Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į statybas grįžęs M.Starkus: „Džiaugiuosi, kad nepasiteisino mano abejonės“

Kai nusprendė įsigyti sodybą, Martynas Starkus neslėpė apie statybas beveik nieko nežinantis. Tačiau dabar su kiekviena diena tai keičiasi, o priverstas atlikti neatidėliotinus reikalus ir trumpam išvykti, jis jaučiasi daug netenkantis.
Martynas Starkus
Martynas Starkus / TV3 stopkadras

Po 10 dienų pertraukos šio sekmadienio laidoje „Starkus stato“ į Lietuvą sugrįžęs Martynas nekantravo kibti į darbus ir pats, rašoma televizijos pranešime spaudai.

M.Starkus atviras – net ir išvykus ir sodybos statybos darbus patikėjus kitiems, nori nenori, smalsumas jį vis nugalėdavo, todėl kartais neiškentęs prisijungdavo prie čia įmontuotų kamerų.

„Džiaugiuosi, kad nepasiteisino mano abejonės, kad jei manęs čia nebus, niekas nevyks. Nes žmonės taip kalba – tie, kas patyrę, kas pastatę ne vieną namą. Jie sakydavo, kad tu visą laiką turi būti prie statybų, žiūrėti, ar viskas vyksta. Bet aš matau, kad viskas gerai – žmonėmis galima pasitikėti“, – sakė jis.

TV3 stopkadras/Martynas Starkus
TV3 stopkadras/Martynas Starkus

Po pertraukos pirmąkart važiuodamas pažiūrėti, kaip atrodo dygstančios namo sienos, jis juokais pridūrė, kad pagaliau tapo matoma, kur eina visi finansai – namas išgyvena labiausiai matomą savo augimo etapą.

Vaikštinėdamas pastoliais savo naujojo namo teritorijoje, M.Starkus dalijosi prisiminimais iš praeities.

„Man tai vaikystėje patikdavo visuomet. Mes augome naujuose rajonuose Vilniaus pakraštyje, kur buvo statomos Karoliniškės, Viršuliškės. Aš buvau Viršuliškių gyventojas. Ten vaikų pramoga būdavo statybos – mes faktiškai užaugome statybose ir apie jas jau nuo vaikystės šį bei tą išmanydavome. Aišku, labiausiai rūpėdavo ką nors nugriauti. Būdavome tokie kenkėjai, kokie kartais yra visi maži vaikai, tačiau tai – tik mažos nuodėmės“, – sakė jis.

TV3 stopkadras/Martynas Starkus
TV3 stopkadras/Martynas Starkus

Pamatęs teigiamus namo pokyčius, prie karkaso statymo nekantravo prisidėti ir pats Martynas. Deja, čia ir vėl atsirado trikdžių. Šįkart – dar vienas medis, obelis. Ką daryti – nupjauti, ar bandyti rasti būdą, kaip obelį išsaugoti?

„Aš visada galvoju, kad medžius nupjauti galima, nes tą padaryti spėsi visada. O sulaukti, kad užaugtų tokio dydžio – vargu“, – sakė M.Starkaus žmona Kotryna bei pridėjo, kad jie su Martynu – gera komanda, kadangi vyras visuomet gyvena šia diena, o ji galvoja apie metus į priekį.

Sekmadienį 17:15 val. per TV3 pasirodysiančioje laidoje M.Starkus domėjosi įvairiais statybas išgyvenantiems žmonėms aktualiais klausimais, tarp kurių ir namo energinis naudingumas.

„Kad tai pasiektume ir namas būtų taupus, reikia daug investicijų. To nepadarysi šiaip, kad tiesiog taip būtų“, – sakė Martynas ir aiškinosi, kokios yra paskolos galimybės banke, o specialistas jam patarė, kaip visa tai padaryti teisingai.

TV3 stopkadras/Martynas Starkus
TV3 stopkadras/Martynas Starkus

Kaip ir kiekvienoje laidoje, sodyboje pasitaikė pačių įvairiausių darbų. Ir nors tais atvejais, kai tą patį tenka daryti po kelias valandas, viskas tampa monotoniška, M.Starkus vis tiek neprarado ūpo.

Martyną džiugina ir toliau besimezgantys santykiai su statybininkais, o jų humoro jausmas ir jam pačiam taps vis labiau perprantamas.

„Statybose aš jau ne pirmą dieną – turiu daug suvarytų rakščių, traumų, neseniai man nuspaudė pirštą. Bet statybininkams čia linksma. Neseniai vos nenukritau – man labai patinka, kai po tokio įvykio kažkas sako „atsargiai“. Žinau – reikėjo pasakyti prieš tai… (juokiasi). Australijoje yra toks grubus, juodas vyriškas humoras – statybose jis panašus. Jei suprantate statybų humorą, Australijoje puikiai pritapsite“, – su šypsena pasakojo M.Starkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius