Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ieva Prudnikovaitė: „Manęs neaplenkė pogimdyvinė depresija“

Ieva Prudnikovaitė, vienturtė garsaus baritono Vladimiro Prudnikovo ir pianistės Nijolės Ralytės dukra, iki šiol prisimena vakarus tėvų namuose, kur nuolat šurmuliuodavo gyvenimas – į svečius užsukdavo kolegos iš Operos ir baleto teatro, vakarus leisdavo studentai, kuriems profesoriaus šeima atstodavo už šimtų kilometrų likusius tėvus. Pačios Ievos ir jos vyro, dirigento Modesto Pitrėno, namuose šį šurmulį pakeitė vaikų klegesys. Pora augina penkerių su puse ir beveik pusantrų metukų dukras, kurios muzikų gyvenime dabar yra pačios svarbiausios.
Modestas Pitrėnas ir Ieva Prudnikovaitė
Modestas Pitrėnas ir Ieva Prudnikovaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mes visi jaučiame didžiulį poreikį būti kartu, todėl darbui laiko skiriame tiek, kad nenukentėtų vaikai. Labai didžiuojuosi savo vyru už tai, kad jam tai svarbu. Negalėčiau gyventi su „pasikėlusiu“ menininku, kuris mano, kad jis yra svarbiausias ir lengva ranka pavaro vaikus į šoną, kad galėtų atsiversti natas“, – LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ kūrėjams prisipažino viena ryškiausių lietuvių operos žvaigdžių.

„Elly FotoAlibi“ nuotr./Ieva Prudnikovaitė
„Elly FotoAlibi“ nuotr./Ieva Prudnikovaitė

Luko Balandžio / 15min nuotr./Modestas Pitrėnas ir Ieva Prudnikovaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Modestas Pitrėnas ir Ieva Prudnikovaitė

34-erių moteris sako kažkada motinystę įsivaizdavusi kitaip, tačiau, gimus vyriausiajai dukrai, užgriuvo išbandymai – mergaitė pasaulį išvydo dviem mėnesiais anksčiau. „Kai tai nutiko, mus ištiko šokas – anksčiau nebuvau susidūrusi su vaikais, niekada nekeičiau sauskelnių ir net nelaikiau tokių mažylių rankose. Buvo labai sudėtinga“, – sunkias akimirkas prisiminė operos solistė. Laimė, dukrytė gimė sveika, jai tik reikėjo šiek tiek daugiau laiko sustiprėti. Tačiau tuo bėdos nesibaigė.

„Manęs neaplenkė pogimdyvinė depresija. Negalėjau žiūrėti nei į save, nei į savo vaiką, nei į vyrą. Blogiausia, kad nemokėjau priimti pagalbos. Man atrodė, jeigu nors vienai nakčiai paliksiu dukrą su kuo nors kitu, būsiu bloga mama. Tai – siaubingas jausmas“, – sako I. Prudnikovaitė, įsitikinusi, kad mūsų visuomenė linkusi pogimdyvinę depresiją nurašyti jaunų mamyčių nuovargiui. Tačiau realybė yra visai kitokia.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ieva ir Modestas Pitrėnai: penkeri santuokos metai, dvi dukrelės ir du kūrėjai vienuose namuose

VIDEO: LRT Televizija. Gyvenimas. Gyvenimo būdo žurnalas l 2017-10-11 anonsas

Šiomis dienomis klasikos gerbėjai Ievą Prudnikovaitę išvydo naujame radijo stoties LRT klasika įvaizdiniame klipe. Jame raudona Egidijaus Rainio kurta suknele vilkinti Ieva automobilių spūstyje Vilniaus centre atlieka garsiąją „Habaneros“ ariją iš Georges‘o Bizet operos „Karmen“.

VIDEO: LRT Klasika įvaizdinis klipas. Ieva Prudnikovaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius