-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilka Adams – apie naujagimės gyvybę išgelbėjusią operaciją: „Ji galėjo uždusti“

Savaitgalį Ilka Adams ir Andrius Pauliukevičius socialiniuose tinkluose pranešė, kad jų šeimą papildė pirmagimė. Visgi gimdymas nebuvo toks lengvas, kokio tikėjosi asmeninė trenerė ir sveikos mitybos specialistė. Jei ne laiku atliktas Cezario pjūvis, dukra šio pasaulio galėjo ir neišvysti.
Andrius Pauliukevičius ir Ilka Rae Adams
Andrius Pauliukevičius ir Ilka Rae Adams / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min Ilka Adams pasakojo, kad šiuo metu po gimdymo ji jaučiasi gerai, bando grįžti į įprastą rutiną. Vis dėlto, anot žinomos moters, jei ne laiku atlikta operacija, mažylė galėjo gimti uždususi.

„Visas gimdymo procesas ilgai užtruko, nes neatsivėrė gimdymo kaklelis. Po poros dienų laukimo gydytojai pasakė, kad kūdikiui gali pritrūkti deguonies, todėl nuspręsta daryti Cezario pjūvį“, – pasakojo Ilka.

Operacija pavyko sklandžiai, tik pirmomis dienomis pašnekovei buvo kiek sunkiau pajudėti: „Bet iš karto po gimdymo atsistojau iš lovos, man atnešė vaiką, jį pamaitinau. Kartu su mergaite praleidome laiką iki vakaro.“

Ilka mano, kad greitą atsistatymą lėmė jos puikus fizinis kūno pasiruošimas. Moteris prieš operaciją daug sportavo, valgė organizmui reikalingus produktus su baltymais, riebalais.

„Sportininkų kūnas pripratęs prie atstatymo, todėl manau, kad tokiais atvejais po gimdymo lengviau pakilti ant kojų. Žinoma, svarbi ir ištvermė bei psichologinis pasiruošimas. Supratau, kad kuo greičiau pakilsiu iš lovos, tuo greičiau grįšiu į įprastą dienos ritmą“, – šypsojosi I.Adams.

TV TOPAS archyvo nuotr./Ilka Adams
TV TOPAS archyvo nuotr./Ilka Adams

Asmeninė trenerė ir sveikos mitybos specialistė prisipažino, kad kur kas sunkiau buvo gimdyti be šalia esančio vyro. Su juo Ilka turėjo atsisveikinti prie ligoninės.

„Vyrai, kai moterys gimdo per karantiną, neleidžiami į ligoninę. Jis vaiką pamatė tik internetu per programėlę, kai paskambinau. Buvo šiek tiek liūdna, kad vaiko tėvas negali palaikyti savo dukros, o man labai norėjosi turėti artimą žmogų šalia“, – neslėpė Ilka.

Vis dėlto tokiam išbandymui Ilka ir Andrius jau buvo pasiruošę, suprato, kad reikia saugotis nuo koronaviruso: „Vis tiek negalėjome nieko pakeisti. Andrius labai laukė, visą naktį nemiegojo, dėl manęs jaudinosi.“

Moteris pasakojo, kad gimdydama karantino sąlygomis nejautė jokio diskomforto, o Vilniaus gimdymo namuose gydytojai profesionaliai atliko savo darbą. Pati Ilka teigė visada vaikščiojusi su kaukėmis, jai nuolat matavo temperatūrą, tyrė dėl koronaviruso.

„Kartais net eidama į parduotuvę jausdavau didesnę įtampą užsikrėsti nei būdama ligoninėje“, – prisipažino pašnekovė.

Dabar Ilka jau leidžia laiką namuose su savo šeima ir džiaugiasi, kad jai gimė stipri bei labai linksma mergaitė. Anot sveikos mitybos specialistės, pirmagimė jau geba suspausti mamos pirštą, trykšta energija.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ilka Adams ir Andrius Pauliukevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ilka Adams ir Andrius Pauliukevičius

Dukrai dvigubą vardą – Adriana Estelle suteikusi Ilka 15min pasakojo, kad jis buvo pasirinktas neatsitiktinai. Jai labai patiko mamos antras vardas, todėl dar prieš gimdymą neliko jokių abejonių, kad juo bus pavadinta ir pirmagimė.

„O kalbant apie antrą vardą, manau, kad jo niekas nenaudoja, bet mano šeimoje tau tapę tradicija gimusiems žmonėms suteikti kelis. Kai supratau, kad gimdysiu pirmadienį vakare, dieną, kurią gimė ir mano mamos sesuo, pagalvojau, kad jos vardas Estelle tiktų mano dukrai. O Andriui labai patiko šis pasirinkimas“, – neįprastą istoriją pasakojo Ilka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius