Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš televizijos pasitraukęs Jonas Nainys nėrė į naują veiklą: įrengė mini viešbutį

Jau kuris laikas radijo klausytojai ir televizijos žiūrovai nebemato garsiojo „Radistų“ dueto. Vienas nuo kito anksčiau buvę neatskiriami, tarsi broliais laikyti Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius pasuko skirtingais keliais. Atvirame interviu Jonas papasakojo, kad pasitraukimas iš eterio buvo tikrai sunkus žingsnis jo gyvenime, pareikalavęs daugybės apmąstymų. Tačiau stiprų išbandymą patyręs vyras šiandien džiaugiasi naujais verslais ir atrastais saviraiškos būdais.
Jonas Nainys, Simona Nainė
Jonas Nainys / Josvydo Elinsko ir Viganto Ovadnevo nuotr.

LNK televizijos laidoje „Bus visko“ Jonas Nainys pasakojo, kad su Rolandu būdavo visur ir visada. Pradėję dirbti radijo stoties laidoje „Radistai“, jie greitai pelnė populiarumą, gerbėjų dėmesį. Vėliau sekė ir įvairūs projektai – festivalis, darbas televizijoje. Tačiau vieną dieną žiūrovai šalia Rolando nebeišvydo Jono. Kaip teigia pats vyras, jo sutartis nebuvo pratęsta.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jonas Nainys ir Simona Nainė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jonas Nainys ir Simona Nainė

„Žmonės visada nori, kad juos girtų, sakytų, kad viskas yra gerai, koks tu esi šaunuolis, kviestų į projektus. Kartais užmiegi ant laurų ir galvoji, kad viskas bus gerai. Bet atėjo diena, kai pasakė: „Rolandai, tu būk telike, o Jonukas tegul eina kur nors kitur“, – sakė J.Nainys.

Jonas pasakojo, kad prasidėjus „Radistų“ erai, viskas atrodė lengva, darbai pavykdavo ne dėl profesionalumo, o jaunatviškumo, užsivedimo. Atrodė, kad viskas taip ir toliau bus. Tačiau, vyras prisipažįsta, jog po darbų, namuose dažnai galvodavo – kada nors vis tiek viskas pasibaigs.

„Metai iš metų pratęsiama televizijos sutartis pasibaigė, baigėsi ir radijo laida. Kai nutrūksta tai, kas tęsėsi taip ilgai, viskas supurto iš pamatų“, – laidoje „Bus visko“ prisipažino Jonas.

Garsus „Radistas“ pasakojo, kad, nuėjus į vakarėlį, žmonės klausdavo ne apie jo žmoną, kaip jai sekasi, bet apie Rolandą. Ir išties, kai Jonas suprato, kad R.Mackevičius liks dirbti televizijoje, o jis su eteriu turės atsisveikinti, atrodė, tarsi žemė slystų iš po kojų.

„Kai jis liko televizijoj, o aš už borto, grįžau tarsi į tuos senus laikus, kai man reikėdavo stengtis, visiems įrodyti, kad esu geras. Pradėjau galvoti, gal aš nesu toks kietas, jei nieko man nebesiūlo. Tuo metu mąsčiau, tai kaip aš čia dabar atrodysiu“, – kalbėjo Jonas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Nainys
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Nainys

Tačiau laidoje „Bus visko“ J.Nainys sakė, kad galėtų tik padėkoti žmonėms, kurie nepasiūlė jam vesti laidos: „Tą akimirką, kai pasakė, kad Rolandas ves vienas, man buvo skaudu, nemeluosiu. Bet įsijungė kitoks mechanizmas, galvojau, jog nebėra taip, kad kas nors kitas už mane dabar ką nors darys.“

Tačiau palikęs televiziją ir radiją, J.Nainys su R.Mackevičiumi tikrai neatsisveikino. Kiekvieną vasarą jie rengia festivalį, kuris, anot Jono, sulaukia daug dėmesio. O šiandien garsus vyras šypsosi, prisiminęs pirmojo festivalio skolas.

„Aš penktadienį ryte, šeštą valandą, atvažiuoju į festivalį, o ten didžiulė eilė, galvoju, brač, kaip čia anksti žmonės renkasi. Ir ta eilė tokia keista, toks techninis transportas. Aš privažiuoju prie tiltelio, pro kurį patenkama į festivalį ir žiūriu, apsauga pastatyta, sakau: „Ko jūs nepraleidžiat, aš juk esu festivalio organizatorius.“ Jie mane sustabdė, sako: „Ne jūs mus pasamdėt, ne jūs ir kontroliuosit.“ Pasirodo, kad salos savininkas negavo žadėtų pinigų ir pasakė: „No money, no funny“.

Festivalio nuotr./„Radistai Village“ akimirka
Festivalio nuotr./„Radistai Village“ akimirka

Mūsų partneris mus pavedė, nes nebuvo sumokėjęs sutartų sumų. Aš nežinojau, ką daryti, atidaviau savo paskutinius pinigus, viską nešiau iš kortelės, kad tik festivalis įvyktų. Darydami festivalį mes neturėjom jokių ekselio lentelių, rašėmės viską ant popierių, kuriuos tas partneris pametė. Mes tiek susimovėm, kad buvom didžiausiam minuse, kokiame tik galėjom būti. Tuo metu būtų išėjusios geros dvi mašinos, buvo labai, labai skaudu“, – prisimena Jonas.

Šiandien J.Nainys sako nebesivejantis tai, be ko galvojo negalėsiąs gyventi. Kai vyras susitaikė, kad nedirbs televizijoje ir radijuje, žmonės patys pradėjo skambinti ir siūlyti darbą. Visgi Jonas jų teigė atsisakęs ir susikoncentravęs į naujus verslus ir idėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Nainys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Nainys

„Dabar gyvenu ir stengiuosi dar ką nors naujo išmokti. Buvau nepakankamai kietas gal. Svarbiausia žinau, kas yra mano vertybės, ties kuriomis galiu dirbti ir pasiekti dar geresnių rezultatų, bet ne rezultatai, o pats procesas yra esmė“, – laidoje „Bus visko“ pasakojo Jonas.

O naujų veiklų Jono kelyje apstu – šiandien jis prodiusuoja atlikėjus, įkūrė savo leidybinę kompaniją. Jonas yra vienas iš dviejų senamiestyje įkurto prašmatnaus apartamentų tipo viešbučių savininkas.

Taip pat skaitykite: Didžiausia pasaulyje įrašų kompanija „Universal“ išleis Jovani ir Jazzu bendrą dainą

„Buvau susitaupęs pinigų, galvojau, kad atiduosiu paskolą už butą. Nueinu į banką, sakau, kad grąžinu pinigus. Bankininkas pasiūlė neatiduoti pinigų, nes buvau pasiėmęs paskolą krizės laikais, kai palūkanų procentai buvo labai maži. Jie man patarė investuoti į nekilnojamąjį turtą.

Ir kaip tik tuo metu kaip iš dangaus skambina mano geras draugas Miša ir klausia, gal aš noriu kelis butus nusipirkti. Jie buvo neįrengti, tačiau nusipirkau juos, įsirengiau, padariau mini viešbutėlį. Kitas geras mano draugas, dabartinis partneris, irgi pasiūlė senamiesty, istorinėj vietoj įsigyti patalpas ir ten įrengti viešbutį“, – apie naują verslą kalbėjo žinomas vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius