Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indrė Stonkuvienė pataria: kaip padaryti tobulą nuotrauką, kuri užkariautų socialinius tinklus

Kaip padaryti gerą fotokadrą? Socialiniuose tinkluose publikuoti nuotraukas, kokios jos yra, ar pagražinti jas filtrais? Mintimis apie fotografavimo įpročius ir gudrybes su 15min pasidalijo parodos „Tobulumas kiekviename kadre“ bendraautore tapusi televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė.
Indrė Stonkuvienė
Indrė Stonkuvienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienį Vilniuje pristatytas naujas „Huawei P10“. Renginio metu atidaryta fotografijų paroda „Tobulumas kiekviename kadre“, kurią naujuoju telefonu kūrė fotografas Lukas Gricius ir aktorė, televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė.

Indrė savo socialinės paskyros sekėjų būrį kasdien palepina vis naujais savo spalvingo gyvenimo kadrais. „Man patinka fotografuoti. Pats baisiausias dalykas yra pozuoti, ruoštis fotosesijoms“, – atvirai prisipažino dviejų vaikų mama.

Nuotraukose dažniausiai įamžinti kasdienybės vaizdai, kelionių akimirkos. „Patys gražiausi, patys mylimiausi fotografijų herojai – mano vaikai“, – neslepia Indrė Stonkuvienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Stonkuvienė ir Lukas Gricius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Stonkuvienė ir Lukas Gricius

Ji dar pridūrė, kad stiprus jos ir vaikų ryšys atsispindi parodos „Tobulumas kiekviename kadre“ nuotraukose: „Tai mano įkvėpimo šaltinis, mano grožis, mano pasaulis – mano vaikai.“

Paklausta, kokias priemones renkasi akimirkų įamžinimui – profesionalias kameras ar telefone įmontuotas, televizijos laidų vedėja prisipažino, kad ją džiugina naujųjų telefonų kamerų galimybės. Indrė neatsisako nuotraukų pagražinti ir specialiomis programėlėmis.

„Naudoju filtrus, patinka paryškinti, pagyvinti nuotraukas“, – neslėpė I.Stonkuvienė.

Papūstos lūpos – vis dar populiarus akcentas nuotraukose. „Tą akimirką atrodo vau, super, kokia aš nereali. Mano patarimas geram kadrui – būti kuo natūralesniam, o vėliau galima panaudoti ir filtrus“, – neslėpė Indrė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Indrė Stonkuvienė su vaikais
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Indrė Stonkuvienė su vaikais

Visuose įrašuose aktorė stengiasi perteikti nuotaiką: „Ta nuotrauka, kuri spinduliuoja gerą emociją yra labai paveiki ir sulaukia daug dėmesio.“

Kodėl socialiniuose tinkluose stengiamasi skelbti pagražintas, išdailintas gyvenimo akimirkas?

„Mano manymu, aplink tiek daug liūdnų, nepatenkintų, nelaimių paveiktų žmonių. Galbūt todėl visi ir nori tą kasdienybę ir gyvenimą pagyvinti ir suteikti jam gražesnių, ryškesnių spalvų“, – svarstė televizijos laidų vedėja.

Daug sekėjų feisbuke ir instagrame turintys žinomi lietuviai savo gerbėjus kasdien palepina vaizdais ir įrašais. Ką apie tai mano pati Indrė, turinti beveik 50 000 gerbėjų feisbuke ir įrašus skelbianti kasdien.

„Aš negaliu kalbėti už kitus žmones. Esu viešas žmogus ir ne veltui turiu tiek sekėjų – jiems yra įdomu, kur aš einu, ką aš darau, ką aš valgau ir kur važiuoju. Kadangi veiklų turiu tikrai daug, todėl man atveju, toks dažnas įrašų skelbimas yra tam tikra duoklė kitiems. Čia kiekvieno asmens pasirinkimas – dalintis informacija apie savo gyvenimą ar ne, tačiau svarbu nepamiršti saiko“, – buvo atvira I.Stonkuvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius