TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į šv. Mišias už Vytautą Šerėną rinkosi jo šeimos nariai, bičiuliai ir kūrybos gerbėjai

Penktadienį netekome ypatingo žmogaus – ekonomikos mokslų daktaro ir kultinės laidos „Dviračio žinios“ vedėjo, kūrėjo ir aktoriaus Vytauto Šerėno, televizijos žiūrovus džiuginusio daugiau nei du dešimtmečius. Jis mirė būdamas 59-erių, sustojus širdžiai. Pirmadienio vakarą Vytauto šeimos nariai, bičiuliai, kūrybos gerbėjai susirinko į šv. Mišias, skirtas pagerbti jo atminimą.
Į šv. Mišias už Vytautą Šerėną rinkosi jo šeimos nariai, bičiuliai ir kūrybos gerbėjai
Į šv. Mišias už Vytautą Šerėną rinkosi jo šeimos nariai, bičiuliai ir kūrybos gerbėjai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šv. Mišios už Vytautą Šerėną pirmadienį 19 valandą buvo aukojamos sostinės Bernardinų bažnyčioje.

Į jas atvyko būrys V.Šerėno artimųjų, jo talentui neabejingų draugų ir kolegų – žmona Dalia Šerėnienė, dukros Gintė ir Rytė, aktoriai Giedrius Arbačiauskas, Janina Matekonytė, humoristas Gintautas Kirkila-Klarkas, žurnalistė Laisvė Radzevičienė, „Dviračio žiniose“ peliuko Mauzerio personažą kuriantis Rimas Šapauskas.

Atsisveikinimas su Vytautu Šerėnu tęsis ir antradienį nuo 10 valandos Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų g. 22, šeštoje salėje. Urna bus išnešama 12 valandą, o laidotuvės vyks Antakalnio kapinėse.

VIDEO: Vytauto Šerėno gedintys draugai dalinasi prisiminimais apie garsųjį humoristą

15min primena, kad V.Šerėnas mirė penktadienio vakarą. Vyras laiką leido sodyboje, ten jam sustojo širdis. Žinią apie V.Šerėno mirtį penktadienio vakarą pranešė jo bendražygis Haroldas Mackevičius.

„Nebėra Vyto. Užuojauta artimiesiems“, – feisbuke liūdną žinią pranešė H.Mackevičius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuva atsisveikina su netikėtai išėjusiu Vytautu Šerėnu

Ekonomiką iškeitė į darbą televizijoje

Vytautas Šerėnas gimė Antagavės kaime Ignalinos rajone, baigė Ignalinos vidurinę mokyklą, įstojo į Vilniaus politechnikumą ir įgijo ryšininko specialybę.

1979 m. dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinės armijos statybos daliniuose suvirintoju Maskvos srityje.

1982 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir studijavo Parengiamajame skyriuje, vėliau – Pramonės ekonomikos fakultete, kuriame įgijo darbo ekonomikos specialybę. Būdamas studentas du kartus vadovavo studentų statybų būriams (Jakutijoje 1986 m. ir Vokietijoje 1989 m.).

1988–1993 m. studijavo aspirantūroje, apgynė mokslų daktaro disertaciją (tema „Žmogiškasis kapitalas: formavimasis ir ekonominė reikšmė“).

1993–1995 m. dirbo Valstybinėje kainų ir konkurencijos tarnyboje prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės vyriausiuoju specialistu.

1993 m. ėmė vesti televizijos laidą „Dviračio žinios“.

1995 m. gavo koncerno „Volkswagen“ stipendiją tęsti ekonomikos mokslus Vokietijoje, tačiau pasirinko darbą televizijoje.

2002 metais dalyvavo prezidento rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas, juose užėmė 4 vietą. „Dviračio šou“ yra sukūręs humoristinių personažų (žymiausias – „Bratkos: Ūsas ir Barzdonas“).

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė „Dviračio žinių“ vedėjas, humoristas Vytautas Šerėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius