietė žmones fotografuotis kartu su jais Šiauliuose

Geriausia metų grupe Šiaulių apskrities muzikos apdovanojimuose „ŠAMA“ pripažinta „MaNNazz“ savaitei apsigyveno pačiuose Šiauliuose, kad geriau pažintų savo klausytoją ir sužinotų, kas pasikeitė per tuos 8 metus, kai muzikantai persikėlė gyventi ir kurti į Vilnių.
Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka
Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka / Barley nuotr.

Taip grupė ruošiasi jau spalio 13 d. Šiaulių miesto koncertų salėje „Saulė“ vyksiančiam „MaNNazz‘ų“ debiutinio albumo „Hopes“ pristatymo koncertui.

Savaitgalį grupės „MaNNazz“ lyderiai sutuoktiniai Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius vykdė socialinę akciją „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“. „MaNNazz‘ai“ kvietė žmones fotografuotis kartu su jais Šiaulių mieste ir laimėti bilietus į grupės koncertą bei kompaktinę plokštelę „Hopes“.

„Labai norime, kad į mūsų koncertą atvyktų ne tik tie, kurie mus jau pažįsta, bet ir nauji klausytojai, todėl ir vykdome šią akciją. Šiauliuose esame koncertavę tik porą kartų: per „Šiaulių naktis“ ir mūsų jaukaus koncertų ciklo „Secret Garden“ metu.

Barley nuotr./Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka
Barley nuotr./Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka
Barley nuotr./Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka
Barley nuotr./Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka

Tačiau tuo metu „MaNNazz“ projektas buvo tik prasidėjęs, mes dar tik eksperimentavome, todėl ir rinkomės mažesnes erdves, kad galėtume užmegzti artimesnį ryšį su publika.

O dabar mes šiauliečiams siūlome pažinti grupę „MaNNazz“ iš naujo: pasikeitė idėjos, instrumentalai, išliko tik tie patys kūriniai ir mes. Šįkart subūrėme tikrą profesionalų komandą, visi muzikantai yra savo srities virtuozai: būgnininkas Jonas Lengvinas ir gitaristas Rytis Taraila groja su tokiomis grupėmis kaip „SEL“, „G&G Sindikatas“ ar Marijonu Mikutavičiumi, klavišininkas Tomas Dičiūnas yra klasikinės džiazo muzikos ekspertas.

Barley nuotr./Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka
Barley nuotr./Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka

Beje, J.Lengvinas yra šiaulietis, aš taip pat kilusi iš Kuršėnų, bet nemažai laiko praleidusi Šiauliuose, taigi šis koncertas bus savotiškas sugrįžimas namo“, – pasakojo grupės „MaNNazz“ įkūrėja ir vokalistė K.Kielaitė-Sienkievič.

„Jaučiu be galo didelę nostalgiją senajam „Saulės“ kino teatrui, kuris dabar yra „Saulės“ koncertų salė. Buvome labai šiltai sutikti jos direktorės ponios Romos Urlakienės, kuri papasakojo, kad dar atsimena mano tėvelius, ir iš visos šitos giminingos istorijos išsirutuliojo kita, mūsų vadybininko Osvaldo Vagelio tema – pasirodo, kad jo senelis yra gerai žinomas šiauliečiams fotografas, vasaromis dirbantis prie „Trijų nykštukų“ skulptūros, Klemensas Taurinskas. Be galo nuostabus yra ponas Klemensas, jei po šio projekto reikėtų vertinti, tai aš įvardinčiau jį kaip patį nuoširdžiausią Šiaulių žmogų“, – kalbėjo K. Kielaitė-Sienkievič.

„MaNNazz‘ų“ koncertą Šiauliuose apšildys jauna, bet šiauliečiams jau gerai pažįstama grupė „PaperClips“ su vokaliste Gabija Petrauskaite priešakyje.

„Šiemet mus labai nustebino Remigijaus Ruokio organizuojamų „ŠAMA“ apdovanojimų nominacija. Buvau sujaudinta, kad kraštiečiai vis dar atsimena mane. Kai gyvenau Šiauliuose, labai daug muzikuodavom: visa istorija prasidėjo nuo „Gin‘Gas“, po to buvo grupė „Pokeris“, su kuria dirbom 4 metus, tada buvo daug visokių kitų projektų... Tačiau šiandien galiu pasakyti, kad būtent „MaNNazz“ yra toks projektas, apie kokį aš svajojau nuo pat mažumės.

Barley nuotr./Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka
Barley nuotr./Akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirka

Mano įkvėpimas buvo tokios grupės kaip „Radiohead“, „Suede“, „Garbage“ ar „Muse“, ir nors mano muzikinė kelionė buvo spalvinga, „MaNNazz“ ir yra tos nesumeluotos gyvenimo istorijos rezultatas: nuo skaudžių netekčių iki didelės laimės, visos dainos yra tikros ir išgyventos. O patį didžiausią „AČIŪ“ tariu savo vyrui Bogdanui, nes jis yra tas žmogus, kuris sujungia visas mano svajones ir padeda man jas įgyvendinti, net ir, atrodytų, pačius nutrūktgalviškiausius mano sumanymus, pvz., mūsų koncertinę kelionę į Balkanus. Taip pat esu be galo laiminga, kad žmonės turi galimybę pamatyti, kas tai yra „beatbox‘as“ iš arti, ir džiugu, kad žmonėms tai patinka“, – sakė K. Kielaitė-Sienkievič.

Socialinės akcijos „Šiaulieti, pažink savo kraštietį“ akimirkas galite peržiūrėti nuotraukų galerijoje (nuotraukų autorė: Barley).

Tiems, kurie nežino, kas yra „MaNNazz“

Grupės įkūrėjai, pernai žiedus Vilniuje sumainę Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir daugkartinis „beatbox“ čempionatų nugalėtojas Bogdanas Sienkievičius (Bogis), tvirtina, jog grupės „MaNNazz“ išskirtinumas yra besąlygiškas nuoširdumas scenoje bei koncertų metu klausytojams sukuriama nepaprasta, užburianti atmosfera. Grupės stilistiką muzikantai įvardija kaip gyvos, elektroninės ir „beatbox“ stiliaus muzikos bei vokalo junginį, kuris apima be galo plačią ir spalvingą ambient, „drum‘n‘bass“, bliuzo, pop bei daugelio kitų muzikos stilių paletę.

„Mūsų išskirtinumas yra ne tik originalus skambesys, jungiantis įvairius muzikinius stilius, tačiau ir mūsų paprastumas, nuoširdumas. Scenoje nenorime dėtis kaukių ar pasiduoti spaudimui atitikti tam tikrus standartus. Pasirodymų metu atliekame savo kūrybą – muziką, kuria išties tikime, mylime, scenoje esame tokie, kokie esame, neapsimetinėjame ir klausytojams plačiai atveriame savo širdis“, – sako K.Kielaitė-Sienkievič.

Balsavimas už geriausias nuotraukas vyksta „MaNNazz‘ų“ feisbuko paskyroje iki spalio 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius